Ce culori să alegi pentru a decora fiecare cameră, potrivit oamenilor de știință

Nu este tocmai ușor să alegi culorile potrivite în care să decorezi fiecare cameră sau culorile în care să vopsești pereții.
Dincolo de preferințele tale personale, trebuie să ai în vedere și efectul pe care acele culori le pot avea asupra ta și a celor dragi. Din fericire, oamenii de știință au analizat de-a lungul anilor modul în care ne influențează culorile și au ajuns la concluzia că pentru fiecare cameră există anumite nuanțe ideale. Iată care sunt acestea, potrivit specialiștilor citați de site-ul purewow.com:

Dormitor - albastru pal

Albastrul este culoarea asociată în mod universal cu liniștea, relaxarea și odihna, iar studiile au demonstrat că oamenii dorm mai bine în camere cu pereți albaștri. Pentru a beneficia la maximum de efectele acestei culori în dormitor, alege nuanțe pale, relaxante și evită-le pe cele intense.
Movul este o culoare total nepotrivită pentru dormitor, afectând calitatea somnului.
dormitor


Birou - verde salvie

Verdele este asociat cu gândirea creativă, fiind perfect pentru mediul de lucru. O nuanță nesaturată de verde este cea mai bună alegere, în timp ce una intensă ar putea să te obosească. Evită complet roșul în biroul tău, această culoare fiind asociată cu greșelile sau corecturile, dar poate scădea și performanța gândirii analitice.
birou



Bucătărie - roșu mac sau albastru cobalt

Pentru bucătărie ar trebui să alegi culoarea în funcție de efectul pe care dorești să-l obții. Nuanțele calde, precum roșu sau oranj stimulează apetitul, dar dacă vrei să ții sub control tendința de mânca prea mult, albastrul are un efect opus.
Bucătăria este singura cameră în care poți folosi nuanțe saturate, intense, pentru că îți oferă energie atunci când gătești, mai ales dimineața când pregătești micul dejun.
Galbenul este culoarea cel mai puțin apreciată la nivel global pentru colorarea pereților, dar este aleasă de obicei pentru bucătării. Galbenul cu o tentă verzuie are potențialul de a induce o stare de dezgust, ceea ce cu siguranță nu îți dorești pentru bucătăria ta.
bucatarie


Baie - roz pudrat

Albul este asociat cu puritatea și curățenia, dar poate face o încăpere să pară rece și neprimitoare. Rozul discret, pe de altă parte, creează o atmosferă plăcută și oferă senzația de căldură, ceea ce îți dă o stare de bine imediat ce ieși de sub duș.
Nu este nevoie să-ți colorezi baia într-un roz stil Barbie, ci doar să adaugi o tentă delicată de roz cuarț.
Băile sunt de obicei mici, iar pereții în culori intense pot crea un efect claustrofobic, de aceea este de preferat să le eviți.
baie



Living - Bej nisipiu

Este un spațiu în care petreci mult timp, fie că te relaxezi singur, fie că ești alături de familie sau îți primești prietenii. De aceea, o nuanță neutră se adaptează perfect oricărei situații. Alege tonuri calde de bej sau crem, care sporesc senzația de confort. Evită culorile prea închise sau saturate, care pot crea o atmosferă apăsătoare.
Le poți folosi într-un colț destinat cititului și relaxării, dacă livingul tău are o astfel de zonă.
living

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod