O soție fericită înseamnă o căsnicie mai lungă

Se pare că o viață fericită și lungă de cuplu chiar are legătură cu o soție fericită. Există dovezi științifice care sprijină acest concept.
Cercetările au demonstrat că fericirea generală a unei soții poate fi mai importantă decât a soțului atunci când vine vorba de asigurarea longevității mariajului. 

Care este legătura dintre o soție fericită și durata unei căsnicii?


Un studiu recent realizat de Universitatea Rutgers a descoperit că fericirea generală a soției poate fi mai importantă decât cea a soțului în ceea ce privește asigurarea longevității căsniciei. Studiul a recrutat cupluri care erau căsătorite pentru o medie de aproximativ 39 de ani. Iar cercetările au ajuns la concluzia că, cu cât era soția mai fericită în relație, cu atât mai fericit era și soțul cu viața lui, indiferent de cum se simțea față de relație în sine.

Nu a fost prezentată încă nicio dovadă care să susțină dovezi contrarii.
Teoria din spatele acestei dinamici dezechilibrate este adevărată în multe căsnicii. Se limitează la faptul că o soție tinde să facă mai multe pentru soțul ei atunci când este fericită, ceea ce are un efect pozitiv asupra vieții sale. Bărbații tind să fie mai puțin vocali când vine vorba despre relațiile lor, iar nivelul lor de nefericire din căsnicie s-ar putea să nu ajungă și la urechile soțiilor. 

Ca urmare a faptului că bărbații sunt mai puțin vocali și deschiși în relațiile lor, soțiile nu sunt întotdeauna capabile să își dea seama de orice nemulțumire pe care bărbații ar putea să o aibă în relație. Studiul le-a permis bărbaților să abordeze o altă perspectivă decât cea obișnuită din relațiile lor, încurajându-i să își confrunte și să își comunice propriile sentimente.
Partenerii care au participat la studiu au fost întrebați dacă se apreciază unii pe alții, dacă se ceartă sau dacă se enervează din când în când. Aceste întrebări au fost concepute pentru a determina calitatea căsniciilor. Cele 394 de cupluri care au fost implicate în studiu au ținut un jurnal foarte detaliat, care a documentat gândurile și lucrurile care le-au adus fericire în fiecare zi. 

Rezultatele descoperite de oamenii de știință au fost destul de surprinzătoare. Acestea au susținut că participanții au avut un nivel general al satisfacției de viață mai mare decât media atunci când soții și-au apreciat satisfacția personală ca fiind mai mare decât a soțiilor. Studiul a arătat, de asemenea, că soțiile au fost supuse unei scăderi dramatice a fericirii ori de câte ori soții lor s-au îmbolnăvit.
În același timp, fericirea soților era puțin probabil să se schimbe atunci când soțiile lor s-au îmbolnăvit.

Acest studiu ne permite să explorăm modurile în care o căsnicie sănătoasă poate afecta efectiv sănătatea fizică și psihică a unui individ. Există multe studii anterioare care au explorat deja ideea că relațiile toxice duc la deteriorarea nivelului de sănătate al persoanelor implicate. A fost studiată și legătura dintre căsniciile toxice și bolile cardiovasculare sau bolile mintale. Pe baza acestui studiu, oamenii de știință au fost șocați să afle că femeile din aceste relații pe termen lung și-au evaluat propria fericire ca fiind mai mică decât a soților. O soție mai fericită pare să-și ajute soțul mai mult, iar soțul experimentează astfel un nivel crescut de fericire și de satisfacție.

În concluzile, femeile care au un grad ridicat de satisfacție în căsniciile lor sunt probabil mai fericite și mai sănătoase decât soții lor.
Acest studiu a arătat, de asemenea, că exprimarea sentimentelor poat duce la un echilibru mai bun al fericirii, pentru ambele părți ale relației. De aceea, mai multe femei ar trebui să îi încurajeze pe bărbați să fie mai deschiși când vine vorba despre sentimentele lor. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod