Papanasi
Înapoi la: Forum » Gastronomie
-
7 Feb 2005, 22:17Draga mea,eu nu fac papanasi dar ai noroc pentru ca e mama langa mine,din intamplare si am intrebat-o pe ea...si te asigur ca ii ies yummyyyyyyyyy!
Deci..pazea ca vine reteta:
500 grame branza de vaci
4-5 linguri zahar
2 plicuri de vanilie
4 oua
bicarbonat-o lingurita-stins cu lamaie
faina-4-500 de gr- sa iasa o coca nici prea tare,nici foarte moale,care poate fi rulata.
Toate se pun la un loc si se amesteca bine.
Coca o faci un rulou mai lung framantat lejer si mereu imprastii faina si pe maini ca sa nu se lipeasca..
dupa ce e gata ruloul se taie bucati...rondele bucati de vreo 10 cm
se ia fiecare rondea..
,se trece prin faina,se turteste f. usor si cu degetul mare se face o gaura in mijloc.
Se pun la prajit la ulei fff incins ,intr-un ceaun....uleiu sa fie muuuuuuult...
se intorc usor de pe o parte pe alta si cand sunt gata se scot pe o tava la scurs...
Cat sunt calzi inca se pune deasupra lor smantana si gem!
Gatik!
Sper sa nu te fi suparat modul meu aiurit de a explica si sper ca ai inteles cat de cat..
Pupici! -
14 Feb 2005, 19:26Iti dau si eu o reteta de papanasi care se fierb.Atentie:
250 g.branza de vaci se amesteca cu 3 oua intregi si 1 lingurita de zahar. Apoi se adauga 2 linguri de gris si 1 lingura faina Intre timp se pune apa la fiert si, intr-o tigaie, pesmet la prajit. Se ia cu lingurita din copozitie si se fac niste galuscute,
care se fierb 3-4 minute (se pun in apa cand aceasta fierbe). Se scot cu o lingura gaurita si se dau prin pesmetul putin rumenit. Se servesc neaparat calzi, cu smantana, zahar pudra sau gem (dupa preferinta)
Pofta buna!
Înapoi la: Forum » Gastronomie