ce mancam azi vegetarian?
-
2 1Fetelor, stiu ca suntem vegetariene in minoritate sau deloc dar va propun un topic in care sa scriem ce mancam fara carne. In acest fel pot si cele care tin posturi sa se inspire de aici :) Imi place topicul "Ce mancam azi?" dar cum eu nu mananc carne, mi-ar placea sa avem si un topic de inspiratie vegetarian/de post sau pur si simplu pentru zilele in care vreti sa renuntati la carne :)
Incep eu: astazi am mancat sushi vegetarian iar in loc de peste am pus: avocado, cartofi dulci, ciuperci, ridichi, castraveti, tofu si sfecla rosie. Am pus 2-3 ingrediente in fiecare fel ca sa variez :)
-
))))) 56 de afisari si nimeni nu gateste nimic fara carne? O sa continui eu, poate va inspir
Azi deocamdata doar micul dejun (care la mine e pe la 11-12) : banane gatite in lapte de cocos cu scortisoara si cuisoare si putin zahar....nici brun nici alb, ci zahar "panela" sau suc de trestie de zahar solidificat, o alternativa naturala, ieftina si sanatoasa la zaharul obisnuit.
Pe mai tarziu planuiesc o mancare rapida de orez si linte galbena gatita cu condimente in unt clarificat (sau ghee) + salata asortata, satios si gustos
-
yoga, n-ai specificat, lactate, branzeturi de origine animala, oua si alte chestii, trestii d-astea mananci ?
Nici eu nu-s cu carnea, dar la lactate, branzaturi si oua nu renunt
Acest mesaj a fost editat de către winter_rose: -
Untul clarificat e o nebunie de gustos si e si mult mai sanatos decat untul obisnuit, in plus este remediu pentru multe boli mai ales pentru gastrita/ulcer. Se pune untul intr-o cratita la foc miiiiiic si se lasa 20-30 minute, depinde de oala sau de aragaz. La un moment dat se face o spuma deasupra, nu trebuie scoasa. Se observa niste granule fine (impuritatile din unt), cand acestea incep sa se maroneasca si se lasa la fundul oalei (atentie mare sa nu se arda), untul este gata. Se lasa putin la racit apoi se strecoara prin tifon intr-un borcan de sticla. Lichid are culoare aurie iar solid este galben (e drept, eu adaug putin praf de curcuma in el spre sfarsit, nu amestec doar presar deasupra). Untul clarificat se poate tine ani de zile daca nu ajung impuritati in el. Cu cat este mai vechi cu atat este mai bun. Nu trebuie tinut in frigider, desi in prima zi il pun in frigider cat sa se solidifice, apoi il pastrez la temperatura camerei.
Despre cafea...eu nu beau
Nu spun ca nu e sanatoasa (ador gustul si mirosul) insa nu merge cu un regim de viata vegetarian deoarce impiedica absorbtia fierului in organism. Eu am inlocuit-o cu ceaiul verde iar din cand in cand beau cate o cafea de cicoare sau cereale, ca sa evoc gustul cafelei
Apoi cafeaua contribuie la anxietate si stres (o problema in continua crestere) asa ca nu e indicat sa se bea cafea in fiecare zi. Daca nu se poate renunta de tot la ea, 2-3-4 cafele pe saptamana ar fi ideal
-
Winter, da mananc lactate insa incerc pe cat posibil sa le procur de origine ecologica, atata cat se poate. Unde nu se poate inlocuiesc laptele de vaca cu cel de capra...contine mai putini hormoni si antibiotice. Oua mananc foarte rar si acestea exlusiv de la tara, altfel prefer sa nu mananc deloc.
Cristina, poti manca ce iti place tie, atata timp cat iti face placere si te simti bine
Motivele pentru care oamenii nu mananca (,) carne sunt variate, si cel mai important este sa se faca lejer si fara mari eforturi, sa vina de la sine. De exemplu daca cuiva ii plac enorm legumele cerealele, fructele este foarte simplu, insa daca cineva prefera carnea la fiecare masa, ar fi dificil si impotriva naturii sale sa renunte la ea.
Motivul meu nu este o dieta sau regim anume, nici macar un stil de viata mai sanatos (desi se vede diferenta) ci este compasiunea fata de animale, asa ca eu nu as vrea sa mananc legume gatite in aceeasi oala cu carnea. Pentru mine e simplu: ce nu pot sa omor, nu mananc
-
Da I_have, se pune direct pe foc. Dupa ce scade spuma, si untul devine transparent astfel incat se vad sedimentele pe fundul oalei, atunci poti opresti focul. Mirosul final este asemanator cu mirosul de popcorn
Eh...laptele crud este cel mai bun insa unde sunt eu mi-e imposibil sa il procur deoarece e considerat ilegal, nefiind in conformitate cu normele de sanatate - ceea ce mi se pare ridicol, dar ma rog.
-
Da Winter, asta si mananc uneori. De fapt explorez bucataria tuturor popoarelor in cautare de combinatii vegetariene
De asta am si deschis topicul, sa ne inspiram una de la alta, uneori lumea gateste cu carne din simplul motiv ca nu stie ce altceva sa gateasca sau sa manance. Cand am renuntat la carne am mancat foarte nesanatos un an intreg, nestiind sa ma alimentez in lipsa carnii. Mancam cartofi, paine, lactate...
Acum am acumulat experienta si as vrea sa o impart cu voi si in acelasi timp sa invat de la voi ceea ce nu stiu inca
Deci va invit ca de fiecare data cand gatiti ceva fara carne sa postati aici
si promit sa imi fac timp sa postez si eu cat de des
-
daaaaaaaa asa facea bunicuta mea untul , vaiiii ce bun e nu am mai facut de ani de zile .
e ok am intrebat doar , nu cred ca ma fac vegetariana ( ori vegan e tot una?) dar as putea sta fara carne .
in schimb consum lactate sub orice forma ,branzeturi , legume fierte consum carne de curcan ,poate sa treaca mult timp sa mi se faca pofta de carne .
pui sau curcan , ficat de pui , porc nu prea spre deloc . am citit undeva de o dieta de 8 ore unde mananci rational in interval de 9-17 ori 11-19 si se regleaza metabolismul . incerc sa vad poate mai scap de ceva kilute
-
Nu trebuie sa devii vegetariana Cristina (veganii sunt cei care nu mananca nici un fel de produs de origine animala) dar poti posta aici mancarurile pe care le pregatesti fara carne
Si daca vrei sa slabesti...probeaza o perioada sa renunti la lactate si zahar, dupa parerea mea astea ingrasa cel mai tare. -
yoga_teacher said:Nu trebuie sa devii vegetariana Cristina (veganii sunt cei care nu mananca nici un fel de produs de origine animala) dar poti posta aici mancarurile pe care le pregatesti fara carne
Si daca vrei sa slabesti...probeaza o perioada sa renunti la lactate si zahar, dupa parerea mea astea ingrasa cel mai tare.lapte consum acru sau fiert , branza de vaci dietetica si zahar doar la cafea , nu imi place zaharina imi vine sa varas de la ea si cu miere nu e buna eu beau cafea dimineata
, nu fumez da vreau sa slabesc .
-
Omleta in stil marocan mai este buna. Pui la blender ouale, un pic de tahini (nu prea mult ca altfel devine amaruie omnleta) si cateva bucatele de rosii iar dupa aceea torni compozitia in tigaia cu uleiul incins ( da, are ceva calorii
)
Ah, iar la falafel, poti sa pui bine merci condimente de carnati, ies intr-un fel de zici ca mananci mici
Humusul mai merge intins pe paine toast peste care sa pui si-un ardei copt in otet, merge excelent
O sa mai postez si eu, ca momentan nu-mi prea permite timpul
-
hei, nu-mi ingropati topicul cu mancaruri cu carne

respect pt vointa pe care o aveti, dar eu sunt carnivora convinsa. as deveni stravezie de foame daca nu as pune gura pe cate o fleica.
cei ovo-lacto-vegetarieni consider ca au totusi un meniu care satisface necesitatile organismului, insa in ce ii priveste pe vegani... am o retinere; fara suparare. oamenii nu sunt erbivori
dar fiecare cu optiunile lui... -
I_have_a_dream said:
Cristino, eu am slabit cu dieta Rina, si cu un drum am inceput sa invat sa gatesc fara carne.
e asa: dimineata fructe+fructe uscate (migdale, nuci, curmale, smochine); se poate o banana, un baton de susan
micul dejun e neschimbat, apoi:
in prima zi, pranz cina: proteine(carne, oua, lactate, tofu,)+legume. alegi o singura proteina, ex carne, si o mananci cu cate legume vrei, gatite sau/si crude
a doua zi, alegi un carbohidrat complex din: mazare, fasole, linte, orez, cartofi, malai, naut, mananci cu legume (prqanz/cina)
a treia zi carbohidtrati simpli (paste, paine, blat pizza) cu legume; seara se mananca 4 patratele ciocolata neagra si ai voie o prajitura; eu mancam seara doar clatite, fara masa de carbo simpli;
a patra zi toata ziua doar fructe si legume. in ziua asta ai voie fructe si pe parcursul zilei.multumesc frumos big hug