5 motive pentru care atragi ţânţarii. Cum scapi de ei?

O ieşire nocturnă în aer liber sau o excursie pe munte cu cortul înseamnă pentru tine un adevărat coşmar în acele perioade din an când ţânţarii sunt activi. Şi asta fiindcă, spre deosebire de prietenii tăi, tu eşti un adevărat magnet pentru nesuferitele gângănii. Ştii de ce? Explicaţiile sunt multiple.

S-ar părea că un procent cuprins între 10 şi 20% din populaţie este de-a dreptul irezistibil pentru enervanţii ţânţari care îi preferă în detrimentul celorlalţi reprezentanţi ai speciei umane.

Iar motivele pentru care şi tu, şi ceilalţi sunteţi cu precădere tentanţi pentru ţânţari sunt mai variate decât ai putea crede:

1. Elimini dioxid de carbon

Eşti o fiinţă vie, prin urmare, inevitabil, ajungi să elimini zi de zi cantităţi măricele de dioxid de carbon în timpul respiraţiei. Ceea ce te face, din start, o victimă sigură pentru ţânţari, întrucât aceştia sunt atraşi de această substanţă ca de un magnet.

În concluzie, oamenii mai înalţi, cu o greutate corporală mai mare sunt mai predispuşi decât restul populaţiei să fie atacaţi de femelele ţânţar (singurele care ciupesc) fiindcă elimină cantităţi mai mari de dioxid de carbon.

2.
Eşti posesoarea grupei de sânge 0


Ţânţarii par să prefere anumite grupe de sânge în defavoarea altora. Studiile au arătat că grupa 0 este cea mai gustoasă pentru un ţânţar, în timp ce grupa A este cel mai puţin tentantă, B aflându-se undeva la mijloc.

În acelaşi timp, cercetătorii au descoperit că 85% din populaţie secretă o substanţă cu rol semnalizator pentru ţânţari, care le indică insectelor grupa de sânge, iar enervantele creaturi sunt mai atrase de acest tip de oameni (oricare ar fi grupa lor de sânge) decât de aceia care nu secretă substanţa în cauză, chiar dacă sunt posesori ai grupei de sânge 0.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod