Budinca tricolora

•  
    • 1132 mesaje
    4 Apr 2005, 21:37
    0 0
    •5 oua, un litru de lapte, 125 g de zahar, 3 pliculete de zahar vanilat, 5 linguri de faina, unt (margarina) cat o nuca, 50 g de ciocolata de menaj, 100 g de visine sau cirese (eventual colorant alimentar).
    •Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se amesteca bine, se subtiaza cu lapte amestecul. O jumatate de litru de lapte se pune pe foc, intr-o cratita groasa, pe plita (nu direct pe flacara) si se lasa sa fiarba. Peste galbenusurile cu zahar se pun cele 5 linguri de faina, una cate una, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se subtiaza cu laptele ramas. Intre timp, laptele de pe foc fierbe, iar noi turnam compozitia de galbenusuri in cratita de pe foc. Amestecam tot timpul, sa nu se formeze cocoloase. Tinem crema pe foc pana ce aceasta se ingroasa bine. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga unt (margarina) cat o nuca. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema fiarta. Se lasa putin sa se potoleasca. Aceasta crema se impatre in 3: o parte se lasa in culoarea originala (galben), o parte se amesteca cu ciocolata menaj topita in 2 linguri de lapte si se face maro iar cea de-a treia parte se amesteca cu fructele zdrobite, din care avem grija sa lasam cateva pentru ornament. Se aranjeaza in cupe de sticla, ca sa se vada frumos, si se orneaza cu fructe, eventual si cu frisca, daca avem la indemana.
  •  
    • 143 mesaje
    4 Apr 2005, 23:53
    0 0
    Suna bine Stef!Chiar o sa incerc.
  •  
    • 634 mesaje
    5 Apr 2005, 08:49
    0 0
    Wow Fahnel, nu stiam ca te pricepi si la gatit.Chiar mi-ai dat o idee buna.
  •  
    • 1027 mesaje
    5 Apr 2005, 09:49
    0 0
    Merci Fahnel, pacat ca nu e rosu, galben si albastru
  •  
    • 1132 mesaje
    5 Apr 2005, 12:30
    0 0
    Ma rog. Avand in vedere ca va tb sa gatesc in viitorul aprop singur (deh vreau sa imi iau casa)....am colindat netul dupa retete. Am strans cam la 1 GB de retete. Sa vad ce o sa iasa. Sa mai pun retete?
  •  
    • 215 mesaje
    5 Apr 2005, 16:33
    0 0
    Fahnel da te-ai documentat nu gluma! Reteta de budinca suna bine, mai ales ca nu am mai auzit-o. Daca mai ai si altele deosebite te asteptam in grupul " gospodinelor"
  •  
    • 1132 mesaje
    5 Apr 2005, 16:56
    0 0
    Prajitura cu suc de rosii
    •10 linguri cu suc de rosii, 10 linguri cu ulei, 10 linguri cu zahar, 4-500 g de faina, 1 lingurita cu amoniac (se dizolva in suc de rosii).
    •Se amesteca toate la un loc si se lasa la rece o ora, apoi aluatul se imparte in 4 din care se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii.
    •Crema: 1/2 l de lapte, 4 linguri de gris, 200 g de unt, 200 g de zahar pudra, o lamaie.
    •Se fierbe laptele cu grisul si se pune la racit. Separat, se freaca un pachet de unt cu zaharul si se inglobeaza pe rand grisul cu lapte, coaja si zeama de lamaie. Se imparte crema in 3 si se ung foile.
  •  
    • 634 mesaje
    5 Apr 2005, 20:34
    0 0
    Fahnel daca tot ai retete poti sa le pui pe grup venusyana. Nu stiu pe care din ele exista deja un folder cu asa ceva, dar il gasesti tu, ca esti baiat mare.
  •  
    • 1132 mesaje
    6 Apr 2005, 11:58
    0 0
    Nu...doar aici . Doar pt un numar limitat de initiate.
  •  
    • 2173 mesaje
    6 Apr 2005, 16:06
    0 0
    Mai, Fanele, da' tu esti plin de talente, domne. Si esti valabil si ca practician, sau numai ca teoretician ??? In definitiv, cea mai comoda reteta tot "Cofetaria Ana" ramane, nu?
  •  
    • 1511 mesaje
    6 Apr 2005, 22:35
    0 0
    Hai Fanele, spune! Si nu numai dulciuri.
    Reteta tricolora de muffini (se poate face si in forma chec, atunci se numeste "copacul minune" parca) o stii? Daca nu, esti interesat?
  •  
    • 1132 mesaje
    7 Apr 2005, 06:59
    0 0
    Momentan nu stiu sa fac decat lucruri simple in ceea ce priveste mancarea. Retetele astea le tin pentru momentul in care chiar o sa tb sa gatesc totul singur. In fond dupa vreo cateva incercari tb sa imi iasa si mie nu? Nu o fi asa de greu.
    Matusico cu femeile din ziua de azi....auzi tu...cica ele nu mai stau la cratita. Lasa ca fac eu treaba....dar doar pt mine. Ele sa manace shopping pane in club cu fetele
  •  
    • 1132 mesaje
    7 Apr 2005, 07:03
    0 0
    kaula de ex acum am realizat eu ca pandispanul este pane d'espagne...parca asa se scrie. Aflu si eu lucruri noi de cand cu bucataria asta. Totusi am aflat si ca femeia e o fiinta perversa. De ex de craciun i-am luat mamei cel mai adev aspirator..face de toate..ce sa mai. Raspunsul mamei : e prea complicat de folosit. De acum inainte dai numai tu cu el ca eu si tactu nu stim sa il folosim. Macar inainte eram impartiti pe camere....acum e naspa. Asa ca vezi tu matusico si tu kaulo...daca fac manevre in bucatarie se poate sa nu fie de bine
  •  
    • 1511 mesaje
    7 Apr 2005, 09:42
    0 0
    Hai ca-mi place de mama ta!
    Cand te muti la casa ta?
  •  
    • 1132 mesaje
    7 Apr 2005, 16:28
    0 0
    Cand o sa mi-o cumpar. Mai am de strans destul insa. Ideea e ca ai mei merg pe principiul fiecare generatie isi face drumul singura. Adica nu ma ajuta cu bani deloc. Una peste alta o sa imi fie greu...mai ales ca vreau sa iau casa cu banii jos . Mizez pe un crah al pietii imobiliare prin 2007 sau 2008. Ceva asemenator s-a intamplat demult si in Germania si in Japonia.
    Ca o chestie ....ce se trambiteaza acum cu drepturile femeii..cu faptul ca nu tb sa stea la cratita....eu le auzeam de dinainte de 1989. Am crescut cu penalitatile astea cu care ma toca mama marunt la cap
  •  
    • 2173 mesaje
    7 Apr 2005, 16:31
    0 0
    Nu te-a tocat destul .
    Am glumit
  •  
    • 1511 mesaje
    7 Apr 2005, 17:54
    0 0
    Eu cu cratita n-am probleme, imi place sa gatesc. Daca s-ar apuca partenerul de gatit, mi-as pierde un hobby! Deci: cratita si fierul de calcat le vreau de bunavoie si nesilita de nimeni! Aspiratorul si carpa de sters praf le dau bucuroasa altora! Cine pofteste ?
  •  
    • 9835 mesaje
    7 Apr 2005, 20:05
    0 0
    NU, MULTUMESC! ...le am pe toate...

Fahnele, daca vrei un sfat de la o muiere care a invatat abia la 29 de ani sa faca o ciorba: primul pas si cel mai important este sa ai cratite bune.
    In rest, totul depinde de imaginatia si dorinta ta de a manca ceva facut cu manutele tale. Eu mi-am facut lansarea ca bucatareasa punand mai intai la punct Teoria Ineditelor (am pus-o si aici, e mai la vale...). Conform acesteia, poti face o mancare delicioasa din te miri ce iti pica in mana sau gasesti prin frigider - n-ai nevoie de retete clasice ca sa ajungi la un rezultat comestibil.
  •  
    • 1132 mesaje
    7 Apr 2005, 20:30
    0 0
    Donna stai ca am mai luat o leapsa cand am cumparat ultima generatie de cratite drept cadou de craciun pt ai mei. Asa ca.....de cratite beton nu duc lipsa.
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2005, 21:09
    0 0

Lasa, draga, fa-ti zestre... sa vezi ce bine ti-o prinde cand te-oi muta singurel... sa moara fatucele de invidie cand ti-or vedea sculele din bucatarie!

Rectific: "sa le manance pizma"