Ce se întâmplă dacă pui oțet pe plante

Nu toată lumea cunoaște utilizările și beneficiile uimitoare ale oțetului. Însă se pare că ai de beneficiat chiar și dacă pui oet pe plante.
Iată câteva proprietăți care transformă oțetul într-un activ de neînlocuit pentru fiecare grădină! În plus, poți descoperi și câteva din celelalte utilizări ale oțetului în casă.

Care este motivul pentru care ar trebui să pui oțet pe plante?


Nu mai cheltui banii pe substanțele chimice nenaturale pentru a scăpa de buruieni! În schimb, poți încerca să torni oțet pe buruieni. Acidul acetic din oțet va opri creșterea buruienilor și nu va deteriora solul în timp ce te scapă de dăunători.
Un amestec realizat dintr-o parte oțet și o parte apă va ține furnicile și rozătoarele departe de grădina ta. Poți adăuga, de asemenea, 2 linguri de oțet și o linguriță de apă în apa din vazele cu flori, pentru a prelungi semnificativ viața florilor. 

Oțetul nu numai că poate înlocui substanțele chimice scumpe din grădină, ci poate fi folosit și pentru a curăța și dezinfecta produsele dintr-o baie.

Cum să folosești oțetul acasă


Există o modalitate simplă, dar eficientă de a-ți face baia mai curată. Pentru a curăța murdăria exterioară și pentru a dezinfecta toaleta cu oțet, vei avea nevoie de:

un pahar cu oțet (concentrație de 9%)
bicarbonat de sodiu sau soluție de iod

Metoda cu bicarbonat de sodiu

Se încălzește un pahar cu oțet la 40°C, după care se amestecă împreună cu bicarbonatul de sodiu.
La 200 de mililitri de oțet vei avea nevoie de 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă folosești iod, proporția este de 1:1. Se toarnă amestecul rezultat în rezervorul de toaletă și se lasă să acționeze timp de câteva ore. Este mai bine să faci acest lucru seara, astfel încât să rămână soluția toată noaptea pentru a curăța. Pentru a îmbunătăți rezultatul, poți repeta procesul de mai multe ori.

Metoda fără bicarbonat de sodiu

Se golește rezervorul de apă și se închide robinetul.
Se șterge suprafața interioară a rezervorului cu o cârpă uscată și se aplică o cârpă umezită cu oțet în zonele cu pete. Se lasă să stea altfel timp de 2-6 ore, după care poți curăța murdăria cu o racletă, dar nu cu una metalică.

Ce poate face oțetul


dizolva calcar
curăța părțile metalice de rugină
elimina mirosurile neplăcute prin evaporarea sa
dizolva pietrele la rinichi
elimina bacteriile shigella (cauzează apariția dizenteriei) și E. coli
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod