Dublă întâlnire de Crăciun cu Ion Caramitru și Horațiu Mălăele

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele urcă de două ori în aceeași zi pe Scena Mare a Naționalului bucureștean, pentru două ediții de gală ale spectacolului “Caramitru-Mălăele, un Crăciun și două stele”. Pe 22 decembrie, în apropierea Crăciunului, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își reiau dialogurile de la Teatrul Național din București, pentru a le spune povești de iarnă celor care le-au fost pentru un an alături.
Cei doi mari actori își așteaptă prietenii în vreme de sărbătoare, cu versuri șoptite și cu istorioare cu aromă de cetină, duse mai departe, în magice ecouri, de sunetul dulce al vechilor colinde românești, cântate de extraordinarul violoncelist Adrian Naidin.

Aplaudat în toată țară alături de faimoasa orchestră austriacă Johann Strauss Ensemble, Adrian Naidin adună poveștile și visele acestui Crăciun, pentru a face din ele cânt de sărbătoare, rostit cu vocea sa absolut incredibilă: un ambitus excepțional, un timbru de baladă românească din aceea care-ți smulge sufletul din piept, o gradare și un control pe care le auzi doar la marii cântăreți de operă. Ediția specială a spectacolului “Caramitru-Mălăele, un Crăciun și două stele” va avea loc sâmbătă, 22 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Național din București.

De la ora 20.30, cei doi actori vor urca din nou pe scenă, pentru cea de-a doua întâlnire cu publicul iubitor de teatru.  Seducători, cu un umor irezistibil si cu profunzimea care i-a facut legende, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele se înfruntă încă o dată in rime.
Cei doi improvizează, răsplătiți cu hotote de râs în reprize vulcanice de haz spumos, sau cu tăceri pline de emoție, în momentele cu o încărcătură sensibilă profundă. Vulcanic și inspirat, Horațiu Malaele îl provoacă în versuri pe Ion Caramitru, care recită răscolitor, evocându-i pe Shakespeare, Eminescu sau Sorescu, doar cât să aducă mai aproape veselia blândă și eleganța sărbătorilor de iarnă.

Horațiu Mălăele: “Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil și ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public”.


Ion Caramitru: “Horațiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. O personalitate complexă ca actor, ca regizor de teatru și ca regizor de film mai nou”.

Biletele pentru spectacolul de la ora 20.30 au fost epuizate. Ultimele bilete pentru spectacolul de la ora 17.00 se găsesc doar la Agenția de Bilete a Teatrului Național din București (tel 021. 314.71.71), vânzarea online fiind deja închisă.

Adrian Naidin. Violoncelul lui Adrian Naidin sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori pictează sau soptește versuri. Cu un suflet avându-și sorgintea în filonul tradițional românesc, Adrian Naidin a strălucit în experimente acustice inedite, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, până la world music, pop-rock sau folclor.
Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf (aspirant la Oscarul de anul viitor!), Adrian Naidin este un muzician complet, membru al Orchestrei Naționale Radio din București, partener permanent al legendarilor Phoenix și colaborator al pianistului Raul Kusak.

“Nichita Stănescu spunea că muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus vreo întrebare. De drag de Nichita, adaug că nu există muzică fără iubire şi nici iubire fără iertare. Toate într-un unic sens: vertical”, spune Adrian Naidin. L-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.
O revelație a scenei artistice, Adrian Naidin a convins critica și și-a sedus publicul cu o combinaţie de jazz, muzică de cameră şi folclor românesc, îmbogățite de o vastă experiență în partiturile clasice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod