fetelor am 2 probleme culinare!
-
0 0Hello Hello dragelor...uite-asa fusei yo in cora si sparsei banutii pe care-i aveam..pe lucruri cam inutile...adik pe alimente pe care nu stiu sa le prepar...
First:
Ciuperci...am luat niste ciupercute la kil. si as vrea sa le fac la cuptor..da' habar n-am procedeul...sariti cu o idee pls
Second:
Foi pentru pateuri(saleuri)..asa scrie pe ele...si nici cu astea nu stiu cum se umbla
....Asa ca vin din nou la voi si va intreb...cum prepara evele...saleurile su foi gata facute...din comert?
Sper sa ma bagati in seama si sa imi raspundeti si mie!...
Semnat:GAGARINA! -
Ciuperci la cuptor
- se spala ciupercile
- se scot coditele si se taie marunt
- intr-o tigaita pui putin ulei si calesti o ceapa taiata fin cu sare
- adaugi ciupercile taiate si calesti in continuare
- daca vrei poti adauga si ardei gras taiat marunt
(- eu am fiert si putin orez si am amestecat cu conpozitia din tigaie)
- potrivesti dupa gust sare si piper
- daca ai poti adauga patrunjel
- palariile de la ciuperci se sareaza si se umplu cu compozitia
- se pun intr-o tava si se dau la cuptor cam 10-15 min. la foc mediu ( trebuie sa se inmoaie)
Saleuri
Nu stiu ce tip de coca de saleuri ai tu, dar iti spun cum fac eu:
- intind coca intr-o foaie mai subtire
- tai foaia cu cutitul sau cu rotita zimtata in fisii de 1 -1,5 cm latime si cit vrei tu sa fie de lungi
- tapetezi o tava un unt si faina, eu folosesc mai des hirtie pt. prajituri
- fisiile de coca le poti rasuci inainte de a le aseza in tava
- presari pe el sare mare sau mac, chimen
- se dau la cuptor la foc potrivit pina devin ele aurii.
Sper ca este ce doresti tu
Te pup, K -
foitajul se prepara foarte simplu si foarte repede!
ah, ce pofta mi-ai facuuuut!!!
se tine in frigider, sper ca stii...
il scoti si astepti sa se mai incalzeasca. apoi il tai fie felii ca la saratele si pui deasupra sare, chimen, mac sau branza/cascaval, la alegere..., fie in romburi ca sa faci niste triunghiul sau in dreptunghiuli ca sa faci patrate/dreptunghiuri (coapte pot iesi ca niste carticele) si le umpli cu branza sau rahat. poti sa le umpli si cu o compozitie din ciuperci
de asemenea, dupa gust, poti sa si presari ceva deasupra. apoi le bagi la cuptorul incins in prealabil.
se fac in 20 de min, juma de ora
poti incerca sa vezi ce si cum cu doua trei bucatele, de diverse forme, si in diverse stiluri, puse pe o farfurie din metal. in pricipiu foitajul are suficienta grasime incat sa nu se prinda de tava. dar poti folosi hartie speciala.
sper sa te ajute
aaaaah, ce pofta mi-ai facuuuut!!!!
sa te gandesti si la mine cand papi una, bine?