Tort ala-bala - fleosc desertul! :)

•  
    • 9835 mesaje
    29 Mar 2005, 12:56
    0 0
    Aseara am comis o combinatie de tort de mere cu tort de crema de zahar ars - ambele retele au fost postate acilea, pe forum.
    A iesit foarte bun.

Am ars zahar intr-o cratita...
    L-am lasat sa se intareasca.
    Am pus peste zahar cateva bucatele de margarina.
    Peste ele, am asezat frumos felii de mar.
    Am bagat cratita la cuptor, la foc mic.
    Dupa ce merele s-au inmuiat, am scos cratita si am lasat-o sa se racoreasca.
    Dupa aceea, am turnat deasupra compozitia de crema de zahar ars (jumatate din cantitatile din cartea de bucate, adica 4 oua la 0.5 l lapte) si am bagat-o la cuptor.
    Dupa ce s-a intarit crema, am pus deasupra aluat de pandispan (tot asa, facut din jumatate din cantitatile din reteta clasica: 3 oua, 100 g faina, 125 g zahar).
    Dupa ce s-a copt aluatul, am scos cratita din cuptor si am rasturnat imediat tortul fierbinte pe o farfurie.
    L-am lasat sa se racoreasca, apoi l-am stropit cu esenta de rom si l-am ornat cu dulceata de coji de portocale (reteta o am tot de aici).
  •  
    • 1118 mesaje
    30 Mar 2005, 03:33
    0 0
    Tortul tau "ala-bala" suna foarte bine... si desi cred ca-i catastrofal pt silueta am sa-l incerc cu siguranta. Fara dulceata de coji insa ... ca n-am de unde si nici nu ma omor dupa ea.
  •  
    • 1027 mesaje
    5 Apr 2005, 09:48
    0 0
    Aoleu donna, acuma numai la tortul asta ma gandesc
  •  
    • 1105 mesaje
    7 Apr 2005, 14:44
    0 0
    Donna, sa stii ca pandispanul se poate pune deodata cu amestecul pentru crema de zahar ars.Se coc impreuna.
    Eu l-am facut fara mere,am sa incerc combinatia asta.
    Insa e f. bun daca pui si frisca deasupra.
  •  
    • 9835 mesaje
    8 Apr 2005, 21:07
    0 0
    Am facut si asa cum zici tu, dar se turtea totul - de-aia am si incercat sa vad cum iese chestia daca mai intai coc crema.
    Sigur, cu frisca, daca ai prin casa...