bait pt vanat

•  
    • 3 mesaje
    26 Feb 2005, 12:59
    0 0
    ma ajuta cineva cu o reteta de bait pt carne de caprioara?
    Lorius
  •  
    • 9835 mesaje
    26 Feb 2005, 14:04
    0 0
    "Caprioara ca sa fie gustoasa se pregateste cu vin rosu si se marineaza inainte il marinez cel putin 24 ore

Cu cat il marinezi mai mult cu atat mai bine.

Pt marinata ai nevoie de: la un kg de carne: 1 ceapa, un morcov, o felie de telina, o frunza de dafin, sare, piper si mirodeni verzi tocate(patrujel, marar, hatmatuchi, rosmarin, busuioc) si usturoi binenteles, dupa gust, mie imi place mult usturoiul, de obicei pun o capatana

Tai legumele cubulete, speli bine carnea il portionezi sau nu, il pui intr-o ala, preferabil de pamant si-l acoperi cu un litru de vin rosu sec, nu dulce.

Poti sa lasi bucata intreaga de carne sau o poti taia in bucati, nu stiu ce parte ai, dar daca ai sold, e mai bun intreg, il mai crestezi un pic pe ici pe colo.

Dupa ce s-a marinat il pui intr-un ceau il prajesti un pic, in ulei sau untura fierbinte, apoi calesti un pic si legumele, dupa ce ai scos carnea si le pui frumos intr- un vas care merge la cuptor, daca ai de pamant o sa-i dea un gust mai bun, daca nu e Ok in orice vas.

Lasi fripura la cuptor pana e gata, vezi si tu, cam 2 ore cred ca-s suficiente. Incearca cu cartofi copti ca si garnitura sau cartofi natur"

(reteta e luata de pe http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24541&)