Scandalul banilor pentru Colectiv. Angela Gheorghiu cere respect

Soprana afirmă că ar trebui să începem să ne respectăm valorile. Fondurile colectate vor fi virate pe 18 ianuarie.

Pe 29 noiembrie, soprana a susţinut, gratuit, la Ateneul Român, primul concert umanitar din România, în care a cântat atât lucrări celebre, precum ariile "Vissi d'arte" şi "O mio babbino caro", de Giacomo Puccini, cât şi rugăciunea "Tatăl nostru" şi imnul naţional al României. Ea a inițiat astfel o campanie dedicată colectării de fonduri în beneficiul victimelor din clubul Colectiv, tragedie în urma căreia şi-au pierdut viaţa 63 de persoane.

Concertul a fost susţinut cu sprijinul Orchestrei şi al Corului Filarmonicii "George Enescu" (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licareţ) şi al dirijorului Tiberiu Soare, fiind organizat în parteneriat cu Fundaţia Preţuieşte Viaţa, condusă de Andreea Marin.

Aceştia s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, în seara concertului, relatează agenția Mediafax.

Banii proveniţi din donaţii directe, care au intrat în conturile fundaţiei partenere, Preţuieşte Viaţa, au fost deja transferaţi către partenerul acestuia, Fundaţia Estuar, care îi va distribui familiilor victimelor. Restul de bani, rezultaţi din vânzarea biletelor la concert, sunt aşteptaţi încă de la operatorul de bilete cu care s-a derulat proiectul, biletoo.ro, informează reprezentanţii sopranei Angela Gheorghiu, într-un comunicat.

"Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundaţiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv.
Din aceşti bani, spre dezamăgirea iniţiatorilor, cei 231.525 RON rezultaţi din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieste Viaţa, aceştia trebuind să fie achitaţi de operatorul S.C. Project Expoziţie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)"
, se precizează într-un comunicat al reprezentanţilor Angelei Gheorghiu.

"Îmi doresc ca în România din anul acesta 2016, responsabilitatea şi profesionalismul să fie examinate înainte ca orice cetăţean să obţină o funcţie sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de către aceia care au demonstrat deja că au aceste calităţi; să începem să ne respectăm cu înverşunare valorile şi să fim şi mai umani, mai uniţi, mai educaţi, patrioţi şi gospodari cu propria persoană, cu propriile locuinţe, locuri de muncă, străzi, localităţi, cu propria noastră patrie.
Să nu uităm niciodată că iubirea de semeni şi voluntariatul sub orice formă: socială, medicală, culturală, sunt manifestări de civilizaţie şi evoluţie umană"
, a declarat Angela Gheorghiu.

"Le mulţumesc tuturor celor care au donat sume de bani din ţară şi din străinătate în această campanie care a fost extrem de importantă şi de emoţionantă pentru mine, sutelor de oameni care au participat la concertul umanitar de la Ateneu, tuturor partenerilor şi prietenilor care s-au implicat fără ezitare, benevol, cu mult profesionalism, dedicare materială şi sufletească, dublate şi de discreţie şi modestie, în organizarea concertului şi a campaniei"
, a spus Angela Gheorghiu.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod