salate cu ton ?
-
0 0Fetelor, spuneti-mi si mie va rog, cateva retete de salate cu ton.
Pe cea cu porumb si maioneza o stiu.
Sau daca stiti cu peste afumat...la fel, aici o stiu pe cea cu andive si porumb.
Imaginatia mea culinara nu ma duce mai mult, asa ca apelez la voi.
saru-mana. -
Cu paste mici, fierte, capere, ceapa taiata mic sau pestisori, maioneza amestecata cu frisca lichida si suc de lamaie. La sfarsit se pot pune si rosii.
Sau cu oua fierte, castraveti murati, ceapa, ardei, maioneza amestecata cu iaurt.
Sau porumb, mar, ananas, ceapa, maioneza
Sau cartofi fierti, porumb, oua fierte, ceapa , maioneza. -
1.intr-un castron asezi ceapa taiata solzisori(daca ti se pare prea iute freac-o cu sare si stoarceo bine de tot)un strat cat vrei tu de gras, apoi un strat de peste din conserva(scurs de ulei), presari piper, apoi un strat de maioneza acrita cu zeama de lamaie mai mult decat de obicei. E destul de consistenta.
2.storci bine de ulei cateva conserve de peste, adaugi unt(margarina), putina maioneza si piper. le mixezi bine-bine pana se fac o pasta fina(e super la robot) -
eu o fac salata de ton asa : o cutie ton in apa, ceapa verde, lemon pepper sau piper obisnuit, o lingura maioneza, castraveti murati taiati marunt su scursi de zeama. Se amesteca totul si se serveste cu crackers sau cu felii de paine prajita. Sau o cutie de ton, ceapa verde, rosie taiata marunt, o lingura de smantana, masline negre fara samburi, piper, sare.
-
O alta reteta extraordinara este cae pe care o fac eu si anume:
100 g icre le freci ca pe... icre, adaugi peste afumat, taiat cubulete, apoi adaugi morcov ras, ceapa uscata taiata fideluta, o cutie porumb fiert si daca ai pus gogosari la murat (asta toamna), pui un pic de otet de la gogosari(insa otetul sa fi fost facut cu zahar). Pofta buna! -
Faci un SOS VINEGRETA: 1 lingurita rasa de mustar, 3 linguri ulei (preferabil de nuci sau masline), 1 lungura otet, sare, piper. Le amesteci ca la maioneza.
Intr-un castron freci cu vegeta ceapa verde (daca iti place ceapa), frunze de salata. Adaugi ce ai: rosii taiate, ardei gras taiat, morcov taiat rondele, 1-2 oua fierte tari taiate felii, ridchi....
Adaugi 1-2 conserve de peste stoarse de lichid : ton, somon, macrou.....
Eu prefer conservele in ulei si nu natur.
La sfarsit pui sosul vinegreta si amesteci totul.
E o masa excelenta cand e zapuseala.