Ce mancaruri de post mai faceti?

•  
    • 41 mesaje
    8 Apr 2005, 09:59
    0 0
    Stiu ca postul e aproape pe sfarsite, eu abia acum incep si eu sa postesc, si vroiam sa va intreb ce mancaruri de post stiti voi.
    Eu va spun o reteta ce abia am aflat-o, f simpla, cumperi snitele de soia(asa se cheama) din magazin, fierbi in apa cu vegeta, apoi le prajesti, dandu-le prin faina alba. Sunt fff gustoase, veti vedea.
  •  
    • 2173 mesaje
    8 Apr 2005, 11:11
    0 0
    Eu am cumparat cateva borcane de vinete in bulion. Mi s-au parut gustoase ca baza pentru diferite amestecuri de legume.
  •  
    • 1131 mesaje
    8 Apr 2005, 11:58
    0 0
    Eu sincer nu mai stiu ce sa fac. Tot cartofi si orez...ca deja rezervele de anul trecut sunt pe terminate.

Si eu fac din soia, dar de exemplu chiftelele din soia granule nu le pot face decat cu ou, ca altfel se impreastie, asa ca nu mai sunt de post.

Ma gandeam acum sa incerc niste mezeluri vegetale. La noi sunt la un magazin specializat tot felul de salamuri si carnati si cabanos vegetal.

Din soia cuburi mai fac macaroane cu legume si cu soia. Sunt bune.
  •  
    • 41 mesaje
    8 Apr 2005, 14:29
    0 0
    Gabici, imi poti da si mie reteta ta de macaroane cu legume si soia? As incerca-o si eu!
  •  
    • 410 mesaje
    8 Apr 2005, 15:26
    0 0
    Gabici, ca sa faci chiftele de soia fara ou si fara sa se mai imprastie coace-le!!!..nu le mai prajesti ci le pui in tava la cuptor...sunt mai sanatoase...de la magazinul naturist de care vorbeai(banuiesc ca este cel de pe Magheru vis-a vis de facultatea de drept)poti cumpara linte care este ff gustoasa...eu am facut pateu din ea dar si supa...

mai este mazarea uscata la punga care e mai ieftina decat cea la cutie si este buna pentru supa de mazare pentru ca se sfarama la fiert...

apoi cu soia granule(cea pentru chiftele) mai puteti face sos pentru spaghette...este super daca condimentati bine si cu boia iute sau pasta de gulas iute, foi de dafin..etc

pateurile de soia cele mai bune sunt de la mandy dar puteti face acasa cu soia boabe...

icre de fasole cu ceapa calita...

cand eram mai mica mie imi placea sa mananc la bunica un fel de mancarica de ceapa...de fapt ceapa calita cu bulion si condimente cu mamaliguta...
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2005, 21:13
    0 0
    Hei! A venit primavara!
    Lasati cartofii si orezul...

Treceti la:
    Bors de salata verde+loboda
    Mancare de urzici, de stevie, spanac
    Salata de patrunjel verde cu lamaie (stiti voi, salata arabeasca)
    Placinte cu mere

Nu uitati ca se gaseste branza de soia - merge de minune cu masline, ridichi, ceapa si usturoi verde...
  •  
    • 410 mesaje
    12 Apr 2005, 20:14
    0 0
    Donna, am si eu o intrebare: cascavalul de soia e de post sau nu? Ca eu am tot mancat de cand tin post si o colega mi-a spus ieri ca vanzatoarea de la alimentara i-a spus ca de fapt e facut cu branza. Deci nu este de post!
    Ma lamuriti si pe mine? E al doilea produs de soia care imi place, pe langa pateul vegetal cu ardei.
    Nu suport snitelele de soia, nu-mi plac...
    Eu mananc multa salata verde cu ridichi in perioada asta. Aproape zilnic. Si nu ma satur. Iar spanacul, loboda, urzici si alte verzituri nu le suport....
    Mananc multa paine de graham si mancare de mazare cu cartofi, etc.
  •  
    • 410 mesaje
    12 Apr 2005, 20:18
    0 0
    Am mancat si pizza de post facuta cu mazare, porumb din conserva, masline, ciuperci, iar pe deasupra am ras cascaval de post (sa nu?!)...
    a iesit foarte buna, ca o pizza normala... yuum-yum
  •  
    • 9835 mesaje
    12 Apr 2005, 22:38
    0 0
    Sigur ca e de post, ca orice produs din soia. Apropo, laptele de soia e si el o varianta care nu trebuie uitata.
    Eu ma balonez ca un hipopotam de la soia texturata (granule, crutoane, snitele de soia), asa ca o evit.
  •  
    • 2173 mesaje
    13 Apr 2005, 10:55
    0 0
    Mama soacra (care tine postul foarte strict) mi-a zis ca unele cascavaluri asa zise "de post" contin cazeina din lapte.
  •  
    • 1027 mesaje
    13 Apr 2005, 13:21
    0 0
    Imi spune si mie cineva cum se fac chiftelutele din soia?
    Merci
  •  
    • 410 mesaje
    13 Apr 2005, 13:58
    0 0
    pai...sa-ti spun cum fac eu...din soia granule nu boabe...

fierbi soia cu sau fara condimente...dupa ce se raceste o storci si o pui intr-un castron...apoi mai poti adauga un cartof dat pe razatoare(nefiert)...si adaugi ce vrei ca si la chiftelele de carne...oua, faina, ceapa, usturoi, faina si condimente pt ca soia nu prea are gust....

pot sa-ti spun ca sunt f bune coapte in tava...la prajit uneori nu se tin si iau multa grasime..la copt e altceva...

la o punguta de soia eu pun o ceapa tocata marunt, 2-3 catei de usturoi, 2 oua, 1 cartof si faina cat cuprinde...+ condimente - delikat, piper, boia iute etc....si verdeata...mie imi plac f mult
  •  
    • 410 mesaje
    13 Apr 2005, 14:00
    0 0
    aaaa...daca le faci de post...fara ou...acum chiar e mai bine sa le coci in tava...asa le pui toate odata si..le intorci...etc
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Apr 2005, 14:07
    0 0
    Matusico, apropo de cazeina din cascavalul "de post": pai deh, mai, si ce sa facem acuma? Sa nu mai luam nici Panzcebil ca e cu extract de bila de bou, sau Redigest, ca-i cu extract de cuticula de pipota?
    Sau, uite, eu folosesc un balsam de par cu extract de placenta, o fi "de dulce"?
    Soacrele astea chiar n-au ce face, zau, cauta nod in papura...
  •  
    • 1027 mesaje
    13 Apr 2005, 14:08
    0 0
    Multumesc mult, abia astept sa le fac
  •  
    • 2173 mesaje
    13 Apr 2005, 14:53
    0 0
    Problema cu mama soacra venea mai mult de la aceea ca trebuia sa faca un parastas care cadea in post si se temea ca, daca se strecura vreun aliment nepermis, "nu era primit".
    Eu, spre rusinea mea, n-am reusit niciodata sa tin post riguros, nici macar la alimente, d-apoi la cosmetice . Nici in familia mea nu s-a facut prea mare caz de ritualuri, cu toate ca taica-meu, Dumnezeu sa-l odihneasca, facuse in tineretele lui vreo trei ani de seminar teologic.
  •  
    • 831 mesaje
    13 Apr 2005, 15:38
    0 0
    Se poate face o mancarica de praz cu rosii si usturoi:iti trebuie 4-5 fire de praz, 2 cepe, 1 ceasca ulei, sare, usturoi, 3 rosii decojite, cimbru.
    Se curata prazul de foile de deasupra, se taie bucati lungi de vreo 3-4 cm, care se fierb in apa cu sare 10 min. Se taie ceapa pestisori si se caleste impreuna cu usturoiul tocat in ulei incins. Cand ceapa devine sticloasa, se pun rosiile taiate bucatele. Sosul se fierbe la foc mic. Se adauga prazul si se lasa sa scada impreuna. Mancarea se "parfumeaza" cu putin cimbru.
  •  
    • 129 mesaje
    13 Apr 2005, 18:20
    0 0
    Mai am si eu o reteta de post - paste cu legume. Se calesc tot felul de legume taiate in bucati mai mari: rosii decojite, ardei, dovlecei si vinete (cand e sezonul), ceapa verde,usturoi,porumb, masline, ciuperci. Se adauga condimente: sare, piper, busuioc, oregano, patrunjel verde. Dupa ce s-au calit se amesteca cu pastele. Puteti rade cascaval de soia peste ele. Sau aceste legume se pot amesteca si cu orez fiert. Sunt foarte bune.
  •  
    • 404 mesaje
    14 Apr 2005, 09:37
    0 0
    Am cumparat aluat frantuzesc,care e de post si am sa fac o placinta cu mere rase cu zahar si scortisoara,crede-ti ca va iesi ceva?
  •  
    • 1131 mesaje
    14 Apr 2005, 14:28
    0 0
    Scuze, nu am vazut ca mi-ati pus intrebari.

In prmul rand mersi pentur reteta de chiftele de soia, am sa incerc, doar ca mi-e teama sa mai fac la tava fara sa acoper ca si data trecuta in timp ce se prajea carnea, mi-a stropit tot cuptorul cu ulei. Asa ca azi am treaba

MACAROANE CU SOIA

Fierbi o punga de macaroane fara oua.
    Mai mult de 1/2 de punga de cuburi de soia vei folosi. In prmul rand prejesti in ulei vreo doua cepe mari si un morcov mai mare. Adaugi si un cub Knorr de legume, apoi troni putina apa, sare si cuburile de soia. Lasi pana sunt fierte, dupa care adaugi bulion sau rosii daca e sezonul. Daca e vara eu pun si ardei cand pun ceapa la prajit. De asemenea mult patrunjel verde. La sfarsit le amesteci si...gata. Eu am grija sa fac sa aiba sos mult pentru ca il absoarbe oricum macaroanele.