10 greșeli care atrag gândacii în casa ta

Gândacii nu sunt doriți în nicio casă. Aceștia încep să creeze colonii de îndată ce apar în casa ta și probabil că nu vei scăpa ușor.
De obicei, oamenii își dau seama că există dăunători în casa lor prea târziu, când au deja nevoie de ajutorul specialiștilor. Iată câteva greșeli care atrag gândacii în casa ta!

Ce greșeli atrag gândacii în casa ta?


Este foarte puțin probabil ca gândacii să apară în casa ta din întâmplare. S-ar putea să faci anumite greșeli care îi atrag. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli și cum poți să previi apariția gândacilor în casa ta!

1. Nu arunci gunoiul vechi la timp


Gândacii sunt atrași de orice loc unde se găsesc alimente, formând colonii. Aceștia pot simți mirosul provenit de la gunoiul vechi de la kilometri distanță și vor găsi o cale de a intra în casa ta. Asigură-te că arunci gunoiul în mod regulat!

2. Dispozitivele de hrănit păsări nu sunt atât de sigure


De asemenea, ar trebui să acorzi atenție locului în care amplasezi dispozitivele de hrănit păsări. Oamenii le pun uneori în apropierea ferestrelor lor pentru a urmări cu ușurință păsările și pentru a le face poze, însă acestea ar trebui să fie la cel puțin 10 metri de casa ta.
Evită să le amplasezi și pe ramurile copacilor, deoarece acei dăunători care vin la mâncarea pentru păsări s-ar putea să dăuneze și copacilor.

3. Apa stătută este perfectă pentru insecte


În timpul sezonului cald, nu este recomandat să lași apa să stea mai mult de 3-4 zile. Numeroase specii pot începe să se reproducă acolo, inclusiv țânțarii, muștele și gândacii. Și bolurile animalelor pot constitui un factor major pentru atragerea dăunătorilor.

4. Nu ai curățat bine acoperișul casei


Jgheaburile sunt un loc obișnuit care poate găzdui dăunători. În interiorul acestora există mereu umiditate, așa că gândacii și alte insecte își pot face casa în interiorul lor în timpul verii. Dar unde vor merge pentru mâncare? În casa ta, creând colonii stabile. Este important să cureți jgheaburile în fiecare an. De asemenea, acordă atenție și curățeniei acoperișului.

5. Nu ai curățat bine grătarul lăsat în garaj


Îți place să gătești la grătar? Probabil că ai un grătar acasă. Cu toate acestea, nu multe persoane curăță perfect grătarul după ce gătesc la el.
Ca urmare, acesta devine un loc perfect pentru gândaci și alte insecte și pentru crearea coloniilor. Pe părțile metalice ale grătarului cad bucăți de grăsime de carne. După un timp, nu le mai poți curăța, iar insectele sunt atrase de mirosul lor. 

6. Nu schimbi preșul de la intrare în fiecare an


Nu poți face gândacii și insectele să dispară atât de ușor. Acestea își găsesc locul în cele mai înguste locuri și își lasă urmele. Preșul de la intrare este primul care trebuie schimbat dacă ai probleme cu dăunătorii. Insectele își fac casă sub covoarele vechi. Experții recomandă schimbarea preșului o dată pe an, mai ales în timpul primăverii.

7. Ai fructe putrezite în casă


Mai bine mănânci fructele înainte de a se strica. Dacă observi că nu vor fi mâncate, oferă-le altcuiva sau scapă de ele. Cu toate acestea, nu pune banana maronie în coșul de gunoi, deoarece va atrage insecte. 

8. Cumperi mobilă la mâna a doua


Canapelele și fotoliile sunt cele mai comune zone pentru aproape toți dăunătorii cunoscuți. Îi vei găsi în mobilierul la mâna a doua.
Dacă ai decis să economisești bani achiziționând o canapea folosită, apelează la servicii de curățenie. De fapt, este mai bine să eviți achiziționarea de mobilier folosit. 

9. Nu repari găurile și scurgerile


Daunele cauzate de podeaua casei și de pereți pot reprezenta o altă explicație cu privire la felul în care ajung dăunătorii în casă. Doar o crăpătură în perete ar fi o casă bună pentru o colonie de furnici. De îndată ce ajung acolo, vor folosi izolația termică pentru a-și stabili locuințele permanente.

10. Unitățile de ventilare adăpostesc gândaci


Sistemele moderne de ventilare dispun de plase pentru protecția împotriva dăunătorilor. După o perioadă de timp, aceste plase se pot rupe. Apar multe probleme pentru proprietarii caselor, deoarece insectele încep să intre în casă prin gurile de aerisire, mai ales toamna. Trebuie doar să verifici sistemul de ventilație și să schimbi din când în când accesoriile.
Poziționarea joasă a ventilației poate fi o modalitate de intrare pentru șobolani și șoareci în casă. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod