relaţie

Semnale care indică faptul că nu poți avea un singur partener toată viața

Monogamia nu este pentru toată lumea. Există anumite semne care îți arată dacă poți avea un singur partener toată viața sau ești genul de persoană care are nevoie să exploreze varietatea. La fel cum construcția fizică a fiecărui om este diferită, construcția emoțională diferă de la persoană la persoană.
Și cum nu poți argumenta de ce o persoană este intolerantă la lactoză, nu poți eticheta emoțiile. Iată câteva semnale care indică faptul că nu poți avea un singur partener toată viața!

Cum îți dai seama că nu poți avea un singur partener toată viața?


1. Ești de părere că mariajul este o construcție care ar putea limita evoluția personală


În timp ce respecți angajamentele, ești condus de o pasiune pentru viață care depășește relațiile tale primare. Căsătoria pare sigură și solidă, însă ești de părere că nu mai poți naviga liber. Preferi să fii sincer cu tine și să te concentrezi asupra a ceea ce te interesează. Vârsta, așteptările sociale, presiunea de a avea copii nu îți influențează deciziile cu privire la relații. Crezi că nu poate fi îngrădită creșterea ta personală, așa că relațiile trebuie să rămână la fel de fluide și de deschise pentru a se potrivi cu evoluția ta ca om.

2. Simți că o persoană nu îți poate satisface toate dorințele și nevoile


Nu ești egoist, dar ești conștient de nevoile și dorințele tale. Prin dorință nu te referi la interese sexuale, ci la nevoia ta de stimulare intelectuală, aprofundare emoțională și îmbogățire spirituală.
Chiar dacă ești fericit și într-o relație stabilă, ești de părere că ești în continuă creștere și diferite părți ale tale sunt îmbogățite în mod constant de oameni și experiențe diferite.

3. Crezi că diferiți oameni au daruri diferite de oferit


În afara relațiilor, vezi oamenii ca profesori, ghizi, tovarăși în călătoria vieții. Având această perspectivă, îți este greu să te limitezi la o singură persoană când vine vorba de intimitatea emoțională și fizică.

4. Te simți claustrofob într-o relație pe termen lung


Indiferent cât de mult îți iubești partenerul, începi să te simți puțin blocat și claustrofob în momentul în care petreceți prea mult timp împreună. Ai nevoie de spațiul tău și ajungi să iei pauze lungi pentru a-ți reveni.

5. Crezi că două jumătăți nu pot face un întreg


Ideea celor două jumătăți incomplete care fac un ansamblu ți se pare o prostie. Ești de părere că toată lumea trebuie să se străduiască să se simtă completă și fericită și că relațiile sunt doar o modalitate de a împărtăși acea integritate și bucurie, nu o modalitate de a-ți satisface propriile nevoi în mod constant.
În timp ce știi care sunt nevoile tale fizice și emoționale, nu consideri că sunt alții responsabili pentru satisfacerea acestor nevoi.

6. Ești de părere că monogamia îți împiedică independența


Multe persoane pun semnul de egalitate între poligamie și independența sexuală. Dar tu înțelegi că independența sexuală are mai puțin de-a face cu numărul de persoane cu care ești și mai mult cu gradul de deschidere al sexualității tale. Independența este despre a fi sincer cu tine și despre a te dedica în primul rând propriei tale creșteri.

7. Crezi că sunt mature și înțelepte cuplurile poligame


Deși probabil că nu te-ai gândit neapărat să ai tu o relație poligamă, ți se pare că acele cupluri poligame au o anumită maturitate și grație în relații. Îți dai seama că este nevoie de onestitate și comunicare pentru a putea susține astfel de relații.

8. Angajamentul înseamnă atât de mult pentru tine, încât îl percepi ca fiind un subiect important


Contrar credinței populare, persoanele poligame prețuiesc angajamentul. Acestea cred cu tărie în onestitate și nu se pot angaja la ceva în care nu cred cu adevărat.
Crezi că viața se schimbă în mod constant și nu poți înțelege de ce oamenii se angajează la o viață împreună atunci când nimic nu este sigur.

9. Te bucuri de varietate când vine vorba de oameni, experiențe și locuri


Apreciezi profund diversitatea și crezi că viața are foarte multe de oferit. Varietatea nu se referă doar la noutate, ci și la înțelepciune, claritate și o mai bună înțelegere a vieții și a propriei persoane. Când întâlnești oameni noi, simți că te îmbogățești și că există multe lucruri de oferit și de primit.

10. Nu te deranjează dacă partenerul consideră alte persoane atractive


Când partenerul tău vorbește despre un nou coleg pe care îl consideră drăguț sau atrăgător, te amuzi. Nu ești gelos și nu te stresezi cu privire la cum își petrece partenerul tău ziua la birou. Înțelegi că atracțiile sunt des întâlnite și că, dacă lucrurile ar fi mai serioase, partenerul tău ți-ar spune.
Iar acest lucru nu te deranjează. Pentru că, la urma urmei, ai putea găsi și tu pe cineva atrăgător și nu știi niciodată ce se poate întâmpla în viitor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod