Stie cineva?

•  
    • 1 mesaje
    17 Apr 2005, 21:25
    0 0
    Salut, am si eu nevoie un pic de ajutorul vostru. Daca va uitati si la emisiuni de gastonomie, exista o emisiune pe TVR2 duminica la 14.30. Nu stiti cum se numeste? As vrea titlul original (cel in engleza) daca ma puteti ajuta. Multumesc
  •  
    • 307 mesaje
    18 Apr 2005, 07:45
    0 0
    Pofta buna ! in limba romana...

promit sa ma uit duminica viitoare ( daca l-or da .. pentru ca daca e meci.. nu mai vezi nimic pe nici un program)..

pe generic sigur scrie si in limba engleza .. e ceva .. naked .. chef.. dar nu am retinut exact.
  •  
    • 1511 mesaje
    18 Apr 2005, 08:47
    0 0
    Daca e vorba de "The naked chef": pe bucatar il cheama Jamie Oliver, e englez, tanar, blondut, se misca enorm de mult in bucatarie.
    E emisiunea mea preferata de gatit, nu apare ca altii cu n castronase unde totul e deja taiat, pregatit si dezvaluieste o gramada de mici secrete gastronomice.
  •  
    • 79 mesaje
    18 Apr 2005, 12:01
    0 0
    Kalua, si eu am sesizat si apreciat bucatarul care nu vine cu castronasele pregatite si reteta invatata pe de rost.
    Vreau sa-ti multumesc pentru minunatele retete pe care ni le-ai oferit. Am facut si eu din ele si sunt cu adevarat nemaipomenite. Inconvenientul este ca nu gasesc toate ingredientele, in micul meu orasel.Astept noi retete si-ti multumesc inca o data,
    ANDREEA
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Apr 2005, 12:24
    0 0
    E formidabil tinerelul, si eu urmaresc emisiunile lui cand am ragaz.
    Ce apreciez la el este ca are miscari extraordinar de precise, se vede de la o posta exercitiul. Si ca retetele lui nu sunt cele clasice, plictisitoare.
    Deja mi-am facut o lista cu condimente pe care noi nu le folosim in mod obisnuit si mi-am propus sa cultiv in balcon busuioc si ardei iute, pentru frunze proaspete, pe care el le pune in multe mancaruri.
    Apropo, aveti idee cum se cultiva coriandrul? Adica se poate planta si el in jardiniera?

http://www.jamieoliver.com/
  •  
    • 1511 mesaje
    18 Apr 2005, 12:45
    0 0
    Si eu imi pun coriandru pe balcon
    Cumpar seminte, la mine nu-s probleme (am balconul la sud).
    Pe balconul meu mai creste in fiecare vara: busuioc, rozmarin, salvie, cimbru, patrunjel, leustean, oregano si menta.
  •  
    • 1511 mesaje
    18 Apr 2005, 12:49
    0 0
    si-nca un link cu retetete de-ale maestrului:

http://web.foodnetwork.com/food/web/searchResults/0,7822,1,00.html?searchString=jamie+oliver&sortField=score&sortOrder=desc&searchType=Recipe
  •  
    • 1511 mesaje
    18 Apr 2005, 12:51
    0 0
    si am sa va povestesc mai tarziu despre restaurantul lui din Londra, eu n-am fost, ci o colega de-a mea din UK
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Apr 2005, 13:08
    0 0
    Abia astept!
    Eu am balconul pe nord, dar tot o sa incerc sa cresc coriandru (imi place aroma la nebunie, face si bine la digestie), daca zici ca se poate.
  •  
    • 1511 mesaje
    18 Apr 2005, 22:38
    0 0
    Hai sa va spun cu restaurantul.
    Colega mea a fost acolo cu sotul, au rezervat masa cu luni inainte. Restaurantul e intr-un cartier normal cu locuinte. Ei s-au imbracat normal, dar ajunsi acolo au vazut ca toata lumea era la tinuta de bal. Au luat prima data un drink la bar, apoi au fost condusi la masa. Au ales meniul cu 9 feluri (binenteles ca fiecare fel consta in 2-3 fire, ca sa aiba loc totul in stomac). La fiecare fel adus li s-a spus cum se numeste, cum a ajuns Jamie la acea creatie, ce si de unde se cumpara ingredientele, la ce trebuie sa fii atent la pregatire.
    Clar, mancarea a fost un vis (zice colega mea, nu stiu cata incredere se poate avea in gustul unei englezoaice), au baut niste vin si au platit (fara bacsis) 280 lire sterline (10% service charge).
    Jamie nu a fost in seara respectiva acolo.
  •  
    • 307 mesaje
    19 Apr 2005, 07:30
    0 0
    probabil ca voi merge prin cartier sa vad cum arata din afara restaurantul...

dar mi-ar place sa-mi cumpar casete video sau cd- uri ce contin imagini. imi place mult serialul difuzat " the naked chef" ... dar mi se pare putin prea mult pretul pentru a manca cine stie ce ...
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Apr 2005, 11:07
    0 0
    280 de lire sterline?
    WOW.
  •  
    • 1511 mesaje
    30 Apr 2005, 16:07
    0 0
    Am facut insamantarile pe balcon