Sos vanatoresc

•  
    • 159 mesaje
    20 Feb 2005, 19:30
    0 0
    Am papat odata demult (vreo 15 ani deatunci) un sos vanatoresc pe langa carnita de fazan.
    Stie cineva reteta pentru acest sos vanatoresc delicios? Era ceva parca cu multi morcovi...
    Multumesc anticipat.
  •  
    • 118 mesaje
    21 Feb 2005, 12:45
    0 0
    incearca http://www.culinar.ro/catalog.php?tip=specific&id_fel=3138&scat_url=HU&subcat_id=
  •  
    • 159 mesaje
    21 Feb 2005, 23:12
    0 0
    nu e sosul pe care-l caut eu... sunt si eu membra a sitului culinar si am cautat acolo. multam' pentru raspuns.
    chiar nu stie nimeni reteta?
  •  
    • 22 mesaje
    22 Feb 2005, 10:46
    1 0
    Angelisa o sa-ti spun si eu cum fac fripura cu sos vanatoresc:
    o bucata de pulpa frumos taiata de vita sau vitel se spala si se zvanta, se leaga apoi cu sfoara pentru a-i da o forma frumoasa . In putin ulei calesc cateva feliute subtiri de slaninuta afumata (intr-un vas in mai larg cu peretii inaltuti ) si cand acestea s-au rumenit, in grasimea incinsa pun bucata de carne legata si o intorc pe toate partile pana se albeste . Focul sa fie iute. Adaug apa calda, foi de dafin si legumele taiate in patru ( ceapa,cat mai mult morcov, telina,ardei gras ) .Las sa fiarba pana carnea este bine patrunsa, incerc cu furculita. Cand este fiarta, scot carnea pe un platou la racit, si legumele le pasez prin strecuratoarea de supa , cea deasa , impreuna cu zeama ramasa de la fiert , pun din nou pe foc, adaug suc de rosii ( bulion) , usturoi pisat , potrivesc gustul de sare si piper . Daca sosul este prea gros , poti sa-i mai adaugi apa ; dupa gust poti sa pui si o lingurita de mustar. Carnea racita o tai felii frumoase , dupa ce ai scos sfoara cu care era legata , si feliile le pui in sosul care fierbe deja la foc mic. Lasi sa mai dea impreuna un clocotel si gata ! Este foarte bun cu piure de cartofi sau cu paste . Sper sa-ti placa ! pofta buna!
  •  
    • 159 mesaje
    24 Feb 2005, 00:35
    0 0
    dorinuca multumesc pentru reteta. O sa o incerc cat de curand.