Poinsettia, Steaua Craciunului

Ai primit una de Sarbatori? Invata sa o ingrijesti si sa o pretuiesti. Multe legede si mituri insotesc Steaua Craciunului, Euphorbia pulcherrima, dupa denumirea in latina.
Ai primit una de Sarbatori? Invata sa o ingrijesti si sa o pretuiesti. Multe legede si mituri insotesc Steaua Craciunului, Euphorbia pulcherrima, dupa denumirea in latina. Este singura care isi schimba culoarea frunzelor in rosu, galben, roz sau crem. Si asta doar in preajma Craciunului. Frunzele superioare, care inconjoara adevaratele flori ale plantei, se coloreaza si dau iluzia unor superbe flori. Bucura-te de o colectie spectaculoasa de Poinsettia aici.

Este usor de ingrijit


Steaua Craciunului este una dintre plantele de apartament usor de ingrijit. Este o planta viguroasa si nu este pretentioasa.
Natural, creste sub forma unui arbust cu frunzele mari si late, in forma de stea. Trebuie udata cu moderatie, niciodata in farfurie, ci doar direct pe pamant. Rezista si o saptamana fara apa, dar este recomandat sa primeasca in fiecare zi o cantitate mica.

La fundul ghiveciului ar fi bine sa-i pui un strat de pietris, pentru ca surplusul de apa sa se scurga usor. Nu-i place sa fie mutata, nu suporta curentii de aer si nici temperaturi mai mici de 10-15 grade. Trebuie tunsa, primavara, iar vara pana la sfarsitul lui septembrie poate sta afara.


Iubeste lumina, este dependenta de lumina, pentru ca in functie de cat soare primeste stie daca se “transforma” sau nu in Steaua de Craciun. Dupa inflorire, are nevoie de o perioada de repaus de doua luni, timp in care trebuie sa raresti udarile. Are nevoie de ingrasaminte cu molibden, care o fac sa fie sanatoasa si sa bucure casa cu minunatele ei frunze.

Regula celor 12 ore de intuneric


Pentru a inflori, Poisenttia are nevoie de minim 12 ore de intuneric total, din 24 de ore, incepand cu 1 octombrie si pana la 1 decembrie. Rasplata efortului sunt minunatele frunze, de o culoarea incredibila.
Daca ai o Craciunita si vrei sa o convingi sa-ti daruiasca minunatele frunze, o poti acoperi cu o galeata inchisa la culoare sau cu un coif de carton, ca sa o feresti de orice sursa de lumina.

Dificultati la inmultire


Poinsettia este greu de inmultit. Este posibil, prin seminte si butasi, dar pocesul este lung, anevoios si reuseste greu, daca nu este facut de profesionisti. Infloreste greu si a doua oara, mai ales daca este incalcata regula celor 12 ore de noapte dupa 1 octombrie. Ai grja cum o trasporti, pentru ca este foarte delicata daca este expusa la frig.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod