Ai fost respinsa? Mai incearca!

Ai fost la un interviu de angajare la firma la care iti doresti cel mai mult sa lucrezi. Din pacate, l-ai ratat, iar tu continui sa vrei sa muncesti tot acolo. Ce-ar fi de facut, intr-o asa situatie ce pare, la prima vedere, fara iesire?
Ai fost la un interviu de angajare la firma la care iti doresti cel mai mult sa lucrezi. Din pacate, l-ai ratat, iar tu continui sa vrei sa muncesti tot acolo. Ce-ar fi de facut, intr-o asa situatie ce pare, la prima vedere, fara iesire?

Primul pas, spun specialistii in resurse umane, este sa accepti faptul ca ai ratat. Si, evident, sa-ti acorzi putin timp pentru a-ti reveni.
In fond, ai nevoie de energie pentru a relua cautarile! Nu se poate sa fie doar o companie la care vrei sa lucrezi. Cu siguranta iti place un domeniu, iar acesta acopera foarte multe firme.
 

Largeste-ti aria de cautare!

 
Ca sa identifici potentialii angajatorii, largeste-ti aria de cautare. Nu te rezuma doar la Internet.
Uita-te si in ziare si reviste, candideaza direct la companii, chiar daca acestea nu au scoase posturi. „Recomand lecturarea ziarelor, fie pe print, fie pe on-line. Chiar daca esti deprimata, tot trebuie sa le citesti, pentru ca asa vei fi la curent cu noutatile, vei sti care companii o duc bine, care isi permit sa faca angajari“, explica business-coach-ul Alin Ghizasan.
Din aria de cautare, mai spune specialistul, nu trebuie sa excluzi companiile mici.
 

Scoate din vocabular cuvintele care te trag in jos

 
Toata lumea stie ca o atitudine poizitiva ajuta. Cu toate astea, la interviurile de recrutare sau chiar in scrisorile de intentie si in CV-uri, candidatii nu inceteaza in a se vaicari.
„Foarte multe victime ale concedierilor dau vina pe economie pentru pierderea slujbei. Dar la un interviu nu este nevoie sa accentuezi faptul ca ai fost data afara. Mai bine folosesti altfel timpul din cadrul interviului, de exemplu subliniind abilitatile pe care le ai“, mai spune Alin Ghizasan.
Orice exagerare nu va placea angajatorului. De aceea, formulari precum „multumesc foarte mult pentru ca imi dati importanta“ nu dau bine. Dimpotriva. Mai bine spui ceva de genul „abia astept sa ne revedem“. Orice expresie vei utiliza, este indicat sa nu lasi impresia de aroganta, dar nici de umilinta.

Capcana salariului mic

 
In disperare, unii candidati spun ca vor salarii foarte mici, chiar incomparabile cu cele pe care le-au avut la jobul precedent. Nu e o idee tocmai buna. Mai bine ar fi sa astepti sa vezi ce leafa ti se propune. Daca postul este platit cu mai putin decat aveai tu inainte, raspunde cu un motiv plauzibil pentru care ai putea accepta locul de munca propus. „De exemplu, ai putea spune ca stii ce se intampla pe piata in domeniul tau de activitate“, recomanda Alin Ghizasan.
 

Care este motivul concedierii

 
Chiar daca ai fost data afara din cauza crizei, angajatorul tot te va intreba de ce ai fost tocmai tu concediata. In fond, se spune ca oamenii buni raman… De aceea trebuie sa ai pregatita o explicatie.
Insa nu una in care sa spui „seful nu ma placea“, ci una in care sa explici ca decizia concedierii nu a depins, in niciun fel, de calitatile tale, de exemplu restructurarea postului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod