cafea

•  
    • 97 mesaje
    21 Mar 2012, 14:20
    0 0
    Ce-mi place cafeaua....mai ales mirosul si aroma ei, cu foarte putin zahar.

Cafeau la ibric e preferata mea.

Ce parere aveti de cafeaua pe baza de pastila? Eu nu am incredere in ea.
     Cat e de naturala fata de cafeaua boabe sau macinata?
  •  
    • 18346 mesaje
    22 Mar 2012, 11:05
    0 0
    ce pastila?

si daca savurezi cafeaua, o savurezi asa cum iti place, boabe, macinata proaspat...
    . daca o bei doar pt efect, poate fi si intravenoasa.
  •  
    • 2838 mesaje
    22 Mar 2012, 12:41
    0 0
    me_eva said:ce pastila?

si daca savurezi cafeaua, o savurezi asa cum iti place, boabe, macinata proaspat...
    . daca o bei doar pt efect, poate fi si intravenoasa.

•  
    • 5144 mesaje
    22 Mar 2012, 13:12
    0 1
    e vorba de plicurile pt aparate, cred... ca nu-mi imaginez sa fie vreo pastila pe care sa o inghiti ca pe o aspirina, doar ca sa-ti iei doza de cocaina cofeina.
    eu o prefer pe aia macinata proaspat. incerc sa ma ghidez dupa o regula simpla a tot-stiutorului Oz si sa consum pe cat posibil alimente care nu au termen de valabilitate mai mare de 10 zile (sau macar adaptez regula cat de cat, in functie de situatie)
  •  
    • 1038 mesaje
    22 Mar 2012, 16:32
    0 0
    Capsulele de cafea pentru expresoare mai sunt denumite si pastile de cafea

Eu una le ador, desi sunt constienta ca nu sunt 100% naturale. Si la urma urmei, ce mai este natural in zilele noastre ?
  •  
    • 18346 mesaje
    25 Apr 2012, 06:30
    0 0
    pastila??? de unde pana unde? sunt capsule toata ziua, si sunt cafea 100%.
  •  
    • 18346 mesaje
    25 Apr 2012, 06:34
    0 0
    basilio said:e vorba de plicurile pt aparate, cred... ca nu-mi imaginez sa fie vreo pastila pe care sa o inghiti ca pe o aspirina, doar ca sa-ti iei doza de cocaina cofeina.
    eu o prefer pe aia macinata proaspat. incerc sa ma ghidez dupa o regula simpla a tot-stiutorului Oz si sa consum pe cat posibil alimente care nu au termen de valabilitate mai mare de 10 zile (sau macar adaptez regula cat de cat, in functie de situatie)

cafeaua si alimentele ambalate in vid, nu au conservanti. el se refera cu siguranta la alimentele perisabile. 

faina, pastele, sare, etc... au termen mare de valabilitate nu?

eu cu sucurile astora care spun ca-s naturale si-s valabile nush cat nu ma inteleg. sucul meu, proaspat stors, nu tine mai mult de  3 zile. ca-l beau eu mai repede, e altceva..

•  
    • 9728 mesaje
    25 Apr 2012, 09:59
    0 0
    me_eva said:

cafeaua si alimentele ambalate in vid, nu au conservanti. el se refera cu siguranta la alimentele perisabile. 

eu cu sucurile astora care spun ca-s naturale si-s valabile nush cat nu ma inteleg. sucul meu, proaspat stors, nu tine mai mult de  3 zile. ca-l beau eu mai repede, e altceva..

Au aparut si sucuri, de la firmele deja-stiute, care  sunt valabile 3 zile de la deschidere.... 

•  
    • 5144 mesaje
    25 Apr 2012, 10:58
    0 1
    me_eva said:
    basilio said:e vorba de plicurile pt aparate, cred... ca nu-mi imaginez sa fie vreo pastila pe care sa o inghiti ca pe o aspirina, doar ca sa-ti iei doza de cocaina cofeina.

recunosc, cu plicurile de cafea sunt putin pe langa, ca nu m-am uitat niciodata daca mai contin altceva inafara de cafea; e chestie de preferinte... si e dusa la extrema ideea cu valabilitatea.

insa la lista ta de exemple as mai adauga si produsele conservate, mai ales cele care sunt conservate cu tot felul de chimicale. si dintre tipurile de lapte, de exemplu, il evit pe cel uht care are valabilitate un secol

•  
    • 6798 mesaje
    25 Apr 2012, 11:58
    2 2
    winter si me_eva au dreptate, capsulele sunt doar pentru espressoare, au 100% cafea si nimic altceva, in plus au dozajul perfect pentru o cafea espresso 'ca la carte"

acum depinde de gusturi, cui ii place cafeaua dupa reteta italiana - espresso scurt, tare, aroma puternica - capsulele sunt la fix.
    persoanelor carora le place cafeaua lunga, slaba, gen cafea la filtru, nu vor gusta deloc genul espresso si capsulele respective.

parintii mei de ex, obisnuiti o viata intreaga cu cafeaua la ibric sau la filtru, se stramba ingrozitor daca le pui un espresso adevarat in fata; ma si enerveaza cand ii vad ca il muta intr-o cana mai mare si adauga apa plata sa-l lungeasca, cica altfel nu-l pot bea..... nu fac altceva decat il strica (la espresso ma refer)

eu pe de alta parte, daca imi dai un espresso bun, scurt si cremos, sunt cea mai fericita. 
  •  
    • 1880 mesaje
    25 Apr 2012, 12:30
    0 0
    Mi-ati facut pofta de cafea buna*
  •  
    • 13910 mesaje
    27 Apr 2012, 23:21
    0 1
    si eu cu pastile .... sau nu! .... dar cu espresso!

e un chin (dar o fac cu placere! -cum o fi si asta? se pot intreba unii!--) sa fac cafeaua la ibric cind vine maman la noi.....si vine saptamina viitoare!
    sper sa-i nimeresc cafeaua pe gustul ei
  •  
    • 18346 mesaje
    30 Apr 2012, 02:21
    1 0
    Eu beau cafeaua cu mare placere. Cu lapte dimineata, si pe la pranz neagra. Acasa, nespresso cu capsule, nu pastile
  •  
    • 76 mesaje
    17 Sep 2012, 16:10
    0 0
    beyonce said:Ce-mi place cafeaua....mai ales mirosul si aroma ei, cu foarte putin zahar.

Cafeau la ibric e preferata mea.

Ce parere aveti de cafeaua pe baza de pastila? Eu nu am incredere in ea.
     Cat e de naturala fata de cafeaua boabe sau macinata?

daca pastila se refera la cea pt expresor , atunci pot sa zic ca mi se pare super buna cea de la lavazza. cu putin lapte

sau daca as iesi in oras m-as opri in Centrul vechi, la Clandestin sa bau o cafea de-a lor, servita in vafa glazurata cu ciocolata. minunata!

•  
    • 1 mesaje
    19 Mar 2013, 13:43
    0 0
    A intrat cineva in promotia Nescafe de aici: www.nescafebrasero.ro ? As vrea sa intru si eu ca am vazut ca dau bani : 100 sau 1000 de euro…dar nu stiu daca pot include doar coduri de pe plicurile de Brasero ca sa intru in tragerea la sorti?
  •  
    • 34 mesaje
    4 Apr 2013, 16:32
    0 0
    Eu sunt topita dupa cafeaua de la aparat facuta cu acele pastilute..