a gatiti cineva hrisca?????
-
1 3a gatit cineva hrisca???spuneti-mi va rog cum e!!!! cum se face? ce gust are?
-
Nasoala
Este fada si cu un iz teribil de gaz metan, si nu intamplator: oricat de mult ai tine-o la inmuiat si ai schimba apa, tot face gaze la burtica.
Pe mine m-au invatat niste basarabeni batrani cum sa gatesc hrisca. Atata mi-au laudat-o ca m-au convins sa incerc. Ei o fac foarte simplu, fiarta nitel si ii adauga ori putina sare si nitel ulei, ori zahar/miere si nuci.
E groaznica in ambele feluri.
Am incercat si sa o fierb bine de tot, sa-i adaug Vegeta, legume sau nuci, stafide, scortisoara si nucsoara, ca sa-i dea un gust cat de cat mai suportabil... ei bine, nu mi-a placut nici asa.
Eu zic sa nu iti bati capul cu ea, nu merita. -
Am mancat hrisca, dar prajita, nu fiarta. Adica am prajit-o pe uscat pe aragaz, intr-o oala, fara apa sau ulei. Trebuei sa amesteci tot timpul sa nu se arda, si vei vedea ca incepe sa se expandeze. Are gust destul de bun, asemanator cu popcornul zic eu.
Si am auzit ca cica ar fi si foarte sanatoasa pentru ca are mult calciu. -
eu mananc aproape constant hrisca, pe langa ca e foarte gustoasa e si dietetica.
nu stiu ce fel de hrisca ati mancat voi (probabil era expirata sau tinuta pe undeva langa gaz daca avea acel iz)dar mie imi place foarte mult.
eu o prepar in felul urmator:
o spal, o storc de apa si o prajesc pana aproape se usuca, apoi adaug apa (1 cana hrisca, 3 cani apa), pun condimente: sare, frunza de dafin obligatouriu, vegete optional.
cand e fiarta se ia de pe foc si se aduga margarina si se amesteca bine (nu trebuie sa fie uscata).
se serveste ca si garnitura la friptura, cu oua prajite sau cu ce va place.
pofta buna -
Hrisca nu trebuie inmuiata. Se acopera cu apa rece (dublul volumuli de hrisca) si se fierbe la foc mic, in numai cca 10 minute! Sa nu ramana cu apa, daca ati pus prea multa, scurgeti-o.
Sau poate fi lasata la inmuiat cu apa rece, cateva ore, si poate fi mancata (are acelasi gust ca aceea fiarta).
O gatiti cum vreti, ca si orezul. Mie imi place cu sare, piper, boia si ulei. Sau dulce, cu nuca si miere.