dulciuri la cuptorul cu microunde?

•  
    • 10 mesaje
    9 Feb 2005, 22:15
    0 2
    vreu sa salut pe toata lumea si vreau sa spun ca imi place la nebunie acest site.am si eu o rugaminte:imi poate spune si mie cineva ce dulciuri se pot face la cuptorul cu microunde?eu stau la camin(sunt studenta)si imi place f mult sa gatesc dar nu prea stiu ce fel de dulciuri pot face si imi place sa-mi surprind prietenul cu ceva dulce facut in acsa si mai ales de mine! va multumesc
  •  
    • 9835 mesaje
    10 Feb 2005, 09:53
    0 1
    mhmmm... n-am nici cea mai mica idee... in mod categoric, prajituri frumos rumenite nu poti prepara la microunde.

Probabil ca poti prepara compot, magiun sau budinci dar... hm... nu stiu sigur...

Oricum, in multe tari din lume cuptoarele cu microunde sunt interzise de multi ani. De ce? Mergi pe link-ul de mai jos:

http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm

Elimina spatiile goale care apar in link (o eroare a "evei"), altfel nu va functiona.
  •  
    • 230 mesaje
    10 Feb 2005, 20:17
    1 0
    Eu nu am incercat sa fac placinta.

Placinta de mere

2 portii 4 portii
    foaie
    - 1 dl - 2 dl faina
    - 1 lg - 2 lg zahar
    - 50 g - 100 g unt
    - 1 lg - 2 lg apa
    umplutura
    - 2 - 4 mere medii
    - 1/2 dl - 1 dl alune, nuci
    - 25 g - 50 g unt
    - 1/2 dl - 1 dl zahar

Se amesteca faina, zaharul, se face o gaura la mijloc in care se pune untul si apa, se amesteca totul. Se lasa la rece 1 ora. Se pune aluatul intr-o forma 18cm pt 2 portii , 23 cm. (4 portii).Se inteapa fundul si marginile aluatului cu furculita.
    Se da la micro : 4-6 min. pt 2 portii
    5- 7 min. pt. 4 portii
    Se rad merele si se pun in forma, deasupra se pun alunele . Se amesteca untul cu zaharul si se pune deasupra.
    Se mai da la micro : 4- 6 min
    8- 10 min.
    PS. eu am o carte cu retete pt. microunde, cind o sa mai am timp am sa mai traduc daca esti interesata.
    te pup, K
  •  
    • 230 mesaje
    10 Feb 2005, 20:37
    0 2
    Nu stiu de ce s-a transmis mesajul asa , dar 1 dl este pt 2 portii, 2 dl pt 4 portii si tot asa.
    Sper ca intelegeti .
  •  
    • 10 mesaje
    11 Feb 2005, 20:47
    0 0
    kathrine multumesc mult
    te pup si eu
  •  
    • 1511 mesaje
    12 Feb 2005, 11:25
    0 0
    Prajitura de ciocolata (pt. 1 prsoana)

1 lingura cacao
    1 lingura unt
    40g nuci macinate
    1/4 lingurita praf de copt sau bicarbonat
    zahar dupa gust (1-2 linguri cu varf)
    1 ou
    aroma de vanilie

Untul se topeste in cuptor (cam 40 secunde), dupa care se adauga celelalte
    ingrediente. Se da iar la cuptor cam 2 minute. Se poate taia si umple cu frisca sau cu diverse creme.
    Ceea ce-mi place la prajiturica asta este ca totul dureaza cam 10 minute (cu pregatit, spalat de vase).
  •  
    • 230 mesaje
    12 Feb 2005, 13:14
    1 0
    Prajitura cu cacao
    - 3 oua
    - 4 dl zahar
    - 2 dl faina
    - 3-4 lg. cacao
    - 1 lg. zahar vanilat
    - 175 gr. unt/margarina
    - 30 gr nuci pisate
    Se amesteca ouale cu zaharul pina se obtine o compozitie ca de bezea.
    Se adauga faina, cacao, zaharul vanilat.
    Se amesteca cu mare griga.
    Se topeste untul si se adauga in compozitie.
    Se pune compozitia intr-o forma termorezistenta de ca.30 cm, se orneaza cu nuci.
    Se da la micro 6- 8 min la 800 W. Se serveste rece.
    Pofta buna!
  •  
    • 10 mesaje
    12 Feb 2005, 15:38
    0 0
    va multumesc fetelor pt retete
    si eu acre credeam ca n-o sa-mi raspunda nimeni!!!!!!!!!!
  •  
    • 1 mesaje
    7 Mar 2005, 08:37
    0 0
    Kalua,
    prajitura ta nu are faina deloc ? De ce mai pui praf de copt?
  •  
    • 410 mesaje
    9 Mar 2005, 15:15
    0 0
    intra pe www.culinar.ro....apoi pe forumuri...si da la retete in imagini...e o splendoare....iti arata prajiturile pas cu pas si cu poze...e super!!!!!!!!
  •  
    • 344 mesaje
    18 Mar 2005, 15:46
    0 0
    la micro poti face mere coapte.le tai in jumatati le cureti samburii adaugi scortisoara si le lasi cat este nevoie.
    poti face si dovleac copt.cu conditia sa-l tai in bucati mai mici si sa-l pui pe o farfurie acoperita perfect cu un castron.

iti mai spun o reteta fara coacere. razi biscuti simpli(fara cacao sau creme)peste ei pui un sirop de ciocolata(merge super bine ciocolata calda La Festa). se omogenizeaza ca o coca mai tare. o asezi pe o farfurie(in ce forma vrei:rotunda, patrata, inimioara) iar deasupra pui ori budinca mai tare, ori cel mai bine crema Dr. Oetker la rece. peste poti pune frisca de la tub. si ornezi cu ce vrei, ciocolata rasa, felii de fructe. iese un tortulet super bun.