Buchetul de mireasa - o poveste dintr-un joc de puzzle

Alegerea buchetului de mireasa este, cu siguranta, pe locul doi dupa alegerea rochiei de mireasa, in topul dilemelor pe care doar mireasa le poate solutiona. Alegerea ii va fi mult mai usoara daca ii vine in ajutor designerul floral. Misiunea acestuia nu este una simpla. Este o misiune asemanatoare cu parcursul construirii unui joc de puzzle. Trebuie sa urmeze cu minutiozitate toate etapele si sa aranjeze toate elementele in asa fel incat, la final totul sa fie asa cu si-a dorit viitoarea mireasa. Cu alte cuvinte: sa asculte, sa intuiasca si sa construiasca buchetul visat!

Totul este poveste!

"Multe mirese au povesti interesante din care au ramas cu emotii si amintiri pe care vor sa le prinda in buchetul de mireasa, accesoriul cel mai proeminent si mai admirat in cea mai importanta zi a lor.

“Lavanda, multa lavanda, mult mov si un aspect natural, provensal” au fost preferintele unei mirese delicate, vizibil marcata, dupa o sedere in Franta, de atmosfera minunata a celui mai “parfumat” si “purpuriu” tinut al Frantei!", povesteste Ramona Dumitru, designer florist, Bee Happy Event.



Intotdeauna floristul trebuie sa vada rochia de mireasa. Este pasul esential de la care pleaca aventura in gasirea buchetului perfect. "Atentia tuturor este atintita asupra miresei; ea este personajul principal al povestii. In momentul aparitiei, ea trebuie sa aiba o imagine completa; nu doar rochia, nu doar buchetul trebuie sa atraga privirea. De aceea, buchetul trebuie sa se contopeasca cu rochia si sa formeze impreuna o imagine care sa incante privirea", a mai adaugat Ramona Dumitru, designer florist, Bee Happy Events.



In tendinte, de ceva vreme, se afla buchetele oversize, care au un aspect natural, “sauvage” , un mod de aranjare lejer si care au in compozitie un melanj de flori de camp (margarete, viorica, limonium, eryngium, solidago), flori de gradina (dahlia, trandafiri, bujori), lavanda, fructe de padure (mure, viburnum black berries), crengi si frunze (eucalypt, ruscus, frunze de palmier, feriga). Acest tip de buchet este cel mai potrivit mireselor zvelte care aleg o tinuta romantica, cu dantela fina, fara accesorii stralucitoare si supradimensionate, fara o croiala ampla.


Nu este recomandata asocierea cu o rochie eleganta, ampla, cu strasuri stralucitoare, care impune alegerea unui buchet compact, de preferinta sa aiba in compozitie flori din aceeasi gama cromatica pentru a nu crea o imagine incarcata.

Buchetele compacte, de marime medie sunt recomandate, de asemenea mireselor minione, in special celor care opteaza pentru o rochie cu o croiala mai ampla, pentru a nu mari si mai mult zona taliei.



Culori si flori

Culoare sau pastel? Bujori sau trandafiri? In ultimele sezoane, miresele au preferat combinatii de nuante pastelate cu accente de grena, rosu, cyclamen, bleu-ciel sau albastru indigo. O combinatie cromatica care va ramane in trend inca cateva sezoane de acum incolo!  Mai nou, exista o tendinta crescuta spre mov/ lila, bleu-ciel si chiar albastru indigo, fapt care denota indrazneala si curajul de a iesi din tipare.



In topul florilor preferate se situeaza bujorii si trandafirii. dar si flori deosebite precum Anemona, Ranunculus, Mathiolla, Fresia, Lisianthus, Dahlia si lavanda, care pot permite combinatii spectaculoase.

Oricare ar fi trendurile in materie de flori, de culori, de forme, buchetul de mireasa trebuie sa fie unic si sa reflecte personalitatea miresei, sa adune prin flori si culori toate dorintele ei, toate visele, toata emotia, toate trairile si nu in ultimul rand sa fie purtat cu atitudine!

Credit foto : Phoenix Studio si Arhiva personala clienti - https://beehappyevents.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod