Cum te afectează e-mailurile de muncă

Cât de des îți verifici e-mailul de muncă în timpul liber? Cât de des ești dispus să îl verifici dacă ți se cere acest lucru? O faci din proprie inițiativă sau la cererea șefului?
Dacă răspunzi la e-mailurile de muncă seara, s-ar putea să îl faci pe șeful tău să te placă mai mult, dar nu îți vei face ție nicio favoare, după cum sugerează un nou studiu. 

Modalitățile prin care te afectează e-mailurile de muncă


Monitorizarea e-mailurilor de muncă 24/7 poate avea un impact semnificativ asupra sănătății mintale și a bunăstării angajaților, dar și a partenerilor lor, potrivit unui studiu publicat recent în Academy of Management Best Paper Proceedings. Cercetătorii au intervievat 142 de persoane angajate cu normă întreagă, precum și partenerii acestora, cu privire la așteptările organizațiilor în legătură cu comunicațiile electronice.
Cuplurile au răspuns, de asemenea, la întrebări despre sănătatea, bunăstarea și satisfacția relațiilor. Aproximativ 100 de manageri ai acestor persoane au răspuns la întrebările din sondaj, adăugând concluzii privind așteptările organizaționale.

Persoanele care au spus că s-au simțit obligate să-și verifice e-mailurile de muncă în afara orelor de muncă au avut de asemenea tendința de a raporta un nivel mai ridicat de anxietate și un nivel mai mic de bunăstare, după cum au constatat cercetătorii. Acest efect părea să fie adevărat indiferent de cât de mult au petrecut oamenii verificându-și e-mailurile de muncă, sugerând că simpla așteptate de a le verifica a fost suficientă pentru a-i face să se simtă presați.

În plus, efectul nu s-a oprit la angajați.
Partenerii persoanelor din partea cărora se aștepta să fie online mereu au raportat, de asemenea, o scădere a nivelului bunăstării, a sănătății și satisfacției relației. În mod ideal, rezultatele acestui studiu ar trebui să schimbe modul în care companiile abordează așteptările tehnologice. Însă, în cele din urmă, rămâne la latitudinea fiecărei companii modul în care alege să interpreteze acest studiu și ce măsuri adoptă.

Cu toate acestea, dacă nu pot să elimine verificarea e-mailurilor din timpul liber, organizațiile ar trebui să stabilească anumite intervale orare și să limiteze utilizarea comunicațiilor electronice în afara acestor ferestre sau să stabilească programe atunci când diferiți angajați sunt disponibili pentru a răspunde.
Ideea de bază ar fi să creeze limite clare pentru angajați.

Sinceritatea cu privire la politicile de comunicare în momentul în care un nou angajat începe munca într-o companie ar putea, de asemenea, ajuta la reducerea nivelului de anxietate pe parcurs. Iar angajații nu sunt complet neajutorați când vine vorba de cultura locului de muncă. Sunt recomandate exercițiile de mindfulness, cum ar fi meditația, pentru combatarea anxietății legate de job. S-a demonstrat că aceasta reprezintă o abordare eficientă în reducerea anxietății și a impactului negativ al muncii. 

Tu ai stat de vorbă de la început cu privire la conexiunea la e-mailurile de muncă și disponibilitatea de a rupe din timpul tău liber pentru birou?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod