Ceva retete de post

•  
    • 122 mesaje
    17 Nov 2012, 11:53
    0 0
    Bunaaa!!
    Dupa cum vedeti,vreau sa ma pocaiesc :D  :)))Glumeam !!
    A inceput postulll....decii...mai dati-mi si voi niste idei cu retete de post..ce sa mai incerc....
    Dar retete fara fructe de mare..le detest ..
    :D Multuumesc!! 
  •  
    • 1038 mesaje
    17 Nov 2012, 12:52
    1 0
    Fructele de mare oricum nu-s de post
    Si de ce vrei sa postesti neaparat ? Cu exclusul carnii sunt de acord (nu numai in post), dar fara lapte, branzeturi, smantana, oua....no fucking way
  •  
    • 218 mesaje
    17 Nov 2012, 17:44
    1 0

salata de vinete

fasole batuta

supa de rosii

supa de linte/fasole verde/uscata

praz cu masline

fasole pastai cu masline

supa de ceapa

iahnie

cartofi la cuptor

cartofi prajiti

salata verde

salata de cruditati

tocanita de cartofi

placinta cu mere/dovleac

ciuperci umplute

ciorba de legume

orez sarbesc

sarmale de post

varza calita

preparate din soia- daca iti plac

etc

•  
    • 122 mesaje
    18 Nov 2012, 17:50
    0 0
    Sunt mai credincioasa de fel..
    pai la Tv am auzit ca preotii recoamnda fructele de mare si de aceea am ramas :o 
    Va multumesc amandouara !! 

•  
    • 4208 mesaje
    18 Nov 2012, 23:29
    1 0
    Mesaj şters de administrator
    Acest mesaj a fost editat de către Deleted Member: 18 Nov 2012, 23:31
  •  
    • 1038 mesaje
    19 Nov 2012, 09:44
    1 0
    joplin, acum am dat search pe Google, cica fructele de mare se pot manca atunci cand in timpul postului e dezlegare la peste
  •  
    • 122 mesaje
    19 Nov 2012, 19:00
    0 0
    Chiar nu eram la curent..bine nici nu m-a interesat sa fiu..Fructele de mare nu imi plac doar am zis acest lucru pt ca am auzit de el si am ramas surprinsa..
    Va multumesc pt idei-
    !
    O seara frm va doresc-!! 
  •  
    • 1 mesaje
    27 Nov 2012, 16:43
    1 0
    Buna ziua,

Va pot recomanda cateva retete de post pe care le gatesc eu de obicei:

- Tocanita de soia cu ciuperci
    - Soia cu emstec mexican de legume
    - Soia cu ciuperci
    - Mancare frantuzeasca de legume
    - Mancare de ciuperci cu rosi
    - File de peste la gratar cu amestec mexican de legume - pentru zile cu dezlegare la peste
    Retetele integrale si modul de preparare le puteti gasi pe site-ul

http://www.adivisa.com/retete-culinare/
  •  
    • 8217 mesaje
    27 Nov 2012, 19:44
    0 0
    fructele de mare sunt acceptate in post pt ca nu au sange.
    pestele, la dezlegarea la peste.

couscous cu legume.
    legume la cuptor cu sos de rosii
    lasagna vegetariana
    musaca de cartofi si soia
    etc
    etc

salate de tot felul
    ciorbe, supe...
  •  
    • 122 mesaje
    1 Feb 2013, 14:25
    0 0
    Nu stiu cat de des consumati spanac,dar avand in vedere ca organismul nostru are nevoie de minerale,fier etc..am decis sa fac o mancare de spanac,dar nu stiu cum,cu ce sa o prepar ca sa ii dea o savoare delicioasa  
  •  
    • 1 mesaje
    20 Mar 2013, 13:17
    0 0
    Buna! Ma poate ajuta cineva cu cateva retete pentru deserturi delicioase cu zahar brun? Am inceput sa folosesc zahar brun ca am citit ca e mai sanatos si am nevoie de un set de retete ca sa-mi incant famlia cu delicii in perioada de post. Multumesc mult!
  •  
    • 5144 mesaje
    20 Mar 2013, 13:40
    0 0
    FabianaPH said:Buna! Ma poate ajuta cineva cu cateva retete pentru deserturi delicioase cu zahar brun? Am inceput sa folosesc zahar brun ca am citit ca e mai sanatos si am nevoie de un set de retete ca sa-mi incant famlia cu delicii in perioada de post. Multumesc mult!

nu exista vreo reteta speciala, e echivalentul folosirii uleiului de masline inloc de ulei de floarea soarelui. daca mancati multe prajituri, nu e nicio afacere - tot nesanatos e. e ca si cum ai face cartofi prajiti in ulei de masline
    adevaratul beneficiu il are atunci cand il folosesti la indulcit ceaiuri, cafele sau la ce se mai pune negatit. dar cu limitare si acolo, ca totusi e zahar. 
    poftim si retete: http://prajituria.ro/retete/prajituri-de-post/ 

•  
    • 7947 mesaje
    20 Mar 2013, 18:24
    1 1
    FabianaPH said:Buna! Ma poate ajuta cineva cu cateva retete pentru deserturi delicioase cu zahar brun? Am inceput sa folosesc zahar brun ca am citit ca e mai sanatos si am nevoie de un set de retete ca sa-mi incant famlia cu delicii in perioada de post. Multumesc mult!

"Although many people are of the opinion that brown sugar is a healthier option than white sugar, the truth is that they only have marginally different nutritional values. White sugar is actually 99.9% pure sucrose, while brown sugar is 97% sucrose, 2% water and 1% other substances. A teaspoon of white sugar contains 16 kilocalories, whereas one teaspoon of brown sugar has 17 kilocalories. The molasses in brown sugar contains a number of minerals, which include calcium, potassium, magnesium and iron, but since only very small amounts of these minerals are present in brown sugar, they do not bring any health benefit to the body. It is known that sugar has very little nutrients, and both white sugar and brown sugar do not do much to promote health."

Sursa: http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/myth-or-fact-brown-sugar-is-better-than-white-sugar.html

•  
    • 7947 mesaje
    20 Mar 2013, 18:27
    0 1
    Cand gatesti cu zahar brun tre sa iei in considerare faptul ca este mai dulce decat cel alb si ca este mai umed (ceea ce conteaza la aluaturi unde raportul ingrediente umede/ingrediente uscate este ceva de luat in seama) .
  •  
    • 2817 mesaje
    21 Mar 2013, 00:09
    0 0
    schonland said:Cand gatesti cu zahar brun tre sa iei in considerare faptul ca este mai dulce decat cel alb si ca este mai umed (ceea ce conteaza la aluaturi unde raportul ingrediente umede/ingrediente uscate este ceva de luat in seama) .

Mie nu mi se pare mai dulce, dimpotriva; la o cana (ca eu beau cu cana) de cafea, imi trebuie 2 lingurite de zahar alb sau 3 de zahar brun. 
    Mai nou folosesc fructoza in toate cele, e mai sanatoasa si aia da, e mai dulce decat orice zahar.

•  
    • 2817 mesaje
    21 Mar 2013, 00:10
    0 0
    adivisa said:Buna ziua,

Va pot recomanda cateva retete de post pe care le gatesc eu de obicei:

- Tocanita de soia cu ciuperci
    - Soia cu emstec mexican de legume
    - Soia cu ciuperci
    - Mancare frantuzeasca de legume
    - Mancare de ciuperci cu rosi
    - File de peste la gratar cu amestec mexican de legume - pentru zile cu dezlegare la peste
    Retetele integrale si modul de preparare le puteti gasi pe site-ul

http://www.adivisa.com/retete-culinare/

like-ul ti l-am dat pt avatar, inca nu ti-am vazut site-ul

•  
    • 7947 mesaje
    21 Mar 2013, 08:02
    0 0
    De ce este mai sanatoasa fructoza?
  •  
    • 30 mesaje
    29 Mar 2013, 12:52
    0 0
    imi puteti recomanda si mie o reteta de post usor de facut si gustoasa?
  •  
    • 9 mesaje
    31 Mar 2013, 18:44
    0 0
    eu am gasit retete de post pe site-ul http://www.culinare.ro/
    Sunt destule retete noi din mancaruri din legume!
  •  
    • 9 mesaje
    31 Mar 2013, 18:46
    1 0
    eu imi iau cosmetice bio de la magazinele dm si sunt foarte multumita!