retete chiftelutze plizzz
-
0 0de cand m-am mutat de la ai mei mananc numai si numai porcarii nimic nu mananc cu pofta, nu stiu poate m-am obisnuit prea mult cu gustul mancarurilor mamei....stau cu prietenul meu de ceva timp el e bucatarul in casa eu nu stiu deloc sa gatesc, cateodata imi place ce gateste mai ales spaghetiile bologneze le face foarte bune ca la italieni dar si fripturile de vitel le face foarte bune dar ceva mai deosebit ,macaroane cu varza care erau preferatele mele,prajituri sau o supa buna nu stie sa faca numa de astea cartofi piure cu tocanitza ,o gramada de gratare deloc santoase,mancaruri semicongelate,cartofi pai,ghiros cu varza deci in concluzie doar porcarii am ajuns sa si slabesc pt ca eu is fff pretentioasa la mancare si sa ma si scarbesc de anumite mancaruri... el daca nu vede ca-i manac tot face crize ca sa ma duc la mama mea acasa ca ea face mai bn, ca el se straduieste si nimic nu-i bine bla bla bla nu mai vreau sa-l aud si nici nu vreau sa-l critic sa-l amarasc si sa ajungem sa ne certam....deci m-am apucat si eu de gatit am avut cateva tentative esuate de a face papanasi cu branza ,nici macar orezu in lapte nu-mi iese nici ouale fierte nu-mi ies, nimic nu-mi iese toate au trebuit sa le arunc direct in wc...dar nu-mi pierd sperantza si vreau sa perseverez nu ma las...cum e maine ziua indragostitilor m-am gandit sa-i fac o surpriza sper ca reusita de data asta si anume chiftelutze care din cate am citit in retete sunt foarte usoare si rapide si vreau sa-l impresionez...doar ca am citit prea multe variante si nu stiu care este cea mai buna si gustoasa daca puteti sa-mi dati niste linkuri sau sa-mi scrieti din experientele voastre m-ar ajuta f mult sau daca aveti sfaturi in legatura cu ce sa mai gatesc simplu si usor ca sa nu mai existe certuri dinastea minore din cauza mancarii
-
http://www.gustos.ro/retete-culinare/chiftelute-la-cuptor-1.html
astea sunt si in varianta mai sanatoasa, ca nu trebuie sa le prajesti in ulei si mai rapida, ca nu stai langa tigaie sa le intorci.
poti lua si carne tocata amestec (porc si vita) iar la capitolul arome, mie imi place sa le pun marar.
pt alte idei de mancaruri ti-as recomanda cartea lui Virlan: http://horiavarlan.blogspot.com/
eu o am si mi-a parut practica: retete date mura-n gura, cu ingrediente usor de gasit, fara combinatii prea stranii de arome. pe mine ma enerveaza ca o parte din retete imi par banale (dar eu am ceva experienta si pasiune in ale gatitului), in schimb e buna pt o incepatoare ca tine
p.s.: tu maine, de ziua indragostitilor, ii dai chiftele iubitului tau
nu vrei niste idei ceva mai demne de o cina in doi? -
basilio said:http://www.gustos.ro/retete-culinare/chiftelute-la-cuptor-1.html
astea sunt si in varianta mai sanatoasa, ca nu trebuie sa le prajesti in ulei si mai rapida, ca nu stai langa tigaie sa le intorci.
poti lua si carne tocata amestec (porc si vita) iar la capitolul arome, mie imi place sa le pun marar.
pt alte idei de mancaruri ti-as recomanda cartea lui Virlan: http://horiavarlan.blogspot.com/
eu o am si mi-a parut practica: retete date mura-n gura, cu ingrediente usor de gasit, fara combinatii prea stranii de arome. pe mine ma enerveaza ca o parte din retete imi par banale (dar eu am ceva experienta si pasiune in ale gatitului), in schimb e buna pt o incepatoare ca tine
p.s.: tu maine, de ziua indragostitilor, ii dai chiftele iubitului tau
nu vrei niste idei ceva mai demne de o cina in doi?
ms mult de tot iti sunt datoare :*..... eu ma gandeam la chiftele pentru ca stiu lui ii plac mult si el ii pretentios la mancare mai bine decat sa fac ceva ce nu mananca plus ca nu trebuie multe ingrediente si is usoare deci ma gandesc ca n-are ce sa esueze prea mult poate doar partea cu prajitul dar daca ai si idei de cina in 2 te rog nu ezita sa-mi scrii eu sunt mai lipsita de inspiratie si oricum iti sunt recunoscatoare -
Eu pun la chiftelute carne tocata, un ou, un morcov, 2 cartofi, o ceapa, 2-3 catei usturoi (legumele date pe razatoare), vreo 2 linguri pesmet (merge si o felie de paine maruntita), sare, piper, patrunjel sau marar uscat, putina vegeta (daca folosesti). La sfarsit le mai maruntesc o data cu blenderul ca imi place sa fie compozitia fina.
Le fac bilute mici si le pun pe hartia de copt in tava la cuptor la 180 grade pt. 40-50 minute, depinde de cuptor. Ies foarte aspectuoase, si nu te mai chinui cu prajeala si invartitul lor in tigaie.
Poti sa faci ca garnitura un orez basmati cu putin ulei de masline, apa, sare si curry, si niste legume la aburi (din alea la punga congelata). -
cu cea mai mare placere vorbesc despre mancaruri

orice reteta, daca o respecti (pt inceput, cand inca nu stii sa apreciezi din ochi), nu are cum sa nu iasa. numai sa nu faci cum face o cunostinta de-a mea certata cu bucataria, folosind des replica „lasa ca merge si fara cutarica ingredient”
nu merge mereu...
ti-as propune sa exersezi cu niste fripturi cu legume la cuptor. aici combinatiile sunt nenumarate... poti pleca de la diverse tipuri de carne (in functie si de preferintele voastre) langa care sa adaugi tot felul de legume (rosii, ceapa, vinete, dovlecei, ciuperci, ardei, cartofi etc. nu exista o combinatie unica, esti libera sa experimentezi). poti cauta pungile minune pt friptura (le gasesti pe la mai toate magazinele la raionul condimente).
ti-as propune si un desert usor de facut: crema de zahar ars: http://www.cevabun.ro/crema-de-zahar-ars/