eliminarea mirosurilor din frigider

•  
    • 541 mesaje
    6 Mar 2005, 13:19
    0 1
    buna. spuneti-mi si mie cum pot scapa de mirosurile din frigider. desi il spal, capata imediat un miros neplacut (un amestec din toate mancarurile de acol. acoper de fiecare data mancarurile, le invelesc in folie, dar tot nu scap de mirosuri. cred ca e din cauza varstei frigiderului ...
    stiu ca era o solutie, dar nu mai stiu sigur. era ceva gen bicarbonat, amoniac,.... pus intr-o cescuta in frigider. stie cineva? va rog!
  •  
    • 9835 mesaje
    6 Mar 2005, 13:40
    0 0
    BICARBONAAAAAT, in nici un caz amoniac, ca pute de-ti muta nasul din loc!

Deci: dupa ce dezgheti frigiderul si il speli cu o carpa inmuiata intr-o solutie slaba de detergent lichid de vase dizolvat in apa, il limpezesti cu apa in care ai diluat niste bicarbonat alimentar. Lasi sa se usuce bine de tot, si abia pe urma repui frigiderul in functiune.
    O data cu alimentele, introduci in frigider si 1-2 farfuriute pe care ai presarat bicarbonat si le lasi acolo cateva zile.

In afara de mancarurile gatite, mai sunt si alte alimente care pot raspandi mirosuri in frigider - in special branza si mezelurile, pe care e bine sa le pastrezi cat mai bine inchise.
    Eu pastrez branza invelita in hartie si apoi bagata intr-un castron de plastic cu capac etans. (schimb hartia, din cand in cand)
    Mezelurile la fel, mai intai le infasor in hartie si abia pe urma le pun in 2-3 pungi de plastic, puse una-ntr-alta, ca sa nu razbata mirosul de condimente sau afumatura.

Hartia are rolul de a absorbi apa din branza sau mezeluri - altfel, inchise in plastic fiind, umezeala face sa se formeze o mazga urata la suprafata lor.
  •  
    • 541 mesaje
    6 Mar 2005, 20:29
    0 0
    multumesc mult. sunt la inceput de drum in ceea ce priveste gospodaritul, asa ca aveam mare nevoie de acest sfat
  •  
    • 159 mesaje
    7 Mar 2005, 06:57
    0 0
    Exista deodorante speciale pentru frigider. Am cumparat din metro cu 80.000 si tine 3-4 luni dupa care schimbi rezerva.
  •  
    • 215 mesaje
    8 Mar 2005, 13:31
    0 0
    Tine intotdeauna in frigider o jumatate de lamaie, sau atunci cand il dezgheti sterge-l cu o carpa inmuiata in putin otet, neutralizeaza f bine toate "miresmele" . Si incearca sa acoperi vasele cu folie sau capace, foloseste caserole de plastic. Eu asa procedez si nu am probleme. Bafta si pupici!
  •  
    • 76 mesaje
    8 Mar 2005, 13:50
    0 0
    Eu stiu de la mama o metoda foarte simpla:un burete (de vase) curat, umed, pus pe o farfurioara in frigider. E bine sa il clatesti in fiecare zi.
  •  
    • 7 mesaje
    9 Mar 2005, 13:27
    0 0
    buna,
    eu am pus intr-o cutiuta d eplastic putina vata pe care o imbib din cand in cand cu otet. incearca si tu!