Drogurile - extazul letal

Sunt binecunoscute efectele destructive ale drogurilor, dar totusi in fiecare luna numarul consumatorilor de narcotice creste ingrijorator.

Canabisul
Canabisul impreuna cu derivatiile lui (marijuana, iarba, hasis, ganja) se fumeaza sub forma de tigari sau in pipe si este comercializata in scoli, licee, campusuri universitare. Fumatorii de "iarba" au ochii inflamati, sunt ametiti si confuzi, rad mult, au o stare euforica. Se simt eliberati de toate inhibitiile si le creste pofta de mancare (mai ales pentru dulciuri).
De obicei acest gen de "fumatori" sufera de dependenta psihica, oboseala si paranoia.

Amfetaminele
Amfetaminele au fost create pentru prima data in Germania prin 1910. Erau distribuite militarilor din primul razboi mondial, ca sa suporte mai usor oboseala si pentru a le stimula agresivitatea. Au un efect asemanator cu cel al cocainei, intervenind prin stimularea norepinefrinei (adrenalina).
Amfetaminele sunt, de obicei, sub forma de pudra alba sau maro, dar pot fi si sub forma de pilule sau capsule si se inhaleaza sau se injecteaza. Utilizarea indelungata poate produce mania persecutiei. Genereaza stari de buna dispozitie, supraexcitare. Efectele amfetaminelor sunt mai mult fizice si mai putin psihologice.

Barbituricele
Barbituricele au fost in trecut unele din cele mai folosite droguri ce deprima centrii nervosi. Erau niste medicamente foarte raspandite prescrise pentru inducerea relaxarii si a somnului. Ele pot fi obtinute in mod legal, fiind prescrise de catre medic, sau de pe piata neagra.
Cele mai des folosite barbiturice sunt: amobarbital, ciclobarbital, fenobarbital, tiopental, seconal. Amitalul se administreaza sub forma de tablete sau capsule de diferite culori. Efectele fizice ale barbituricelor seamana cu intoxicatiile alcoolice, vorbire greoaie si dezorientare. O supradoza poate duce la dilatarea pupilelor, respiratie superficiala, tegumente umede, slabire, puls accelerat, coma si chiar moarte.

Ciupercile afrodisiace
Ciupercile afrodisiace au efecte similare cu ale canabisului. Riscul consta in confundarea lor cu alte ciuperci otravitoare. Ciupercile afrodisiace pot fi mancate proaspete sau uscate. Cresc spontan in Marea Britanie. Pot fi sub forma de pilule rosii sau albe, fiole. Se inghit sau se injecteaza. Au acelasi efect ca heroina.

Cocaina
Cocaina este o substanta naturala ce este extrasa din frunzele unei plante originare din America de Sud, numita erythroxylon sau arborele de coca.Cocaina este o pulbere alba, denumita de asemenea si "zapada".Farmacologic, are doua proprietati proeminente:
Este un anestezic puternic, asemanator ca actiune cu efectele novocainei. Este un drog puternic stimulent, asemanator cu cele ale adrenalinei. Crackcocaina purificata, mai puternica, mai periculoasa, de obicei se fumeaza, este calea cea mai scurta spre creier.Starea de extaz la o doza tipica inhalata de cocaina dureaza aproximativ 20 de minute. In aceasta perioada de timp consumatorul este foarte energic, increzator in sine si stimulat, sau apar alte semne precum dilatarea pupilelor, rinoree si lipsa apetitului.
Aceasta senzatie de extaz este urmata de o depresie profunda si o dorinta intensa pentru o noua doza, oboseala psihica, stare de neliniste si iritabilitate. O supradoza poate cauza agitatie extrema, stop respirator, stop cardiac sau moarte.
Mai sunt prezente simptome ca: dilatare anormala a pupilei ochiului; sporirea batailor inimii; transpiratie; ameteala sau voma; cresterea tensiunii, logoree.

Ecstasy
Ecstasy este o substanta sintetica, ce deriva de la amfetamine, produsa pentru prima data in 1914. MDMA, numit si Adam, Ecstasy sau X-TC este un drog sintetic, psihoactiv, halucinogen si cu proprietati asemanatoare amfetaminelor.

MDMA
Efectele asociate consumului de MDMA sunt probleme psihice, incluzand confuzie, depresie, tulburari ale somnului, anxietate severa, nevoia irezistibila de a consuma drogul si paranoia, in timpul consumului sau dupa.
Simptomele fizice sunt: tensiuni musculare, sfaramarea involuntara a dintilor, vedere incetosata, miscari rapide ale ochilor, stare de lesin, frisoane.
MDMA, la fel ca si metamfetaminele, distruge neuronii producatori de serotonina, neurotransmitator ce joaca un rol direct in reglarea agresivitatii, dispozitiei, activitatii sexuale, somnului si sensibilitatii la durere. Din acest motiv, MDA si MDMA sunt asociate cu trairea unor experiente sexuale, relaxare si sociabilitate deosebite.

Efedrina
Efedrina este un drog administrat intravenos, in Republica Moldova este folosit de catre 25 la suta dintre utilizatorii de droguri. Da impresia de placere infinita, putere si vigoare, creste mult instinctul sexual.
Dependenta se instaleaza dupa prima injectare. Determina stari de nervozitate si violenta, este cauza multor violuri si infractiuni.
Consumatorii care folosesc droguri intravenoase sunt expusi riscului infectarii cu virusul SIDA si hepatitei B, D - prin acele contaminate.

Heroina
Heroina este o substanta semisintetica, derivata a opiumului, produsa pentru prima data in 1897. Seamana cu o pudra a carei culoare variaza intre maro inchis si alb. Este vanduta in pachetele de celofan, folii, bilute.
Duce extrem de rapid la dependenta fizica si psihica. Se administreaza prin injectare, dar poate fi si inhalata sau fumata. Accesoriile folosite pentru injectarea heroinei includ ace hipodermice, bile mici de bumbac pentru filtrare, apa si linguri, capace de sticla folosite pentru lichefierea heroinei.
Accesoriile pentru inhalarea sau fumatul heroinei includ lame de ras, paie si pipe. O singura consumare produce o senzatie de bine urmata de o perioada de apatie, care se caracterizeaza prin lipsa de preocupari, de frica, de durere psihica si fizica. Cel mai mare risc legat de consumarea heroinei este o eventuala supradoza, care daca nu este tratata, poate duce la deces din cauza opririi respiratiei, insotita de dilatarea anormala a pupilei.

Inhalanti
Inhalanti este drogul folosit mai des de copii (aurolaci). Suprima senzatia de frig si foame. La nivelul creierului, inhalantii pot schimba reactiile chimice precum si modul in care neuronii transmit mesajele.
Produc trairi asemanatoare intoxicarii cu alcool. Provoaca stari de ameteala si halucinatii. Provoaca afectiuni ale vazului si aparatului respirator, curgerea nasului, hemoragii nazale, voma, dureri de cap. Inhalantii pot fi cauza incetarii respiratiei sau a functionarii inimii, produc afectiuni definitive ale creierului, dar si ale ficatului, rinichilor, oaselor, celulelor sanguine si ale altor organe.

LSD
LSD este o substanta chimica care modifica modul de a percepe lumea, apar halucinatii, consumatorul devine agitat, poate sari de la etaj, il sperie orice zgomot, tremura. Dupa un anumit timp apare o stare de depresie, dorinta de a reutiliza drogul. LSD, tablete subtiri, colorate ce se iau pe cale bucala, sau o pulbere alba, cristalina, incolora si insipida. Produce stari de transa, agitatie, confuzie, frisoane, euforie, depresie, pupile dilatate, puls si tensiune marite, halucinatii.
Datorita structurii sale, similare cu o substanta prezenta in creier si datorita efectelor similare cu anumite psihoze, LSD a fost folosit in cercetarea bolilor mentale. Efectele fizice includ: dilatarea pupilelor, scaderea temperaturii corpului, greata, piele de gaina, cresterea glicemiei si a ritmului cardiac.
In faza halucinatorie, el are modificari in perceptia spatiului si a timpului, insotite de perceptia distorsionata a marimii si formei obiectelor, a miscarilor, culorilor, sunetelor, atingerii si abilitatea consumatorului de a percepe obiecte prin intermediul simturilor. El poate descrie ca aude culori si vede sunete. Abilitatea de a judeca rational si de a vedea pericolul este tulburata, facand consumatorul susceptibil la acte de autoagresiune.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • titi pe 4 Dec 2012, 16:55
    nu le incercati

    nu le incercati va distrug vietiile

    0
    1

  • drg pe 16 Nov 2011, 10:06
    daca nu e coca e hero

    Cocaina = alb galbuie Heroina = alb - maronie citeste inainte sa postezi intrebari stupide :)

    1
    0

  • dannu pe 3 Sep 2011, 15:56
    o intrebare

    un bun prieten de al meu a fost gasit mort in urma unui edem pulmonar urmat de un stop cardiac.Avea 23 de ani. Fuma iarba frecvent iar langa el am gasit o carcasa de cd cu un praf de culoarea nesquick si un pai de baut suc taiat. Deci s-a presupus ca e cocaina.Intrebarea mea e : Nu e cocaina alba? Ce altceva ar putea fi? Ce alte droguri se inhaleaza?

    0
    1

  • Alex pe 21 Mar 2011, 02:11
    LSD

    De unde ai dat copy paste la prostia aia despre LSD ? am luat lsd de vreo 10 ori si sincer nu am avut nici un bad trip este un drog care poate fi folosit decat dupa ce cineva a incercat ciuperca magica in nici un caz prima oara lsd in rest toate visele pe care le ai cand esti treaz ti se indeplinesc pe lsd este unu dintre cel mai bun drog dupa piata

    1
    0

  • copii tampiti pe 12 Ian 2011, 14:54
    copii tampiti

    Vreau sa gasesc o prietena si nu gasesc!!!!!..aaaaaaa...am gasit-o pe heroina are si o prietena cocaina, vai ce bine ma simt cand imi cheltui banii , se scurge viata din mine , vai ce bine ma simt cand nimeni nu mai vb cu mine. La munca cu voi plictisitilor.. un om ocupat nu se drogheaza ..pleava societatilor .ce sunte-ti .copii de banii gata..

    1
    0

  • Ionut pe 24 Oct 2010, 12:29
    LSD.=))

    Oh si am uitat sa va spun ca dureaza intre 8-12 ore efectul.Si ca nu recomand nimanui in viata lor sa incerce LSD sau ori ce al drog.Drogurile sunt daunatoare! Chiar si in consum foarte mic! inafara de berea , care dauneaza doar in consum excesiv si prin-tro betie si 2 vome. In rest berea este buna. am vazut la stiri =)))

    1
    2

  • Ionut pe 24 Oct 2010, 12:24
    LSD.=))

    LSDul nu provoaca boli daca esti bine informat , daca il iei fara sa stii nimic despre el, daca nu respecti drogul, ti se dezvolta frica de a nu innebunii in timpul tripului. vei crede ca daca adormi uiti sa respiri(nu e adevarat) eu am avut 1 singur bad trip in toate 3 datile cand am consumat lsd...in fine , am experimentat doar nu intentionez sa mai folosesc LSD niciodata, este singurul drog in care am avut incredere. heroina,cocaina.marijuana au efecte mult mai puternice si dau dependenta de la prima folosire./ Sa nu credeti ca va sfatuiesc sa luati LSD, deoarece vi se va parea destul de tare il veti lua 1 data de 2 ori veti avea un bbad trip si nu il mai luati in viata voastra. Si daca il luati, luatil la varsta de 20+ ani cand nu sunteti la scoala si la liceu la facultate este bine sa il luati, in cazul daca doriti.

    1
    2

  • Ionut pe 24 Oct 2010, 12:20
    LSD.=))

    Tot ce este spus despre LSD este total fals ...in primul rand . nu apare dorinta de al mai folosii incodata, nu te sperii de ori ce sunet, nu sari de la balcon, te sperii doar daca ai un bad trip( apara daca nu esti intro stare mentala potrivita, intr-un mediu potrivit inainte sa iei acidul) lsdul se comporta diferit de la persona la persoana. LSDul nu este un drog in primul rand ...sau este medicinal in al doilea rand inafara de dilatarea pupilelor nu are alte efecte nu va sfatuiesc sa luati lsd daca avetii fobii , daca ati avut un accident recent deoarece lsd actioneaza la nivelul sistemului nervos central. LSDul da dependenta PSIHICA nu fizica dupa consum indelungat de peste 10 ani, i si des scz daca scriu gresit nu mai vad ce scriu am depasit boxul .

    1
    0

  • Lorena pe 2 Sep 2010, 09:55
    depententa

    va rog ajutati-ma sunt dependenta si am ajuns sa trag fff mult dar nu mai are nicun efect ce sa fac ???????????

    1
    1

  • oby pe 13 Mai 2010, 19:27
    PLEAVA SOCIETATII

    Veti ajunge la o moarte plina de promiscuitate,dar pacat ca chinuiti si pe cei care v-au dat viata.

    3
    0

  • brahy pe 30 Oct 2009, 18:40
    droguri

    vreau sa ma apuk de droguri

    3
    0

  • Mircea pe 9 Oct 2009, 23:53
    Dilatarea pupilelor

    Este posibil ca dilatarea pupilelor sa fie cauzata de o stare anxioasa sau de medicamentele pe care le iau pentru a combatea aceasta stare? Recte: fevarin (care e un inhibitor al recaptarii serotoninei)

    1
    0

  • dreeutza pe 7 Feb 2009, 03:49
    dependenta??

    daca iti intrebi un prieten ''de ce o faci?,,si el iti raspunde ca si multi care o fac''pentru ca vreau,pentru ca imi place''si te indeamna si pe tine la asa ceva,...si tu refuzi,atunci el iti adreseaza o intrebare''serios,de e nu vrei si tu?''si eu ii raspund''pentru ca nu vreau''si imi cere sa argumentez raspunsul meu...''mi e frica,nu vreau sa depind de nimeni si de nimic...nu mai insista,,....cum poti sa ti faci prietenul tau sa refuze la asa ceva,sa i schimbi parerea,placerea pentru asa ceva??trebuie sa fi alaturi de el,....dar cum poti sa l schimbi ,daca lui ''ii place??''

    0
    0

  • marius pe 30 Ian 2009, 22:47
    pt ady

    ady am o idee care ar putea sa te opreasca din consumul de heroina .. da-mi add la id play_mrs

    0
    0

  • ionita aura antonela pe 19 Dec 2008, 18:57
    cocaina

    cum ma conving ca prietenul meu numai foloseste cocaina?

    0
    2

  • ady pe 19 Iul 2008, 16:03
    raurile de heroina

    buna ziua am o mare problema consum heroina de 1 an zi de zi si am rauri foarte mari cum pot sa ma mals dedroguri si sa opresc raurile va rog nu ocoliti intrebarea mea :(

    0
    0

  • Simona pe 1 Iul 2008, 14:31
    raurile de la droguri

    buna ziua as avea si eu o intrebare daca imi puteti raspunde cum se manifesta o persoana care incearca sa se lase si spune mereu ca ii este rau as vrea sa stu ce fel de rauri ,ce simte ce simptome.....va multumesc din suflet

    0
    0

  • toni Ivan pe 26 Mar 2008, 09:35
    Stare depresiva

    Buna dimineata. M-a numesc Toni Ivan si am o problema referitor la medicamentul ,,ROACUTAN,, administrat pe o perioada de 4-5 ani.Este vorba de cumnatul meu care a inceput sa se comporte ciudat si sufera de o stare depresiva mai ales nu recunoaste ca mai ia acest medicament(gasim periodic medicamentul ascuns prin diverse locuri vorbim cu el dar nu recunoaste spune ca nu a mai luat de foarte multa vreme si acest lucru se repeta la nesfarsit). Nu stim ce sa mai facem unde sa mergem si cui sa ne adresam (mai ales ca nu vrea sa coopereze spunand ca nu are nimic) Va multumesc foarte mult. Cu stima . Toni Ivan

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod