Hai România! Echipa paralimpică română este gata de lupta pentru medalii la Jocurile Paralimpice de la Londra

Odată cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, ce are loc astazi, când Flacăra Paralimpică va aprinde Cazanul Stadionului Olimpic, echipa noastră paralimpică este pregătită să reprezinte România în lupta pentru medalii.
Odată cu ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Londra, ce are loc astazi, când Flacăra Paralimpică va aprinde Cazanul Stadionului Olimpic, echipa noastră paralimpică este pregătită să reprezinte România în lupta pentru medalii.

După antrenamentele din Knowsley, desfăşurate între 13 şi 26 august, echipa paralimpică română s-a deplasat la Stratford, Londra şi va rămâne în satul paralimpic pentru întreaga perioadă a Jocurilor.

Primul din echipa noastră care va participa în competiţii este jucătorul de tenis de masă, Dacian Maksin, pe 30 august, la centrul Excel. Următorii care ne vor ţine cu pulsul ridicat, sunt Eduard Novak şi Imre Torok, pe 31 august, în cadrul cursei de 1 km pistă, pe velodromul olimpic şi pe 1 septembrie în cursa contratimp.

Îi vom ura success lui Naomi Ciorap pe 1 şi 2 septembrie, în competiţiile de 50 m şi 100 m craul, ce au loc la bazinul olimpic de înot.
Naomi este cea mai tânără membră a echipei, dar asta nu o împiedică să ocupe locul 6 în Europa. În 2011 a doborât recordul mondial al Asociaţiei Sportivilor Nevăzători în clasa ei S13 la 100 m fluture şi 50 m spate.

Florin Cojoc va concura la săritura în lungime pe 3 septembrie. Apoi, Eduard şi Imre vor reveni pe 5 septembrie, pentru competiţia contratimp de ciclism pe şosea şi pe 6, în cursa de 26 de km de ciclism pe şosea, din Brands Hatch, Kent. Eduard este campion mondial la şosea şi velodrom, aşadar sunt şanse mari ca el să câştige o medalie la Londra.

Cea care va încheia participarea echipei paralimpice române este Naomi, care va concura din nou pe 8 septembrie, de data aceasta la 100 m bras.

“Suntem foarte entuziasmaţi de ceea ce va urma. Am muncit din greu să ajungem aici şi este o realizare foarte mare doar faptul că participăm la toate acestea.
Echipa noastră paralimpică va da totul în aceste competiţii, iar ei vor fi câştigătorii noştri indiferent de rezultate. Mulţumim tuturor pentru sprijinul oferit! Împreună putem învinge!”
, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.

Aceasta este cea mai mare echipă românească paralimpică calificată la Jocurile Paralimpice, reprezentând 4 sporturi: atletism, ciclism, înot şi tenis de masă. Campania "Hai România! Împreună putem învinge", lansată de Olympus Dairy Industry, alături de Comitetul Naţional Paralimpic, condus de Sally Wood-Lamont, sprijină echipa paralimpică a României prin intermediul unei acţiuni de colectare de fonduri pentru achiziţionarea de echipament, asigurarea accesului la antrenamente şi a prezenţei echipei la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se desfăşoară în perioada 29 august – 9 septembrie.
Astfel, pentru fiecare sticlă de lapte OLY vândută, Olympus va dona câte 10 bani echipei paralimpice de înot.

Punând în centrul preocupărilor sale performanţa, precum şi grija faţă de persoanele cu deficienţe de vedere, Olympus a stabilit ca obiectiv major al acestei campanii creşterea nivelului de conştientizare cu privire la lucrurile de valoare pe care semenii noştri le înfăptuiesc, precum şi la rezultatele excelente ale unei echipe paralimpice care merită pe deplin toată aprecierea noastră.

Ca şi strategie, sub conceptul umbrelă "Light in the Dark", compania sprijină permanent persoanele cu deficienţe de vedere, fiind prima şi singura companie de bunuri de larg consum din România care are un ambalaj special conceput pentru acestea: capacul inscripţionat în alfabetul Braille.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999.
În ultimii 13 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce priveşte colectarea laptelui. În perioada 1999-2011, investiţia totală a grupului Olympus în România s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

Grupul de firme, deţinut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, şi operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod