Ulei de cocos

•  
    • 1040 mesaje
    6 Mar 2012, 16:54
    0 0
    Fetelor, am si eu un dubiu. Am cumparat ulei de cocos bio presat la rece la recomandarile unor bloguri de sanatate si nu stiu ce sa fac cu el... Acolo scria ca se foloseste la gatit, dar nu si ce fel de mancaruri. Am scris ieri la "ce mancam azi" ca am facut mancare cu el si mi-a fost rau toata ziua, n-am putut sa mananc... avea un gust gretos a cocos. Ce sa fac cu el? La ce sa-l folosesc? Mersi!
  •  
    • 1040 mesaje
    6 Mar 2012, 17:41
    1 0
    Mersi! Pana la urma cred ca ajunge in pleata mea, ca in mancare nu prea pot sa il suport
  •  
    • 18346 mesaje
    6 Mar 2012, 18:23
    0 0
    uite retete de pe net: Coconut Spinach   2-3 lbs. fresh organic spinach 2 Tablespoons butter 1/2 cup minced onion 1/2 cup unsweetened coconut milk 1/4 cup crushed blanched almonds, cashews or pine nuts 1 teaspoon salt 1/2 teaspoon seeded and crushed dried red chili pepper (optional) 1 Tablespoon of unsweetened coconut, lightly toasted.
    Place spinach in covered pot, with just enough water to cling to leaves. Cook just until spinach is wilted and tender. Set aside. 

Saute minced onion in butter. Stir in coconut milk, nuts, salt and chili pepper. Add to spinach. Reheat and serve in heated bowl. Top with toasted coconut.

si aici ai cateva sute:
    http://www.freecoconutrecipes.com/coconut_oil_recipes.htm

eu nu am incercat deloc. dar altfel imi place uleiul de seminte de susan, de dovleac, de nuci... si altele. pot si folosite la salate si unele la gatit.
  •  
    • 1040 mesaje
    6 Mar 2012, 21:41
    0 0
    Multumesc mult!!!!! Raman datoare :*
  •  
    • 12 mesaje
    15 Dec 2014, 15:56
    0 0
    Eu iti propun sa incerci si laptele de cocos…are o aroma foarte placuta si da o textura cremoasa. Eu il folosesc mai ales in sosuri si prajituri si face toata diferenta. Sunt mai pufoase si ies un pic mai dulci, asa ca nu mai trebuie sa le pui zahar. Daca esti interesata, eu am cumparat de la Auchan lapte de cocos Shan Shi, e foarte bun!
  •  
    • 3 mesaje
    17 Dec 2014, 17:04
    0 0
    Mie imi place sa-l folosesc in mancaruri, atunci cand gatesc. Dar am gasit de curand si mancarea jamaicana, care are multe preparate pe baza de cocos - http://www.jamalfood.ro