AVOCADO
-
0 0Voi cum il gatiti fetelor..mai bine-zis..cu ce se mananca?
Eu tot am auzit de el dar niciodata nu m-a interesat sa incerc..dar acum mi-a incaput pe mana una bucata si cand am gustat mi s-a parut..un pic ciudat la gust...nici dulce..nici acru..nici nimik...
Deci..voi faceti preparate cu avogado..daca da..ce?
Pupici! -
AVOCADO
Fiica-mea mananca simplu, fara nimic.
Poti face o salata cu parmezan (taiat felii f. f. subtiri, de sa te uiti prin ele) si mozarella taiata-n cuburele. Feliile de avocado se stropesc cu suc de lamaie (ca sa nu se innegreasca), peste ele parmezanul, deasupra mozarella. Sare, piper. ulei de masline.
Gata.
Sau avocado (cate o jumatate taiata in felii ca un evantai) in farfuria cu supa-crema de cartofi la servit.
Sau guacamole: se piseaza usturoi cu un pic de sare. Avocado se face piure si se aduga la usturoi. Se mai pune si un pic de suc de lamamie. Se lasa o zi "sa traga". A 2-a zi se poate adauga o rosie taiata marunt. Unora le place si cu iaurt. -
Bruschetta
sare, piper
1 avocado
2 capatani usturoi
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
20 g masline negre fara sambure
paine taiata felii
ulei de masline
Avocado se curata de coaja si se amesteca cu usturoi, sare, piper, suc si coaja de lamaie pana devin o pasta. Maslinele se taie mic si se adauga 1/2 din ele. Se prajeste painea, se freaca cu usturoi, se toarna putin ulei pe ea. Se pune crema de avocado deasupra si se garniseste cu restul de masline tocate. -
eu am auzit de salata de avocado, adica zdrobesti cu furculita pulpa fructului, neaparat o stropesti cu suc de lamaie ca se oxideaza f. repede si il amesteci cu maioneza.
Apropo, am auzit ca samburasul din mijloc, daca il pui in pamant (mi se pare ca trebuie cu partea ascutitat in sus) vei avea si o plantuta. Cel putin asa am auzit, ca functioneaza.
Si mai citisem ca e bine sa alegi fructele moi, pentur ca acelea sunt copate, si avocado nu se mai coace ulterioir, deci e bine sa il cumperi asa din start, sa fie moale. -
Eu cred ca, totusi, se mai coace in timp. De ce spun asta: vara trecuta ma aflam intr-o zona in care avocado se consuma frecvent; am dorit sa cumpar unul din piata si precupeata m-a intrebat daca imi trebuie pentru ziua aia, sau pentru mai tarziu. I-am spus ca-mi trebuie chiar in ziua aia, iar ea a "incercat" mai multe fructe si mi-a ales unul mai moale.
Cum l-au pregatit gazdele mele: taiat in doua, scos samburele, umplut "lacasul" samburelui cu un sos din smantana cu condimente (intre care si usturoi) si cu ierburi (sigur patrunjel, dar si altele, pe care nu le-am identificat cu precizie
).
Servit cu ligurita.
Fructul este interesant ca si consistenta; gustul mi se pare neutru.