nu mai imi ies prajiturile,ajutorrr....
-
5 4de curand am schimbat cuptorul cel clasic pe gaz,pe cel electric,toate bune si frumoase dar problema este ca am incercat sa fac pandispan,blat de tort etc. prajituri care pana acum imi ieseau foarte bune,dar de cand folosesc cuptorul electric nu mai imi iese nimic,se coace foarte frumos la fata,dar la mijloc si pe fund este verde si este crud,este .... ce sa mai zic,jalnic.pana acum imi iesea, acum nu stiu unde gresesc????am schimbat si tava,am una cu mos craciun specific zilelor,oare sa fie de la tava?este antiaderenta si o ung cu ulei si cu faina,oare de la tava sa fie?sa nu o mai ung cu nimic?sau de la cuptor? am aruncat pana acum un cofrag de 30 de oua+zahar+faina etc.ce ma sfatuiti sa fac?multumesc frumos
-
Cuptorul este de vina pentru ca asa am patit si eu cand am fost la tara si am facut in cuptorul electric o placinta cu mere.
Am bagat.o la cuptor si la un moment dat am crezut ca este gata pentru ca avea o culoare foarte frumoasa la exterior si surpriza....era cruda.
Asa ca am mai bagat.o si mi s.a ars partea de jos.Nu a fost buna de nimic.
o
Mai bine schimba cuptorul pentru ca vei risipi foarte multe ingrediente sau incearca si sa le faci la foc mic ca sa vezi daca merge asa.
Bafta
-
eu zic o mie de da pt cuptorul electric in defavoarea celui pe gaz. cred ca nu ai setat bine temperatura si modul de coacere, altfel te-ai fi indragostit de el

in prima a coacerii seteaza sa coaca doar la talpa si abia spre final setezi coacere si la talpa si deasupra (pentru a-si face fata). iar temperatura pt un chec/pandispan e de 180`C
dar nu e exclusa nici posibilitatea sa fi ales un model prost de cuptor. -
Este prima mea postare,prin urmare "Bine v-am gasit !" Doream sa deschid un subiect nou adecvat varstei mele:Bucate ancenstrale,bucate traditionale. Voi incerca sa raspund acestei probleme tehnice. Pentru o coacere uniforma ai nevoie de o incalzire a incintei. printr-un tiraj uniform.Acesta il obtii prin pozitionarea perfecta la poloboc a cuptorului si prin etanseitate perfecta.Un cuptor coace atat prin caldura de combustie cat si prin cea radianta.Deci:CUPTORUL (nu aerul din cuptor) tebuie incalzit ;astfel cand introduci tava,caldura aerului racit va fi compensata de caldura radianta din peretii cuptorului ,Daca cuptorul coace neuniform in fata sau spate intoarcem tava nu mai repede de 15min la nu blat cu 300gr faina in compozitie. Daca coace mai tare dedesupt,asezi un strat de sare de 1-1,5cm in tava de sub gratar. Cand coci blaturi il umezesti usor , cand coci paine ,mai mult dar il lasi uscat la foi,fursecuri,foetaje. Cuptorul ideal este cel cu care te-ai obisnuit.