Alimentele interzise în post
-
2 2Bunà seara fetelor,
Care sunt exact alimentele interzise în post? Am auzit cà nu se maninca nici ulei, nici pîine si nici dulciuri. E adevàrat?
Atunci cam ce este permis si cam ce mîncati voi în aceastà perioadà? -
din cate stiu eu, nu se mananca lactate, branzeturi, oua, produse din carne, untura si....nu mai stiu, cam atat , cred! dar sunt destule retete de dulciuri care sa nu contina produse "de dulce", cum se mai spune la mancarea interzisa in timpul postului. Painea daca nu are lapte in compozitie o poti manca linistita!
-
Perioada de post consta in interzicerea tuturor alimentelor de origine animala.
In aceasta perioada mananci legume gatite cu ulei sau margarina vegetala, carne vegetala (soia) care este foarte buna daca e gatita bine si binenteles fructe. E usor de tinut daca iti doresti cu adevarat si pe langa asta e si sanatos sa mai scoti toxinele acumulate din alimentele de origine animala cu care ne-am obisnuit si care ne fac atata rau. Toate bolile vin de la alimentatia proasta sa stiti.
Foarte important e sa ne purificam si sufletul in aceasta perioada. -
Fanemiluta are dreptate. Daca va uitati in calendarul crestin ortodox sunt zile cand scrie dezlegare la peste. Deci, in acele zile putem manca peste prajit in ulei dat doar prin faina (deci fara ou) sau pesmet, faina de malai (cum ne place). Dar numai in acele zile se poate manca peste!!! In celelalte nu.
-
Din cate stiu eu otet si ulei nu se mananca in saptamana mare din postul Pastelui. In postul Craciunului poti folosi otet iar ulei doar daca nu vrei(adica daca vrei un post strict).
Cat despre alimente nu se mananca: carne, branzeturi, oua si toate produsele care contin derivate de ale acestora.
oli