De ce este atât de greu să tratezi mahmureala?

Întreabă 10 oameni cum să tratezi mahmureala și vei primi 10 răspunsuri diferite. Unele persoane te vor sfătui să alegi mâncarea grasă, pe când alții îți vor spune să treci pe la sală, pentru a transpira. Dar funcționează cu adevărat vreunul dintre aceste trucuri când vine vorba de tratarea mahmurelii?

Care este motivul pentru care este atât de dificil să tratezi mahmureala?


Doctorul Ed Boyer, toxicolog la Boston’s Brigham and Women’s Hospital, este de părere că mahmureala nu poate fi tratată. În plus, crede că nimeni nu poate spune cu adevărat ce cauzează mahmureala, însă teoriile oscilează între deshidratare, dezechilibru electrolitic și o acumulare de produse secundare de la alcool. Concluzia este că nimeni nu știe cu siguranță ce cauzează mahmureala, așa că nu există un remediu eficient.

Alți specialiști spun că nimic nu tratează mahmureala cu totul.
Aceasta afectează aproape fiecare sistem de organe din corpul tău, de la tractul gastro-intestinal până la creier și inimă. Deci nu există niciun tratament magic în care un remediu să te ajute să scapi de toate simptomele mahmurelii. Cu excepția băutului moderat pentru a evita mahmureala în primul rând.

Însă anumite remedii pot îmbunătăți anumite simptome. De exemplu, consumul de apă înainte de culcare. Hidratarea poate reduce deshidratarea, durerile de cap și amețelile rezultate, însă medicii nu sunt siguri dacă apa înainte de culcare va face o diferență semnificativă în dimineața următoare.
Acest lucru se datorează faptului că un consum ridicat de alcool dezechilibrează nivelul hormonului antidiuretic al organismului, care este responsabil pentru echilibrul de apă din corp. De aceea multe persoane merg des la toaletă atunci când beau. Încă nu este clar dacă un consum de apă înainte de a bea alcool, în timpul sau după o seară în oraș reprezintă cea mai bună strategie de a preveni mahmureala.

Studiile recente au arătat că ginsengul roșu, o rădăcină originară din Coreea, poate elimina produsele secundare ale alcoolului din sânge, însă nu se știe sigur ce poate face în legătură cu simptomele mahmurelii.

Probabil că ai auzit și de mesele grase recomandate după o seară în care ai băut.
Alimentele grase nu vor absorbi alcoolul din organism, dar te pot ajuta să te simți mai bine. Până când ajungi să mănânci preparatele grase, alcoolul real nu mai este în organismul tău, ci doar produsele secundare ale acestuia în sânge. Însă când mănânci, s-ar putea să scapi de greață și vârsături, precum și de aciditatea stomacului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod