Să profităm pe ultima sută de metri de peeling!

18 Februarie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Să profităm pe ultima sută de metri de peeling!
Îmi vine să strig de bucurie, şi nu pentru că am câştigat vreun premiu consistent sau pentru că am primit jucăria pe care mi-o doream, precum copiii, ci pentru faptul că ard de nerăbdare să vină primavara care, teoretic, trebuie să se instaleze în mai puţin de o lună. Nu de-alta, dar eu eram cea care mă lăudam că sunt rezistentă la frig, că prefer să mai pun 3 haine pe mine decât  să nu mai am ce să dau jos. Iar acum deja mi se pare că este prea mult frig pentru cât pot să suport.

Dar, cum iarna nu-i ca vara- vorba proverbului, există şi avantaje şi dezavantaje. Totul depinde din ce punct de vedere privesc lucrurile. Iar dacă ar fi să mă refer strict la beneficiile iernii, unul dintre acestea se referă la partea estetică, la faptul că iarna soarele şi razele ultraviolete nu sunt atât de nocive încât să afecteze tenul, iar pielea se conservă mult mai bine. În această perioadă este indicat ca pielea de pe faţă, gât şi de ce nu, şi de pe corp, să fie pregatită pentru primavară, pentru plajă, căci nu peste mult timp ne trezim că că este 1 Mai.  Şi ce putem face în acest caz? Exceptând exfolierea pe care o facem noi de obicei în casă, putem recurge la peeling-ul chimic.


Indiferent de zona de acţiune a peeling-ului, pe faţă, decolteu sau alte zone cu probleme, acesta constă în îmbunătăţirea şi catifelarea texturii pielii prin exfolierea controlată a straturilor superficiale ale tegumentului, aplicând pe piele unul sau mai mulţi agenţi exfolianţi. Noile celule care se formează în timpul procesului de vindecare produc o suprafaţă a pielii mai netedă, mai întinsă şi cu aspect mai tânăr, chiar dacă nu toate imperfecţiunile pot fi eliminate de la prima şedinţă. Iar pentru a afla cât mai multe informaţii cu privire la acest procedeu, am cerut părerea medicului specialist în chirurgie estetica, Slivia Stănculescu care a detaliat în cele de mai jos în ce constă intervenţia: „substanţele chimice utilizate în concentraţii variate diferă în funcţie de profunzimea leziunilor pe care le produc: alfa hidroxiacizii  (acidul glicolic, acidul lactic), beta hidroxiacizii (BHA), soluţia Jessner, rezorcinolul, acidul tricloracetic (TCA) etc. de aceea, fiecare categorie de peeling se adresează unor anumite tipuri de leziuni. Timpul de vindecare variază în funcţie de substanţa şi concentraţia aleasă iar pentru a optimiza beneficiile şi pentru a minimiza reacţiile adverse şi complicaţiile unui anumit peeling, este foarte importantă alegerea unui peel potrivit în funcţie de pacient, după o evaluare atentă a acestuia”, precizează doctoriţa Silvia Stănculescu. „Peeling-ul este indicat în tratamentul diferitelor afecţiuni dermatologice cum ar fi: tulburări de pigmentare (postinflamatorii, discromii), cicatricile superficiale, acnee, keratoza actinică, elastoza solară, şi chiar în estomparea/reducerea ridurilor.
Peeling-urile medii sunt mai eficiente în tratamentul keratozelor actinice, ridurilor, keratozelor seboreice şi lentigo-ului solar, iar textura pielii este mai evident îmbunătăţită decât prin peeling-ul superficial. Tratamentul poate fi aplicat oricând există o leziune care trebuie îndepărtată”
, spune doctoriţa Stănculescu.

Acest tip de tratament este indicat să se utilizeze pe timpul iernii, după cum recomanda doctoriţa Silvia Stănculescu, „în prealabil pielea este tratată cu produse speciale de curăţire pentru a îndepărta grăsimile naturale situate la nivelul dermei după care se aplică în staturi succesive substanţa respectivă. Tratamentul durează în medie 20 de minute iar senzaţia imediată este ca aceea a unei arsuri solare la nivelul feţei. Dar, în funcţie de ten şi după tipul de peeling- superficial sau profund, recuperarea este fie mai rapidă (în câteva ore) şi nu se formează cruste sau exfolieri cutanate vizibile, fie mai lentă- când acţiunea peeling-ului este intensă, aspecte ce se rezolvă în 8-10 zile. Se pot efectua mai multe peeling-uri superficiale sau profunde (în funcţie de problema tenului), spaţiate la un interval de minim două săptămâni.
Aceste serii de tratamente pot fi urmate fără restricţii, la interval de câteva luni, având efecte vizibile de întinerire şi menţinere a aspectului proaspăt al pielii. Însă, cel mai important este ca pielea să fie lăsată să se vindece natural fără a grăbi “cojirea” şi  pentru a evita să apară cicatrici. Din cauza contraindicaţiei de expunere solară după tratament protecţia  este recomandată cel puţin 4 săptămâni după peeling, prin folosirea unei creme cu factor de protecţie de minim 30%”
, mai declară doctoriţa Silvia Stănculescu.

Pentru a recurge la o astfel de procedură „cu cel puţin o săptămână înainte de primul peeling nu trebuie să se administreze creme sau loţiuni pe bază de acid retinoic, loţiuni folosite în tratamentul acneei, creme pentru gomaj facial sau agenţi exfolianţi‚ creme epilatoare, iar după procedură se interzice expunerea la soare, deoarece pot apărea hiperpigmentări în zonele tratate”, mai precizează doctoriţa Stănculescu.
Aşadar, tot ceea ce ne rămâne de făcut pentru a ne pregăti de primavară şi pentru a arăta frumoase este să mai profităm cât mai putem de timpul rece, astfel încât să ne facem această intervenţie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod