cum gatiti carnea de pui?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
4 Apr 2005, 22:560 0Buna. am sa va cer si eu un mare sfat. locuiesc singura in bucuresti de putin timp si, din nefericire, nu am la dispozitie decat o plita cu caz cu doua ochiuri, fara cuptor. nu stiu sa gatesc mai nimic(doar friptura, snitzele, cartofi prajiti, etc), iar mama mi-a umplut frigiderul de carne de pui(pipt, pulpe) sperand ca am sa ma descurc. m-am cam saturat de carne prajita in tigaia cu ulei!!! mai am si alta sansa? alte posibilitati? ps: va rog sa nu muriti de ras din cauza mesajului meu. m-am gandit ca doar voi ma puteti ajuta.
-
5 Apr 2005, 10:39Sigur si inca multe!
Poti sa faci tocanita, sau friptura cu usturoi, sau salata de cartofi cu maioneza si cu piept de pui, si tot felul de salate cu acest piept.
Apoi, poti sa faci pilaf de orez cu carne de pui, mancare de fasole verde cu carne, galuste cu tocanita sau paste cu tocanita, ciuperci tot asa, etc, etc. -
5 Apr 2005, 11:36mh!eu gateam la cupto dar cred ca mereg si pe ochi...deci : pui intr-o cratita mai larga 1 ceapa si 2-3 catei de usturoi feliati la calit...adaugi apoi pulpele (1-2)daca e numai pt tine, 1 cutie de mazare scursa si 2-3 cartofi mai marisori feliati subtire(nu ca pt cartofi prajiti ci felii rotunde)...pui apa si lasi sa se inabuse...adaugi condimente de tot felul...boia iute, etc...sa nu para o tocanita, deci nu pui multa apa decat cat sa acopere atat timp cat se inabusa...trebuie sa fie friptura cu garnitura...aaaa!!!si foi de dafin! va iesi super si va mirosi pe masura!!!
-
5 Apr 2005, 12:47Buna, mie imi place f.mult carnea de pui fiarta.Cu legume fierte. Si face bine si la silueta - neaparat tb. sa ne gandim.Exista pungi cu legume congelate care nu sunt asa de scumpe sau direct din piata.Daca are toate condimentele necesare e un deliciu. Si cartofi, dar nu prea multi sau prea des.
-
5 Apr 2005, 14:00va multumesc de raspunsuri. parca mi s-au mai deschis putin orizonturile. azi incerc sa fac o salata in care am sa pun piept de pui fiert si ras (am mancat ceva asemanator la everest). chestia cu mazare chiar am sa o incerc maine. ma duc sa-mi iau ingredientele. va pup
Înapoi la: Forum » Gastronomie