retete vegetariene...ma ajutati, va rog?

•  
    • 410 mesaje
    9 Mar 2005, 15:17
    0 0
    ..poate ca mai este un forum pe aceasta baza dar nu am stat sa iau 40 de pagini pt a cauta...am nevoie de rete vegetariene dar nu grele va rooogggg!!!! ma ajutati????multam'
  •  
    • 9835 mesaje
    9 Mar 2005, 16:33
    0 0
    stai ca nu inteleg... tu nu ai rabdare sa le cauti si vrei sa le cautam noi pentru tine???
  •  
    • 410 mesaje
    9 Mar 2005, 16:45
    0 0
    nuuuuuuuu!imi pare rau ca asta ai inteles...am spus ca "poate"mai este un forum...nu sa-mi cautati...
    daca vreti sa-mi dati...
  •  
    • 1026 mesaje
    9 Mar 2005, 19:29
    0 0
    Uite aici:
    http://www.vegcooking.com/index.asp
  •  
    • 1131 mesaje
    10 Mar 2005, 09:43
    0 0
    pai poti sa dai cautare si nu trebuie sa parcurgi toate cele 40 de pagini.

eu te ajut cu retete daca imi spui mai multe, adica: retete doar din vegetale sau se poate si oua, lactate?
  •  
    • 410 mesaje
    10 Mar 2005, 10:01
    0 0
    ...ovo-lacto-vegetariene....dar ma gandeam la retete incercate..nu asa sa vad in carti...multumesc!!
  •  
    • 36 mesaje
    10 Mar 2005, 10:30
    0 0
    Uite un forum:
    http://www.culinar.ro/forum/viewforum.php?f=18

si o pagina cu retete:
    http://www.idieta.ro/?retete-culinare&categ=Mananca%20sanatos&subcateg=Vegetarian

Sterge spatiile goale care apar in cadrul adreselor.
    Pupici
  •  
    • 1131 mesaje
    10 Mar 2005, 10:52
    0 0
    hai ca acum imi veni in minte una pur vegetala: salata de cartofi cu mazare si morcovi. ai nevoie de cantitati aproximativ egale de morcovi, cartofi si mazare verde. Mazarea o fierbi sau pui mazare din conserva (e mai gustoasa cea congelata). Morcovii ii tai rondele si ii prajesti bine in ulei incins, pana cand se inmoaie. Cartofii poti sa ii cureti si sa ii tai cubulete apoi ii fierbi, eu asa fac, sau ii fierbi cu coaja si apoi ii tai cuburi. cum doresti. In final amesteci acest legume, mai adaugi putin ulei, sare si otet de mere. Dai la frigider pentru cca 1/2 zi. Mie imi place ca are gustul acela acrisor de la otet.
  •  
    • 1026 mesaje
    10 Mar 2005, 17:51
    0 0
    Cred ca trebuie totusi sa te informezi si din carti de specialitate sau de la eve care sunt vegetariene. Ce iti spunem noi, cele care mancam si carne, sunt niste retete simple care nu cred ca-s indicate in alimentatia de zi cu zi...
    Tu vrei sa tii o cura/post sau vrei sa devii vegetariana?
    Ce sfaturi ti-as da eu e sa introduci in alimentatie produsele soia si fasolea care iti dau proteine.
    Iti mai pot spune ce gatesc eu cand tin post: mancarica de praz cu masline, salata orientala, tocanita de cartofi, ghiveci, varza la cuptor, mancarica de spanac...Probabil ca lista se poate intinde mult si bine. Legume cu sos si fara carne, asta e ideea.
    Supe/ciorbe - poti face o groaza.
    E foarte bine ca nu renunti la lapte/branza/oua. F buni sunt carotofii frantuzesti - un strat de cartofi, unul de oua maruntite, unul de branza rasa si inca o data cele enumerate mai sus, plus bulion deasupra - se dau la cuptor - ies un deliciu.
    Sper sa poti alege ceva din retetele astea
  •  
    • 1131 mesaje
    15 Mar 2005, 10:01
    0 0
    Uite, am mai revenit cu doua retete lacto-vegetariene:

CARTOFI A LA DIJON
    cureti cartofii, ii tai rondele, ii prajesti in ulei, sa fie patrunsi, dupa care torni peste ei in tigeie urmatorul sos:smantana, sau daca vrei sa fie dietetic, atunci iaurt (cca. 150ml)amesteci cu o lingurita mustar si patrunjel verde tocat. Lasi acest sos peste cartofi inca cca. 5 minute (nu ie tigaia de pe foc!), si...gata. Mie imi plac pentru ca sunt gata f. repede si acest sos se va lipi pe cartofi si vor avea un gust deosebit, de parca ar fi cu branza.

De asemenea, cand ma grabesc f. tare si nu am nimic mancare acasa pregatesc

CIUPERCI CU OUA
    Iei o conserva de ciuperci taiate, o scurgi, pui ciupercile in ulei incins, le lasi putin, dupa care adaugi cateva oua batute, mai lasi putin, eventual intorci si pe cealalta parte, si gata. Oua pui cate vrei sau cat de multa mancare vrei sa faci. eu pun in general la o conserva cca. 4 oua.

Sper ca ti-am mai dat niste idei.
  •  
    • 1131 mesaje
    16 Mar 2005, 13:00
    0 0
    inca o idee:macaroane cu mac :