ciupercute....
-
0 0va rog sa ma ajutati! sotul meu este DISPERAT dupa ciuperci si vrea sa-i fac ciuperci umplute la cuptor. poate cine sa-mi dea o reteta? va multumesc
-
Cecy , noi om avea acelasi barbat..ca vazui tot felul de asemanari ..Si eu trebuie sa gatesc cuperci in fiecare zi aproape..
Hai sa-ti zic cum le fac eu pe astea umplute .
Intai sa stii sa cumperi unele mai marisoare ( cu palariuta mai incapatoare )..Le speli si rupi coditele .
SE face umplutura pentru palarioare : codite ,carnita de pui, multa verdeata,ceapa verde un ou si condimente cat cuprinde( amestecul se va cali cateva minute).
Ungi o tava , umpli ciupercutele si le dai un pic la cuptor .Inainte sa le scoti cu vreo 5 minute baga si niste cascaval ras pe ele - ca sa arate bine rumenite.POti sa le faci un sos de smantana la final ca sa rupi gura targului .Sunt super bune si usoare.Merg cu garnitura de orez .(in cazul asta merge bine si sosul de soia in loc de s. smantana).
La noi au mare succes si alea pane - ciuperca ( taiata in juma')- se da prin ou - faina - ou si se prajeste ....Sunt mai gustoase ca snitelele din carne !
Mai poti sa le frigi putin pe gratar, sa le condimentezi - le pui verdeata si un pic de ulei -si le servesti ca garnitura la pui ....
Eh ,mai stiu o gramada de improvizatii pe baza de ciuperci ...
Sa-mi spui daca au avut succes .
TE pup. -
sa-ti dea Dumnezeu sanatate maddy, habar n-ai din ce incurcatura m-ai scos. si eu cred ca avem acelasi barbat. bey, ori vrea chiftele din ciuperci, ori tocana, si acum mai nou cica a mancat la nu stiu ce restaurant din oradea ciuperci umplute si ca au fost o nebunie. ma distreaza ca-i lucesc okii cand povesteste si ii curg balele de pofta. hi hi hi.
te pup dulce dulce si mutumesc!!! -
Da 'tocanita ardeleneasca de ciuperci stiti sa faceti???
Se taie ciupercutele in 2, se arunca intr-o cratita cu un pic de ulei, se toaca 2-3 cepe +usturoi verde( sau nu)+vegeta,etc., si se acopera fara a pune apa deloc.Aveti nevoie de o cratita din aia cu fund dublu, sa nu se arda.
SE DAU LA FOC MIC,sa iasa apa din ele. Se verifica dupa 25 min. daca au fiert.Daca nu, se mai adauga o cescuta de apa.
Se lasa sa scada complet, sa nu mai ramina decit uleiul si ciupercutele gatite, si se arunca o mina de usturoi+patrunjel, dupa care se stinge focul si se lasa acoperit inca 5 min.
Sunt totale... -
Ciupercile se umplu cu o feliuta de sunca afumat, se stropesc cu putin ulei si cu putin vin rosu,se baga la cuptor, sunt fff bune.
Sau, se fac clatite, se umplu cu tocatura lui maddy
, se aseaza intr-o tava, se presara cu cascaval si se baga 5 min la cuptor.
Ciulama de ciuperci: se calesc ciupercile, se amesteca 2 linguri de faina cu putina apa (ca asa nu faca cocoloase) si se toarna peste ciuperci si apoi cate putin, cate putin lapte, pana creste compozitia si fierbe, sare, piper. Se serveste cu mamaliga. -
Hai sa va zic si eu:
Ciuperci mai marisoare, de Paris cica le zice, le rupeti piciorusele. Palarioarele le puneti in unt intr-o tigaie pe foc, si pe o parte si pe alta, cateva minute. In palarioare se pune putin ulei de masline, sare, piper, usturoi, verdeata (patrunjel) taiate marunt si.. se pune branza Rokfort sau cum se scrie.. din aia mucegaita.. sau de oaie de-a noastra.. se pune asa, capac... Se taie si piciorusele bucati, se presara in tigaie si se pune capacul pentru cateva minute.
SUnt delicioase, rapide, ca aperitiv sunt excelente, branza aia se topeste, usturoiul se simte numa' bine, ulei de masline si untul le face gustoase dar nu unse (ca branza e sarata si compenseaza ea)..
Nu o stiu numai asa, scuze.. dar sper sa va placa.
Pofta buna pe cand ajungeti acasa
. -
Fetelor, ieri am gasit intr-un magazin mai multe feluri de conserve de ciuperci si ciuperci la borcan. Erau hribi si ghebe si mai erau si ceva ciupercute iuti cred, ca la unele era scrisa doar denumirea in latina. So, ne dati si ceva bunatati din ciuperci de padure?
Cred ca sunt chiar mai gustoase decat cele cultivate.
Si...nu uitati ca suntem in post. Ceva asa...mai dietetic.
-
Sa va fie de bine , Cecy draga!
tortelini cu ciuperci i-ai facut ?
Hai sa-ti zic...
Ia o punga de tortelini( d-alea in vid - de preferat umplute cu cascaval)fierbe-le si scurge-le.Intr-o tigaie caleste niste kaizer + champinions proaspete ( vreo 10 bucati medii)si condimente .
In alta oala pune o cutie de smantana(200 g)si doi pumni de cascaval ras si amesteca ( vreo 10secunde!)apoi toarna tortelini si amestecul din tigaie peste si mai tine 10secunde .Iti garantez ca va iesi ceva de vis!Si nu dureaza mai mult de 10 minute !Al meu cere pastele astea aproape in fiecare zi ..M-a innebunit .. -
Alta reteta de tortelini, mie imi plac mai mult asa: la fel, se fierb pastele (eu prefer tortelini cu carne).
Se calesc ciupercile, se adauga sos rosii, cimbru, ardei iute sa fie putin picant,piper, putin usturoi.
Se amesteca cu pastele, se aseaza intr-o tava, vas termorezistent, se rade deasupra cascaval din belsug si se dau 10 min la cuptor. -
Cartofi cu ciuperci:vreo 500 g ciuperci, 8 cartofi, 1 ceapa, 1 catel usturoi, sare, piper, patrunjel tocat si ulei.
Se curata cartofii, se decupeaza un capacel, se scoate cu grija miezul si se pun la fiert 10 min. Ciupercile se taie felii si ceapa se toaca, dupa care se calesc in putin ulei, pana cand scade sosul lasat de ciuperci. Se adauga usturoi pisat, patrunjel tocat, sare si piper. Cartofii scursi bine se umplu cu amestecul de mai sus si se pun intr-o tava unsa bine cu ulei/margarina si se dau la cuptor pentru 15 min.