are cineva reteta?
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
12 Mar 2012, 22:200 2Buna seara,
am si eu nevoie de o reteta, poate o are cineva. Cred ca prajitura se numeste dobos.
E o prajitura cu multe foi foarte subtiri, cu o crema alba intre ele si deasupra un strat gros de zahar caramelizat, care prajitura se taie cu cutitul incins ... stie cineva despre ce vorbesc?
Va multumesc! -
13 Mar 2012, 10:27
pushica said:Buna seara,
am si eu nevoie de o reteta, poate o are cineva. Cred ca prajitura se numeste dobos.
E o prajitura cu multe foi foarte subtiri, cu o crema alba intre ele si deasupra un strat gros de zahar caramelizat, care prajitura se taie cu cutitul incins ... stie cineva despre ce vorbesc?
Va multumesc!http://gospodini.blogspot.com/2009/04/prajitura-dobos.html
-
13 Mar 2012, 10:37Nu iti recomand s-o incerci. De Craciun am vrut si eu s-o fac, dar nu m-am ales decat cu o experienta traumatizanta. Si, crede-ma, ma pricep la prajituri!
Dar.......poti cumpara foi de dobos, se gasesc la mai toate super-market-urile si prepari tu doar crema si zaharul caramelizat. -
13 Mar 2012, 15:19eu nu vreau o reteta de pe net, ci a cuiva care a facut-o si are cantitatile corecte de ingrediente
mama avea reteta si am facut-o si eu de cateva ori cu ani in urma, dar, din pacate, odata cu ea am pierdut si caietul ei de retete -
13 Mar 2012, 15:26servus doamna..............
de ce crezi ca reteta de dobos de pe net nu-s bune
te poti inspira de acolo oricum eu una ..............traiasca netu' ca am fost plopista la gatit cand m-am maritat
un sfat .... ia blaturi de pandispan de vanilie
incearca nu ai sa regreti sant soto-soto bune si sigur o sa it iasa
si acu la 40 de ani cand sant in pana de gatit iau laptop la bucatarie si ma orientez ( scuze daca nu sant prea as la ortografie mai gresesc uneori )
pup fetele
Acest mesaj a fost editat de către cristinica1970: 13 Mar 2012, 15:28 -
13 Mar 2012, 17:25merci cris
hai ca oi vedea eu ce fac ...
am avut o discutie cu perpatul despre aseara si a zis sa incercam sa o facem cum ne-om pricepe
... ii place sa stea cu mine in bucatarie cand gatesc apoi om vedea ce o iesi, mai corectam ce am gresit pana ne iese cum trebuie
Înapoi la: Forum » Gastronomie