Acupunctura este eficienta in tratarea durerilor

Facebook Twitter Comenteaza
Acupunctura este eficienta in tratarea durerilor

Acupunctura usureaza moderat durerile, insa s-ar putea sa aiba efecte mai evidente in cazul durerilor cronice, potrivit unui studiu publicat in revista "Anesthesia & Analgesia".

 

Studiul citat de website-ul HealthDay.com a fost realizat de o echipa de cercetatori germani care au testat raspunsul la durere in cazul a 24 de voluntari si au constatat ca acupunctura, tehnica dezvoltata in China cu mai bine de 2000 de ani in urma este eficienta in tratarea durerilor.
    
Ideea principala pe care se bazeaza medicina orientala este aceea ca exista o energie vitala care circula prin corp, numita Qi.

Aceasta energie circula prin anumite canale cunoscute sub denumirea de meridiane, care unesc toate organele principale. Conform teoriei medicale chineze, boala apare cand cursul Qi din meridiane este afectat. Acupunctura reprezinta stimularea anumitor puncte pentru a obtine efectul dorit.

Nu exista contraindicatii si nici limita de varsta, ne informeaza dr. Codrut Tutu, specialist acupunctura si apifitoterapie. "In cazul ranilor deschise, a leziunilor, vanatailor, problemelor dermatologice (eczeme, cancer de piele) nu se inteapa zona afectata si se stimuleaza indirect punctul de acupunctura blocat prin activitatea altor centri de pe corp aflati in legatura cu acesta.
In cazul copiilor foarte mici, stimularea acupunctelor se realizeaza cu electropunctorul sau se urmeaza doar un tratament din plante, cu formule si dozaj corespunzator varstei. Si femeile gravide pot urma un astfel de tratament, mai ales daca exista dificultati pe parcursul sarcinii. In aceasta situatie se evita doar inteparea anumitor centrii energetici",
explica specialistul. 


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod