Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti organizează cea de-a 13-a ediţie a Maratonului Speranţei Terry Fox

Şcoala Americană Internaţională din Bucureşti (AISB) organizează sâmbătă, 7 septembrie, cea de 13-a ediție a Maratonului Speranţei Terry Fox, un eveniment sportiv caritabil care își propune să atragă atenția asupra importanței găsirii unei modalități de combatere a cancerului și să strângă fonduri destinate cercetării medicale în acest sens.
Acest an va marca cea de-a treisprezecea ediţie a Maratonului Speranţei Terry Fox, iar suma strânsă va fi donată institutelor locale din România care cercetează posibilitățile de tratare a cancerului. În ultimii 12 ani au fost strânși peste 140.000 Euro pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului în România, bani care au fost donați asociației locale PAVEL și Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.
 
Linia de pornire şi de sosire a Maratonului Speranţei se află în fața Şcolii Americane Internaţionale din Bucureşti. Cei aproximativ 750 de participanți vor parcurge un traseu de 5 km prin pădurea Băneasa.
 
“Prin intermediul Maratonului Speranţei Terry Fox, AISB vrea să atragă atenţia asupra importanţei de a-i ajuta pe ceilalţi.
Din acest motiv, în fiecare an continuăm să îi implicăm pe elevi în acţiuni umanitare al căror scop este atât ajutorarea celor în nevoie, cât și educarea elevilor în spiritul grijii faţă de semeni, responsabilităţii şi principiilor sănătoase de viaţă. Prin implicarea în astfel de acțiuni, elevii dobândesc noi cunoştinţe şi abilităţi, stabilesc contacte cu comunităţi din afara AISB şi îşi asumă riscuri care îi ajută să se formeze ca adulţi responsabili de societatea în care trăiesc”, declară David Ottaviano, directorul Școlii Americane.
 
Maratonul Speranţei Terry Fox este un eveniment care implică întreaga comunitate, de la elevi şi profesori, la personalul administrativ, părinţi, ambasade şi companii. “Participanţii pot concura în cadrul Maratonului sau pot doar să participe la festivităţi pentru a dărui o şansă cercetării din România în depistarea și combaterea cancerului.
Sperăm ca și în acest an să strângem un număr mare de participanți care să se alăture sprijinirii sistemului medical românesc”, continuă Dr. Ottaviano.
 
Maratonul Terry Fox Run se desfăşoară la nivel mondial, participanți din toată lumea având ocazia să se alăture luptei împotriva cancerului prin sprijinirea
cercetării medicale și găsirea celor mai inovatoare modalități de combatere a acestuia.
 
Terry Fox şi Maratonul speranţei

În anul 1977, la vârsta de 19 ani, Terry Fox a fost diagnosticat cu cancer osos la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. În timpul spitalizării, Terry a fost atât de copleşit de suferinţa pacienţilor bolnavi de cancer încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea cancerului.
Călătoria lui s-a numit Maratonul Speranţei. 
 
Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul său era să strângă 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru cancer. Şi-a asumat o sarcină uluitoare, întrucât alerga aproape un maraton în fiecare zi, timp de 144 zile în continuu.
 
La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost forţat să-şi încheie cursa, întrucât cancerul începuse să i se răspândească în tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea a 23 de ani. 
 
Cu toate că nu şi-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox şi-a depăşit scopul iniţial de a strânge 2 milioane de dolari.
În realitate, a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 400 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetării cancerului prin cursele Terry Fox Runs care se desfăşoară în lumea întreagă.
 
În 10 iulie 1980, după ce a fost forţat să-şi încheie Maratonul Speranţei deoarece cancerul îi invadase corpul, Terry Fox a declarat: „Chiar dacă nu termin, este nevoie ca ceilalţi să meargă înainte. Cursa trebuie să meargă mai departe fără mine …”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod