Comparaţie. Ce diferenţe sunt între a fi stewardesă în România şi în Orientul Mijlociu

Am tot scris despre ce înseamnă să fii stewardesă în Orientul Mijlociu. Dar sunt mii de fete care se visează însoţitoare de zbor şi care nu sunt totuşi dispuse să îşi părăsească

Am tot scris despre ce înseamnă să fii stewardesă în Orientul Mijlociu. Dar sunt mii de fete care se visează însoţitoare de zbor şi care nu sunt totuşi dispuse să îşi părăsească familia şi prietenii pentru a face asta.

Jobul în sine nu diferă mult de la o ţară la alta. Însă condiţiile pe care le oferă fiecare companie, da.

Dacă spuneam într-un articol precedent că un job la Emirates, Etihad sau Qatar îţi oferă o viaţă glamourous şi lipsită de griji (cel puţin financiare), viaţa de stewardesă la Wizz Air, Blue Air sau TAROM e puţin diferită.

Recrutare

Procesul de recrutare la Wizz Air se desfăşoară aproape la fel că la companiile din Orientul Mijlociu.

Asta şi pentru că o bună parte din conducere a lucrat înainte pentru companii arabe. NU ai nevoie de niciun fel de pregătire în aviaţie, ci doar de un CV şi câteva poze reuşite. La Blue Air şi TAROM, există joburi scoase la concurs, unde ai însă nevoie de şcoală de stewardese absolvită în prealabil.

Plusuri şi minusuri

După ce reuşeşti să obţii un astfel de job, râvnit de multe domnişoare, ajungi să zbori. Şi jobul propriu-zis nu diferă mult de la o companie la altă.

Îmbarcarea, verificarea sau service-ul propriu zis, prin care serveşti pasagerii şi eşti la dispoziţia lor, sunt cam aceleaşi peste tot. La fel şi cunoştinţele pe care le dobândeşti legate de tehnicile de apărare sau prim-ajutor, de care ai nevoie pentru a obţine licenţă de zbor.

Citeşte mai mult pe blogul meu The Guide sau urmăreşte-mă pe Facebook.

mihai-jurca
mihai-jurca
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod