are cineva reteta?

•  
    • 3484 mesaje
    12 Mar 2012, 22:20
    0 2
    Buna seara,
    am si eu nevoie de o reteta, poate o are cineva. Cred ca prajitura se numeste dobos.
    E o prajitura cu multe foi foarte subtiri, cu o crema alba intre ele si deasupra un strat gros de zahar caramelizat, care prajitura se taie cu cutitul incins ... stie cineva despre ce vorbesc?
    Va multumesc!
  •  
    • 7967 mesaje
    13 Mar 2012, 10:27
    0 0
    pushica said:Buna seara,
    am si eu nevoie de o reteta, poate o are cineva. Cred ca prajitura se numeste dobos.
    E o prajitura cu multe foi foarte subtiri, cu o crema alba intre ele si deasupra un strat gros de zahar caramelizat, care prajitura se taie cu cutitul incins ... stie cineva despre ce vorbesc?
    Va multumesc!

http://gospodini.blogspot.com/2009/04/prajitura-dobos.html 

•  
    • 8901 mesaje
    13 Mar 2012, 10:37
    0 0
    Nu iti recomand s-o incerci. De Craciun am vrut si eu s-o fac, dar nu m-am ales decat cu o experienta traumatizanta. Si, crede-ma, ma pricep la prajituri!

Dar.......poti cumpara foi de dobos, se gasesc la mai toate super-market-urile si prepari tu doar crema si zaharul caramelizat.
  •  
    • 3484 mesaje
    13 Mar 2012, 15:19
    0 1
    eu nu vreau o reteta de pe net, ci a cuiva care a facut-o si are cantitatile corecte de ingrediente

mama avea reteta si am facut-o si eu de cateva ori cu ani in urma, dar, din pacate, odata cu ea am pierdut si caietul ei de retete
  •  
    • 224 mesaje
    13 Mar 2012, 15:26
    0 0
    servus doamna..............
    de ce crezi ca reteta de dobos de pe net nu-s  bune
    te poti inspira de acolo oricum eu una ..............traiasca netu' ca am fost plopista la gatit cand m-am maritat
    un sfat   ....   ia blaturi de pandispan de vanilie
    incearca  nu ai sa regreti sant soto-soto  bune  si sigur o sa it iasa
    si acu la 40 de ani cand sant in pana de gatit iau  laptop la bucatarie  si ma orientez ( scuze daca nu sant prea as la ortografie  mai gresesc  uneori )
    pup fetele

Acest mesaj a fost editat de către cristinica1970: 13 Mar 2012, 15:28
  •  
    • 3484 mesaje
    13 Mar 2012, 17:25
    0 1
    merci cris
    hai ca oi vedea eu ce fac ...
    am avut o discutie cu perpatul despre aseara si a zis sa incercam sa o facem cum ne-om pricepe ... ii place sa stea cu mine in bucatarie cand gatesc apoi om vedea ce o iesi, mai corectam ce am gresit pana ne iese cum trebuie