Ce se întâmplă dacă asculți muzică la muncă?

Multe persoane simt că atunci când ascultă muzică la muncă au o stare de spirit mai bună. Altele susțin că le face chiar mai productive.
Însă ce se întâmplă cu adevărat atunci când asculți muzică la muncă?

Ar trebui sau nu să asculți muzică la muncă?


Se pare că ascultarea muzicii la locul de muncă te poate face să absorbi și să îți aduci aminte informații noi mult mai greu, potrivit unui articol din Time Magazine din 2012. Cu toate acestea, cercetarea a constatat, de asemenea, că atunci când asculți muzică la locul de muncă se poate să devii mai productiv. De ce există această disparitate?

Conexiunea dintre ascultarea muzicii care îți place la muncă și îmbunătățirea stării de spirit este puternică.
În aproximativ 90% din cazuri, oamenii au parte de experiențe pozitive atunci când ascultă orice fel de muzică preferă și această ascultare a muzicii produce stări de spirit pozitive și calme. Iar această stare de spirit te poate ajuta să îți faci treaba mai ușor la birou.

Atunci când ești într-o anumită stare de spirit, analizezi mai multe opțiuni, nu îți concentrezi atenția asupra unui singur lucru, ceea ce este benefic pentru rezolvarea problemelor într-un mod creativ.
Rezolvi problemele și gândești creativ altfel spus. Muzica nu te ajută doar în ceea ce privește productivitatea la muncă, ci te poate face și mai creativ. Însă ar putea exista și excepții. Dacă muzica unui artist este deosebit de disonantă sau tempo-ul este unul intens, atenția ta ar putea avea de suferit. Dar, în general, îmbunătățirile sunt reale. Dacă asculți muzică de care nu te bucuri în mod special, nu vei avea parte de aceleași efecte.

Un lucru interesant scos în evidență de cercetări este faptul că un impuls semnificativ la nivelul productivității cauzat de muzică poate depinde de cât de bun ești la ceea ce faci.
Cele mai bune efecte au fost resimțite de către oamenii  care nu erau noi la ceea ce făceau, dar nici experți. Dacă o persoană este deja expertă la ceea ce face, aceasta beneficiază din punct de vedere al dispoziției, însă productivitatea nu îi este afectată. Cu toate acestea, dacă o persoană este moderată la ceea ce face, productivitatea sa crește semnificativ. Iar dacă o persoană este novice în ceea ce face, dacă abia învață ce trebuie să facă, productivitatea nu este afectată, deoarece nu există momentan.
Cu toate acestea, beneficiază de o stare de spirit mai bună. Dacă aveai nevoie de o scuză ca să asculți muzică la birou, acum ai una.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod