Ce gatim de Paste?

•  
    • 25 mesaje
    11 Apr 2005, 09:53
    0 0
    Buna fetele...hai sa ne organizam si sa vedem ce retete mai aflam pentru masa de Paste!!!!
  •  
    • 44 mesaje
    11 Apr 2005, 10:14
    0 0
    hm....
    in afara de sarmalute..cozonac ..oua rosii si friptura...ar mai fi ceva?
    daca da...spuneti-mi si mie , va rog.
  •  
    • 25 mesaje
    11 Apr 2005, 10:32
    0 0
    Ma gandeam la ceva mai sofisticat anul asta...un curcan la cuptor, o prajitura mai deosebita...inca sunt in faza de cautare dar daca gasesc ceva interesant o sa te anunt...iti imaginezi ca o sa incerc retetele cu o zi inainte de Paste
  •  
    • 517 mesaje
    11 Apr 2005, 11:29
    0 0
    de peste nu zice nimeni nimic? doar se mananca de Paste.
  •  
    • 29 mesaje
    11 Apr 2005, 15:41
    0 0
    Buna .Sunt cam noua pe aici dar am vazut anuntul tau sim-am gandit sa iti scriu reteta dupa care prepar eu curcanul la cuptor.Iese delicios.Sper sa iti placa Ai nevoie de:2,500 curcan, 4 mere, 7 g piper, 20 g boia dulce, 100 g untura, 50 g sare, 150 ml vin alb, 200 ml apa.
    Preparare:Curcanul se curata, se spala, se freca cu sare si boia, se presara cu piper. In interiorul curcanului se introduc merele intregi, curatate de coaja. Untura se topeste si calduta se amesteca cu vin si apa. Curcanul se aranjeaza pe o tava, o parte din amestecul apa. Vinul si untura se toarna peste el, restul se pastreaza si din 15 in 15 min se unge curcanul cu acest amestec. Se tine la cuptor circa 60-70 min.
    Servire: cu cartofi piure.
  •  
    • 29 mesaje
    11 Apr 2005, 15:51
    0 0
    Reteta 1. Ingrediente:1/2 kg peste, 2 cepe, 1 lingurita pasta de ardei, 200 g smintina acra, 2 galbenusuri, 100 g unt, sare
    Mod de preparare: Se rumenesc bucatile de peste in unt, cu ceapa taiata felii. Se toarna smintina deasupra, amestecata cu pasta de ardei. Se acopera si se fierbe incet 15 minute. Se gusta de sare. Se scoate pestele pe o farfurie. Se strecoara sosul si se leaga cu galbenusurile. Se toarna peste peste si se serveste cald.

Reteta 2.
    Churros de Pescado

Ingrediente:3 bucati file de peste, taiate fisii, 2 catei usturoi pisati, 2 lingurite patrunjel tocat, 1/2 sticla bere, o ceasca faina, o lingurita praf de copt, o lingurita sofran, sare, ulei pentru prajit
    Preparare: Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se incinge uleiul intr-un vas. Se prajeste pestele dat prin aluat si se lasa pina devine auriu. Se scurge de ulei si se serveste cu usturoi si lamiie.

Reteta 3.
    Crap a la Grecia
    Ingrediente: 1 crap cam de 1kg, 1 ½ lamiie, ½ pahar ulei, sare, piper
    Mod de preparare
    Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se asaza intr-o tava. Se toarna uleiul si zeama de la o lamiie. Se lasa pina se rumeneste, stropind din cind in cind cu sosul din tava.

Reteta 4.
    Cod Frantuzesc
    Ingrediente:4 cod fillet(185 gr fiecare), sare, piper, 3 linguri ulei de masline, 4 rosii taiate cubulete, 4-5 masline, 1 linguruta busuioc
    si putin cimbru - 1 /2 ligurita sau mai putin
    Mod de preparare
    Se sareaza si pipereaza codul pe ambele parti.
    Se incing 2 linguri (30 ml)de ulei, se pune codul si se lasa 30 secunde fiecare parte.
    Se pun rosiile taiate cubulete, de preferinta rosii lunguiete, maslinele taiate rondele si cimbrul peste peste se acopera, reducind temperatura. Se lasa 2-3 minute.
    Se adauga busuiocul si restul de ulei (o lingura), se acopera 2 minute sau pina cind codul este facut, se inteapa cu furculita.
    Servire:alturi de cartofi fierti cu coaja si un pahar de vin alb.

Sper sa iti placa retetele.

Pofta Mare!!!!
  •  
    • 25 mesaje
    12 Apr 2005, 11:00
    0 0
    Isabel...am impresia ca esti mare artista in bucatarie...iti promit ca o sa-ti incerc retetele...in mod sigur cea cu curcanul de Paste...si pestele...suna bine!
    Ati mancat bruschette facute acasa?Stiti cat de bune sunt?Daca vreti reteta...anuntati-ma. Intre timp...daca cineva mai stie ceva ponturi pt delicatese...poate sa le impartasasca cu noi!
  •  
    • 64 mesaje
    12 Apr 2005, 16:54
    0 0
    vreau retete de bruschette! Multumesc
  •  
    • 29 mesaje
    14 Apr 2005, 18:02
    0 0
    Or sa-ti placa...Ti se topesc in GURA.. Ia da-ne si noua reteta de BRUSCHETTE ..PLZZZZZ hehehe
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Apr 2005, 19:27
    0 0
    Bruschette, bruschette!!!! pliz-pliz-pliiiizzzzz!!!!! imi lasa gura apa....
  •  
    • 1511 mesaje
    14 Apr 2005, 19:49
    0 0
    Am incercat multe retete, dar astea sunt preferatele, la astea am ramas si le fac pe amandoua odata, arata si mai bine pe farfurie cu rosu/verde:

Pt. 4 portii:
    2 rosii carnoase mari, cam 300 g
    1 legatura busuioc verde
    sare, piper
    1 Avocado
    2-3 capatani usturoi
    suc si coaja de la 1 lamaie
    20 g masline negre fara samburi
    4-6 felii paine
    ulei de masline

Rosiile se oparesc scurt (ca sa mearga "dezpielitarea" mai bine), se curata de pielita, seminte si se taie in cuburele mici. Busuiocul se taie marunt si 1/2 din el se adauga la rosii. Se condimenteaza cu sare, piper si se pun 2 linguri de ulei de masline.
    Avocado se curata de pielita si sambure si se amesteca cu 1 capatana usturoi pisata, sucul si coaja de lamaie pana devine o pasta. Maslinele se taie mic si 1/2 di ele se adauga la pasta de avocado.
    Feliile de paine se prajesc, se freaca cu usturoi pe o parte, se toarna un pic de ulei de masline pe partea unsa cu usturoi. Se pune pasta de avocado/compozitia de rosii pe ele (separat, nu impreuna). Feliile cu rosii se orneaza cu busuiocul ramas, iar cele cu avocado cu maslinele tocate.
  •  
    • 831 mesaje
    15 Apr 2005, 14:00
    0 0
    De Paste m-am gandit sa fac o ciorba cu perisoare, salata Bouef (barbatu-meu e inebunit dupa ea), crochete de creier si un biftec corsican.
  •  
    • 1946 mesaje
    15 Apr 2005, 14:25
    0 0
    ilinka, maine fac reteta de la tine, aceea de friptura cu bere. sa vezi ce te bat daca nu-mi iese.
    te pup, deocamdata
  •  
    • 831 mesaje
    15 Apr 2005, 16:04
    0 0
    vai de mineeeeeeeeee.....
  •  
    • 1946 mesaje
    18 Apr 2005, 12:25
    0 0
    buna rau friptura ilinka. multumesc, te pup
  •  
    • 831 mesaje
    18 Apr 2005, 14:05
    0 0
    Ma bucur...respir usurata........
  •  
    • 1946 mesaje
    18 Apr 2005, 14:18
    0 0
  •  
    • 25 mesaje
    19 Apr 2005, 12:59
    0 0
    Fetelor...scuze de intarziere dar am fost plecata din bucuresti...BRUSCHETTE!!!!!!!!!!!!!!...se fac in felul urmator...foarte simplu...va trebuie o bagheta pe care o taiati feliute nici subtiri nici groase, le puneti la rumenit in cuptor sau daca vreti puteti sa le uscati si intr-o cratita pe aragaz cat sa capete o culoare maronie...dupa ce le scoateti din cratita, una din suprafete o ungeti cu un catel de usturoi...pe fiecare-n parte pana la ultima.Dupa care, intr-un castron puneti 2 rosii taiate marunt cubulete, putin ulei de masline si busuioc...si sare dupa gust.Dupa toata operatiunea asta, cu o furculita asezati compozitia pe feliutele de bagheta si le dati invitatilor sa se linga pe degete...va garantez laudele si aplauzele la scena deschisa...eu data trecuta am facut 4 platouri si tot mai vroiau si nu mi-a luat mult timp...am copt baghetasi am uns-o cu usturoi si am facut compozitia si dupa ce se termina un platou doar ma duceam si mai asamblam unul...un mic sfat..sa faceti cate credeti ca se mananca pt ca daca stau mai mult de o ora se inmoaie painea si nu mai este crocanta.Succes
  •  
    • 25 mesaje
    19 Apr 2005, 13:03
    0 0
    Ilinka...da in noi cu biftecul corsican sa stim si noi cu ce se manaca...sau poate doar eu
  •  
    • 1946 mesaje
    19 Apr 2005, 13:49
    0 0
    fetelor eu am facut in week-end o salata orientala mai deosebita (zic eu). asa: cartofi, ceapa verde, oua fierte, un macrou afumat taiat bucatele, maioneza (optional), sare, piper, otet, ulei de masline. va garantez ca e f buna, merita sa incercati