m-am saturat de aceleasi mancaruri....

•  
    • 285 mesaje
    4 Apr 2005, 01:01
    0 0
    evelor ce mancaruri gatiti pe acasa...caci m-am saturat de aceleasi feluri....si cartofi prajiti cu friptura...ca sa-i spun si mamicii meleee
  •  
    • 19 mesaje
    4 Apr 2005, 10:00
    0 0
    fii atenta ca a aparut salata
    am vazut si urzicute stevie
  •  
    • 517 mesaje
    4 Apr 2005, 10:54
    0 0
    si eu m-am saturat de toate...
    prietenul meu, nu daca ar fi bine la fiecare masa fripturica si cartofi prajiti sau piure si salata. de orice fel
    l-am mai dezobisnuitm ,mananca si ciorba, si alte mancaruri, dar cele de sus ar fi ideale.
    asa ca ce sa mai facem? am facut si ciorba de salata. buna. si stevie, sau spanac. urzici nu-mi plac deloc.
    deci? ce-ar mai fi zilele astea?
  •  
    • 27 mesaje
    4 Apr 2005, 11:45
    0 0
    Care va sa zica, dupa ce ca nu postiti, tot nu gasiti meniuri pe gustul vostru?
    Faceti un drob cu de toate, eventual numai din vegetale (puneti granule de soia) si dati la cuptor.
    In general, cand va saturati de o mancare, aduceti-va aminte ca, daca o dati putin si la cuptor, e altceva.
    Mancati ciuperci, sunt bune oricum le-ati gati. De pilda, gulas de ficatei cu ciuperci ( cu un sos de smantana, adica, verdeturi si ceva boia).
    Apoi, salate cu de toate, de astea chiar nu aveti cum sa va plictisiti. Cu carne sau fara, cu radacinoase fierte si tocate (sau crude si date pe razatoare), maioneza, iaurt, piper, mustar, alte condimente care aveti voi banuiala ca ar merge, ciuperci, cartofi, cvonopida, orice aveti prin frigider&camara.
    Musaca...Nu, nu cu cartofi, ci cu spaghete. Si cu cascaval ras deasupra, peste care puneti ketchup, cand scoateti de la cuptor.
    Gata, pentru urmatoarele 3 zile v-am salvat.
  •  
    • 285 mesaje
    5 Apr 2005, 01:25
    0 0
    va multumesc mult!m-ati scos din foame.
  •  
    • 27 mesaje
    6 Apr 2005, 09:36
    0 0
    Negresa de post

2 cani de apa calda, 2 cani de zahar, 1 cana de ulei, esenta de vanilie, esenta de rom; 1,5 pliculete de praf de copt (stins in otet), 5-6 linguri de cacao, faina (cat cuprinde, pentru un aluat ca o smantana groasa, ca la orice chec)

Se amesteca zaharul cu apa calda, pana cand zaharul se dizolva complet. Se incorporeaza apoi uleiul, amestecand bine, apoi se pun esenţele, cacaoa, praful de copt stins cu oţet . Se toarna faina, in ploaie, amestecand bine, pana se obtine o compozitie omogena.
    Tava se unge cu ulei. Se coace prajitura la foc potrivit, timp de o ora (incerci cu scobitoarea).
    Reteta e excelenta,super simplu de facut, iar negresa e pufoasa si compacta in sectiune, ca pandispanul, nu scarmanata, precum negresele din cofetarie. E doar putin cam dulce, poate voi incerca sa pun ceva mai putin zahar. Am folosit masura de 250 ml, chiar am masurat cu cana gradata. Si am pus si stafide, dar nu se prea simt. Mai bine ar merge cu bucatele de nuci prajite, dar tare e buna si simpla. Esente pui dupa gust, in reteta scria ca se pune o esenta de vanilie si o esenta de rom, dar ar fi prea mult. Eu nu aveam de rom si am pus de migdale si e buna si asa.
    In reteta originala scria ca se opreste o cana din compozitie, care se toarna peste prajitura dupa ce aceasta s-a racit. Eu nu aveam chef sa mananc faina cruda, aaa ca am pus toata compozitia la copt. In cazul in care se respecta reteta si se glazureaza negresa, deasupra se presara cocos sau nuca macinata.
  •  
    • 218 mesaje
    19 Apr 2005, 23:15
    0 0
    eu cand nu stiu ce sa mai fac de mancare fac linte sau naut
    tot de post ar fi orezul cu legume(ceapa , ardei , porumb , conopida , morcovi , mazare , etc)e bun si frumos