Cum sa te lasi de fumat?

Nicotina reprezinta o adictie ce trebuie luata in serios. Daca ai incercat sa te lasi de fumat si nu ai reusit, stii cat este de greu sa te lupti cu aceasta dependenta. Numai gandul renuntarii la tigara ii determina pe multi fumatori sa devina subit morocanosi si irascibili. Se spune ca adictia nocotinei la nivel psihologic este mai greu de combatut decat dependentele date de cocaina sau de heroina. Daca te afli in postura de a vrea sa scapi de tigari o data penru totdeauna, dar nu reusesti, sunt sigura ca vei fi de acord cu ceea ce urmeaza.
Renuntarea la fumat iti este accesibila inclusiv tie. Nu uita ca in fiecare an sunt mii de fumatori care se lasa de acest viciu.

Poate ca te intrebi cum de reusesc altii, in timp ce tie ti se pare imposibil. Daca te bazezi pe faptul ca trebuie sa te simti pregatit pentru a te lasa de fumat, risti sa nu ajungi sa te lasi niciodata. Inclusiv oamenii care se simt pregatiti in momentul in care decid ca a venit timpul sa renunte la nicotina, se reintorc la fumat inainte sa treaca un an.

Statisticile sustin ca aproximativ 7% dintre cei care se lasa fara sprijin fumeaza pana la sfarsitul primului an in care renunta la fumat. Cu autoeducatie si o sursa solida de suport, rata succesului creste foarte mult.

Pentru a-ti creste dorinta si motivatia pentru a reusi, trebuie sa inveti ce implica renuntarea la tigara. Descopera ce poti face pentru a te pregati si ce anume au facut sau fac altii pentru a reusi.


Sistarea fumatului nu se intampla accidental

Se spune ca puterea este reprezentata de cunoastere si, cu siguranta, exista un mare adevar in spatele acestor cuvinte.
In privinta fumatului, cu cat inveti mai multe despre tigara, cu atat devii mai puternic. Aceasta putere te ajuta sa te autocontrolezi in momentul in care au trecut 10 zile de cand te-ai lasat de fumat si esti in stare sa faci orice pentru o tigara.


Cum sa incepi?

  • Stabileste-ti motivatiile!
  • Aduna cat mai multe informatii legate de renuntarea la fumat. Invata din experienta celor care s-au lasat!
  • Vei fi rasplatit cu o motivatie si o dorinta in calea carora nu va rezista nici un obstacol.
  • Nu mai sta pe ganduri! Cu fiecare secunda amanata, plamanii tai si intregul tau organism au de suferit!

Aminteste-ti ca poti face acest lucru foarte bine. Aceia care s-au lasat deja nu au recurs la nici un fel de scamatorie pe care tu n-o cunosti!

Uita-te peste motivele care te-ar putea determina sa te lasi de fumat

  • vei trai mai mult, iar calitatea vietii va fi sporita;
  • diminuezi riscurile dezvoltarii unei afectiuni cardiovasculare, unui cancer sau atac vascular cerebral;
  • ii vei ajuta pe cei dragi din jurul tau, prin faptul ca nu mai vei polua aerul pe care ei il respira;
  • vei avea mai multa energie si pofta de viata;
  • vei avea mai multi bani pe care ii poti cheltui intr-un mod mai util decat aruncarea lor pe tigari;


Apuca-te de scris!

Un jurnal al renuntarii la tigara este un instrument de nepretuit.
Dorinta de a te lasa poate prinde mai multa greutate si putere, in momentul in care notezi in jurnal motivele ce te-au determinat sa faci acest mare pas. Foloseste-l si pentru a-ti raspune la mai multe intrebari:

  • Daca te-ai fi lasat mai devreme de fumat, ce s-ar fi schimbat in viata ta din prezent?
  • Ce imbunatatiri si schimbari poti face?
  • Care va fi momentul de care te temi cel mai tare si cum planuiesti sa-i faci fata?
  • Ce poti face pentru a schimba mediul de la serviciu/acasa unde se fumeaza excesiv?
  • Ce-ti place la fumat?
  • Ce detesti la adictia ta?
  • Pe cine poti conta ca te va sprijini pe noua cale aleasa?
  • Care sunt beneficiile pe care le intrezaresti la orizont?


Stabileste-ti data in care te lasi de fumat

  • Fixeaza-ti data cat mai aproape. Daca intarzii cu stabilirea unei zile clare in care nu vei mai pune tigara in gura, risti sa-ti pierzi entuziasmul!
  • Alege o perioada in care poti sti ca nu vei avea de facut fata multor factori stresori!
  • Fixeaza-ti un program bine pus la punct in primele zile. Acestea sunt cele mai grele si, daca nu ai de indeplinit multe responsabilitati, ar fi bine sa-ti alegi fie cateva zile libere, fie zile mai incarcate in care sa stii ca datorita programului nu vei avea timp sa te gandesti la tigara.


In primele zile, unele persoane prefera sa fie supraincarcate si sa faca absolut in fiecare minut cate ceva. Altele prefera sa doarma. Este o decizie care apartine fiecaruia, dar fii pregatit sa faci orice ai nevoie pentru a te simti cat mai confortabil. Daca acest lucru se rezuma la "a zacea" cateva zile in pat, nu mai oscila! Simptomele adictiei, resimtite in primele zile, sunt intense, dar de scurta durata. Nu lasa procesul revenirii la o viata normala sa te sperie! Renuntatul la fumat se poate face, iar tu vei iubi persoana care vei deveni fara lanturile adictiei imprejurul tau!


Ce-ar mai fi de facut?

  • anunta-ti prietenii si familia ca intentionezi sa te lasi de fumat si roaga-i sa te ajute;
  • scrie o lista cu motivele care te-au determinat sa ajungi la aceasta decizie; oricand te simti tentat sa-ti aprinzi o tigara, cauta lista si citeste-o cu mare atentie;
  • arunca toate tigarile, brichetele si scrumierele din casa si din masina; daca partenerul tau fumeaza roaga-l sa-si aprinda tigara departe de casa, de masina si de tine;
  • pentru a nu te ingrasa, mananca fructe, legume si cereale integrale; nu uita nici de sport;
  • organismul tau va absorbi mai multa cafeina decat de obicei in primele saptamani in care te lasi; este bine sa renunti la cafea in prima luna sau procedeaza astfel incat sa previi anxietatea si lipsa somnului - stari generate de o mare cantitate de cafeina;
  • recompenseaza-te cu banii pe care ii economisesti; orice efort merita rasplatit;
  • daca fumezi o tigara pentru ca nu mai rezisti nu inseamna ca nu te poti lasa in continuare; ai pierdut o batalie, nu intreg razboiul.

 

Comentariile 1-50 din 293

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ami pe 2 Apr 2014, 19:31
    tigara electronica

    Sunt o fumatoare inraita, cum se spune...15 ani de trecut de pachet pe zi! Ma trezeam cu ameteli dimineata, intr-un nor de fum fictiv deasupra capului, usturimi in gat, dureri musculare pe tot parcursul zilei(rare fiind zilele fara aceste dureri). Imi place sa fumez, mereu mi-a placut! Sunt o pacatoasa slaba si dereglata psihic...ok, cum doriti sa numiti asta...De cca 1 sapt vapez doar si nu am simtit nevoia tigarilor normale deloc. Am acel gest de a cauta bricheta sau pachetul, impamantenit, pret de 2 sec pana imi amintesc ca am tigara electronica. Dupa o saptamana fara tigarea cu fum/ardere, eu ma simt vizibil si "simtibil" mai bine. Am observat urmatoarele: - a doua dimineata de tigara electronica-fara pic de ameteala: -jena din piept/torace s-a diminuat: - durerile musculare s-au dus in proportie de 70% - nu mai obosesc asa pana la etajul 4 unde locuiesc -fenomen ciudat la prima vedere: visez noaptea (inainte, cred ca creierul meu producea fum nu vise);cred ca tine de oxigenarea creierului, ca si ametelile matinale; Concluziile le trage fiecare dupa dorinta si putere!

    0
    0

  • mari) pe 7 Dec 2013, 16:46
    ce sa fac?

    eu am inceput a fuma cu jumate de an un urma dupa ce am fost violata si toti sau intors cu spatele la mine si fiind in singuratate depresie incit nici psihologii nu ma puteau ajuta am inceput a fuma , dar acum imi doresc sa incep o viata nou si sa ma las ce pot sa fac am nevoie de ajutor sau un sfat care ma intelege !!!!!

    2
    0

  • Dalexandru pe 19 Nov 2013, 06:56
    Serios?

    "au trecut 10 zile de cand te-ai lasat de fumat si esti in stare sa faci orice pentru o tigara." Eu dupa 6 ore si fac spume pentru o tigara. Dupa 10 ZILE o sa fie mai rau??? Nu ma incurajati deloc :))

    0
    0

  • vlad luminita pe 12 Oct 2012, 10:50
    cum sa te lasi de fumat

    sotul meu fumeaza de 22 de ani,spune ca ar vrea sa se lase de fumat dar nu face nimic...cum as putea sa fac sa se lase de fumat?oare sunt picaturi sa le ia si sa se poata lasa de fumat?

    4
    0

  • maria pe 8 Sep 2012, 00:52
    fumatul

    imi pare bn ca am citit totul sper sa reusesc sa ma las de fumat

    0
    0

  • ioana pe 8 Sep 2012, 00:49
    fumatul

    as vrea atat de mult dar nu pot dar dupa toate astea cred ca da

    0
    0

  • gabriela pe 29 Mai 2012, 22:36
    cum te poti lasa de tutun

    din punctul meu de vedere trebuie sa ai vointa,sa te duci prin baruri ud se fumeaza cu pachetul in buzunar j sa te obijnuiesti in sinea ta ca nu fumezi k in viata vei avea multe de castigat:sanatate,bani mai multii,vei avea mai multa forta...si vei fi vazut de altii altfel j u trebuie sa iti pui o intrebare:dc fumez? ; ce imi dau ele mie?:sanatate,bucurii nu este chiar aja ele iti creaza rau sanatatii

    0
    0

  • cristina pe 8 Dec 2011, 23:40
    tigara electronica

    ai dreptate, cristina. si eu mi-am cumparat tigara electronica si de 3 luni nu am mai fumat tutun.o recomand tuturor!

    2
    0

  • simo pe 12 Nov 2011, 15:33
    metoda soc

    metoda soc este sa faci urmatoarele lucruri: 1. alegi o perioda in care iti merge totul destul de prost (de ex ai fost data afara de la servici sau te-a lasat prietenul/a) 2. iti cumperi un pachet de tigari pe care il tii in geanta, nu il desfaci nici in ruptul capului desi stii ca e acolo 3. te duci in locuri cu fum si te intilnesti prieteni care fumeaza in fata ta 4.doar infruntand toate aceste tentatii vei reusi sa treci de ele, altfel te vei apuca in mom in care te lovesti de un necaz, te vezi cu cineva care fumeaza si iti face chef sa fumezi, sau ti se ofera o tigara.

    2
    1

  • dan pe 30 Oct 2011, 16:50
    metoda simpla

    cu un pic de vointa veti reusi. in plus eu am renuntat si la cafea cand m-am lasat si am inlocuit totul cu ceai negru. de ficare data cand aveam pofta beam un ceai. asa am reusit dupa 15 ani de fumat. nu am luat decat 4 kg in plus de care am scapat apoi usor in catva luni. va recomand si ceaiul verde este la fel de bun si va ajuta sa nu va ingrasati. eu cumpar de pe sweetwood.ro in fiecare luna

    0
    0

  • cristina pe 20 Sep 2011, 14:59
    e mai usor cu tigara electronica

    sfatul meu e sa va cumparati o tigara electronica,am 28 ani si fumam de la 17 ani.nu am crezut niciodata ca o sa reusesc sa ma las jur.nu cred pe cine spune ca s-a lasat de fumat fara sevraj,fara disperare.eu am reusit cu tigara electronica.si asa la inceput mi-a fost putin greu.garantat va ajuta dar sa va doriti cu adevarat

    1
    0

  • rodica pe 4 Aug 2011, 10:35
    chiar am reusit!

    M-am apucat de fumat in studentie , la 20 de ani si am fumat 29 de ani . De cate ori diminuam tigarile........se mai intampla un deces , un necaz si iar ajungeam la aproape doua pachete pe zi.Intr-o duminica , pe un forum asemanator acestuia mi s-a recomandat cartea ,, In sfarsit nefumator -metoda usoara " de Allen Carr , pe care am gasit-o tradusa pe net. Am citit-o si de a doua zi nu am mai fumat. Succes si voua!

    3
    0

  • lucia pe 18 Iun 2011, 15:17
    ingrasare dupa abandonul tigarii

    si nu vorbesc de cateva kile, ci de 30, in numai 8 luni, asta mi s-a intamplat mie, cu tot tacamul de probleme datorate obezitatii, ma simt azi mai prost decat ma simteam cand fumam.-

    2
    1

  • anghel madalin pe 12 Iun 2011, 10:10
    ajutooorrrr

    buna ziua ma numesc anghel madalin din com sahateni jud buzau sunt bolnav de mai multe afectiuni;exemplu;helicobacter piloric,ficat marit, fiere rasucita si atacuru de panica cu agorafobie si as vrea sa ma las de fumat ajutatima si pe mine sa trec peste acest viciu de baut nu beau de 5 ani absolut nimica va rog din tot sufletu sa ma ajutati si pe mine;adresa mea de mail este; madalin_frumosu2003@yahoo.com nr de tel0767225638. astept un raspuns DOAMNE AJUTA

    0
    0

  • dan pe 11 Mai 2011, 08:09
    cel mai tare program e 'Un mar contra unei tigari'

    cel mai tare program e 'Un mar contra unei tigari' va fi maine in Tg-Mures 11 mai 2011

    2
    0

  • Elena pe 14 Mar 2011, 10:04
    plasturi

    am fost fumatoare inraita, dependenta, trageam din tigara de nu-mi ajungea aerul inspirat odata...., sotul meu mi a comandat plasturi, l-am privit cu scepticism, argoanta, fiind resemnata ca de cancer la plamani am sa mor si nimic nu ma poate face sa renunt. insa plasturii ajuta, nu ai vointa la inceput, plasturii iti dau! ravnirile la o tigara sunt puternice, dar dureaza max 5 min, alea sa le treci, si mai rezisti cateva ore pana cand iar incepi. per total 3 tigari am fumat, in primele 4 luni, la nervi si sa-mi oftic sotul......dar nu mai intrau cu aceeasi placere ca inainte...nici nu le puteam termina.! aveti incredere in ele! nu as mai fuma ptr nimic in lume, nu mai vreau sa fiu dependeta de ceva

    2
    0

  • puf-puf rothmans 5 pe 22 Feb 2011, 10:58
    chiar asa.

    da m-am lasat de fumat de11-12 ani cum foarte simplu , mereu am cautat ceva mai mai tare adica desi fumam ca 1,5 pachet pe zi totusi nu eram satisfacut .trageam in piept si nu mai simteam nimic afara de gust acru de tutun mucegait cu gust umed.Am incercat sa schim marca degeaba afara de o uroara aroma schimbata in schim nimic care sa ma faca sa simt acea senzatie de ameteala .... am trecut la tigari de foi; la fel poate aici era 0 usoara senzatie de ameteala dar nu era ce cautam eu Si colac peste pupazza m-am pus de cumparat si tutun de pipa care afara de aroma nu-ti da nici-o satisfactie asa ca am ramas cu doua pipe cumparate si cam 5 brichete de maraca pe care din cind in cind le mai pacan ca sa nu se blocheze supapa cit despre pipe le-am facut cadou IN concluzie m-am lasat de fumat cred ca din vina producatorului care nu mi-a mai satisfacut senzatiile pe care le cautam si pot spune ca am inceput sa fumez de la 17-18ani si m-am lasat cam pe la 45... PS adressa este de inchiriat nu posed M" ail aceste este al unui pre'ten. P-P R

    0
    0

  • dodot mihaela pe 30 Dec 2010, 12:12
    dc nu ai vointa nu ai cum sa te lasi de fumat

    Fumez de la 15 ani.Am inceput cate putin,treptat am ajuns sa fumez cam 1 pachet/zi.Le-am lasat de vreo 3 ori.Ultima data a fost anul trecut.Mi-am zis"nu mai fumez" si asa a fost.N-am mai bagat tigare in gura 3 luni.Dupa 3 luni am avut o suparare,aveam o tigare ratacita pe langa mine si asta a fost.M-am apucat iarasi.Imi pare foarte rau,dar poate imi mai arat inca o data VOINTA,sper ca definitiv.

    0
    1

  • silvana pe 17 Sep 2010, 22:33
    zyban

    Am 35 de ani si fumez de la 17 ani.In urma cu cativa ani medicul mi-a recomandat acest tratament a functionat si vreme de 1 luna nu am pus tigara in gura.Nu am avut nici macar 1 zi de sevraj nimic.Dar pe urma desi nu simteam nevoia sa fumez mai ceream cate o tigara 2 pe saptamana de la vreo colega.Dupa un timp mi-a fost rusine sa mai cer,asa ca mi-am cumparat 1 pachet de tigari in ideea sa am si nu mai cer la altii.Acel pachet l-am fumat cu atata pofta ca nici nu am stiut cand s-a terminat.Dupa aceea o buna bucata de vreme mi-am cumparat tigari desi nu mai simyeam nevoia ,ci doar eram obisnuita cu rutna de dimineata....si asa s-a instalat iar dependenta. Tratamentul este foarte bun,poti bea chiar si cafea fara a avea pofta de o tigara,si sincer va spun cafeaua fara tigara este incredibil de buna. ideea este sa nu mai incercati cu gandul ca fumez doara una si gata,dependenta se instaleaza asa de repede ca iar nu o mai poti tine sub control. Vreau sa incep iar tratamentul si sper sa nu mai incerc sa ma apuc din nou . Multa bafta tuturor !

    7
    0

  • Dr.Fotescu Otto pe 17 Sep 2010, 11:49
    Te lasi de fumat cu Acupunctura

    Acupunctura este o metoda naturala cu reale sanse de reusita in ajutorul celui care se lasa de fumat. Informatii suplimentare pentru cei interesati 0727438089

    1
    6

  • rodica pe 5 Sep 2010, 07:54
    fumatul...

    eu am fumat 30 de ani si acum 7 luni m-am lasat.cu o seara inainte am ramas fara tigari si de adoua zi nu am mai cumparat .IN prima saptamana a fost mai dificil ,dar nu atat de groaznic cum se spunea,am avut vointa si am reusit.Eu m-am lasat din cauza banilor .NU exista nu pot exista NU VREAU.dDar iti trebuie multa. foarte multa vointa.

    4
    1

  • Papillon pe 13 Aug 2010, 20:25
    totul depinde de tine

    Fumam de la 9 ani....si atunci nu erea decat tigari carpati f filtru. acum am 36...si am zis de azi nu mai fumez ca nu mai vreau eu...si nu am mai fumat am 2 luni decand nu am pus tigare in gura. dar o saptamana tot timpul am avut tigari in buzunar,in masina..si voi puteti sa va lasati...este usor. numai sa vrei cu adevarat

    1
    0

  • ionut pe 18 Oct 2009, 14:33
    Am ramas fara cuvinte

    Este exact ceea ce trebuie sa faca un fumator si eu fumez si dupa ce am citit sunt hotarat sa ma las de fumat,toti cei care citesc ar trebui sa va asculte sfatul.Va multumesc frumos sunteti de mare ajutor,respectele mele

    6
    1

  • Nefumatorul pe 7 Oct 2009, 22:17
    Metoda usoara

    Cautati in google Allen Carr-In sfarsit nefumator. Nu mai cititi toate prostiile. Cartea aia va ajuta sa va lasati 90% de fumat. Si nu sunt aberatii. Eu fumam de 20 de ani...

    4
    1

  • rozalia pe 26 Sep 2009, 13:25
    NU TIGARILOR

    nu vreau sa mai fumez am 2 zile decind nam pus tigare in gura si nu mai pot dar ma abtin pentru ca chiar vreau sa ma lasa daca puteti sa ma ajutati cu un sfat pa pa

    2
    0

  • rozalia pe 26 Sep 2009, 13:17

    buna si eu incerc sa ma las de fumat e foarte greu am deja 2 zile de cind nu mai fumez si sprer sa pot reusi toata treaba e sa ai vointa dar multa vointa degeaba iei o gramada medicamente tot nu te poti lasa daca nu iti pui ambitia

    2
    0

  • alkexandru pe 18 Sep 2009, 19:16
    tigari

    M-am decis sa incerc tigara electronica - costul lunar este de doar 80 de lei fata de 220 cat ma costa inainte fumatul. Dupa mai multe nopti petrecute pe forumuri am aflat ca cel mai bun model de tigara electronica este DSE901. Si din acestea doar modelele facute de inventator (Sailebao Tehnology) sunt cele mai fiabile. Eu am cumparat DSE-901 de pe http://www.vapori.ro – si am reusit sa ma las instantaneu de fumat dupa 14 ani. Merita sa va documentati inainte de a da banii pe o prostie de calitate indoielnica. Recomand cu caldura!

    1
    3

  • alexandru marinescu pe 18 Sep 2009, 19:16
    Tigara Electronica

    M-am decis sa incerc tigara electronica - costul lunar este de doar 80 de lei fata de 220 cat ma costa inainte fumatul. Dupa mai multe nopti petrecute pe forumuri am aflat ca cel mai bun model de tigara electronica este DSE901. Si din acestea doar modelele facute de inventator (Sailebao Tehnology) sunt cele mai fiabile. Eu am cumparat DSE-901 de pe http://www.vapori.ro – si am reusit sa ma las instantaneu de fumat dupa 14 ani. Merita sa va documentati inainte de a da banii pe o prostie de calitate indoielnica. Recomand cu caldura!

    7
    4

  • Viorel pe 5 Sep 2009, 12:50

    ...daca esti fumator si doresti sa scapi de aceasta "placere" recoman si http://www.stopfumatul.ro/forum/index.php lumea de acolo te va sprijini,si de asemene vei gasi foarte multe lucruri care iti vor fi de ajutor sa te lasi de fumat

    6
    3

  • lili pe 4 Sep 2009, 00:21

    super chiar am sa incerc

    1
    1

  • Georgeta pe 25 Aug 2009, 07:05
    greu

    Usor de spus,greu de facut !

    3
    0

  • ionut pe 24 Aug 2009, 18:43
    tabaca

    nu ma pot lasa sa mor

    2
    2

  • Anonim pe 13 Aug 2009, 17:44
    Clar

    Am citit acest articol si mi se pare destul de interesant . Motivul meu principal pentru care vreau sa ma las si cred ca este unul foarte puternic vine de la faptul ca la 23 de ani am 60 de kg si 1.87 inaltime. Fapt care ma dezamageste si ma impinge tot mai mult spre a nu mai consuma tigarile care nici macar pofta de mancat nu`mi mai dau . Ma gandesc ca la cati bani am ars puteam sa imi iau o toala ... un lucru pe mine sa fiu in frunte cu moda ... E perfect trebuie sa spun NU Tigarilor ! Cu Dumnezeu inainte si vointa mea mare !

    3
    2

  • flori pe 12 Aug 2009, 19:12
    offffff....

    fac acelasi lucru ca toti ceilalti,ma las pt cateva zile sau chiar saptamani si apoi ma apuc din nou.Am ajuns la concluzia ca nu sunt capabila,nu am orgoliu si personaliatate.cand voi reusi cred ca voi fi f oarte mandra de mine!

    1
    0

  • laura pe 11 Aug 2009, 00:42
    fumatul..

    si eu imi doresk foarte tare sa ma las de fumat..insa nu pot..mai ales daca sunt nervoasa..trebuie sa fumez..am reusit sa ma las de ele cateva zile..insa apoi am cedat iar..:-<..sper sa ma las de tot k mam saturat de ele..

    1
    1

  • ioana pe 10 Aug 2009, 12:23

    Multa bafta, Marian. Am citit comentariul tau si iti dorim multa vointa in lupta ta impotriva tigarilor. Cu multa vointa vei vedea ca ai sa reusesti! Scrie-ne in continuare cand simti nevoia pe adresa noastra de contact@topsanatate.ro

    1
    1

  • liviu pe 10 Aug 2009, 01:41
    e greu

    sunt de parere ca este mai usor de zis si mai greu de facut,pun pariu ca autorul/autoarea acestei rubrici nu este sau nu a fost fumatoare,sunt o multime de factori care te fac sa continui sa fumezi,cum ar fi anturajul,intalnesti la tot pasul diferite motive care se joaca in mod repetat cu nervii tai si incerci in diferite moduri sa te linistesti,de cele mai multe ori fumatul,cel mai mult nu am fumat 2 luni si pot spune ca disperam cand simteam miros de fum de tigare,cu atat mai greu sa te lasi daca majoritatea prietenilor tai fumeaza...mi-am propus de mai multe ori sa ma las am incercat cu plasturi cu ceaiuri ,cu tot...o sa mai incerc,stiu ca este rau pentru sanatate si pentru buget dar e o nevoie incontrolabila...eu m-am apucat la 13 ani de fumat iar acum am 16,simt deja ca nu mai fac fata la sport...o sa incerc in continuare sa ma las...ms pentru acest articol dar consider ca este nevoie de mai mult pt a te lasa,de vointa.bafta !

    1
    0

  • Marian pe 8 Aug 2009, 19:39
    M-ati ajutat nult

    Am citit acest articol si sunt gata sa ma las de fumat si azi mam certat cu parinti despre fumat si am cautat pe net si am gasit adresa voastra de azi am sa ma las si daca am reusit am sa va scriu in fiecare saptamina sa mai cer parerea voastra

    3
    0

  • antonela pe 5 Aug 2009, 23:27
    felicitari

    fantastica rubrica. doar citind-o si ajungi sa crezi ca chiar nu ai nici un motiv pentru care sa nu te poti lasa de fumat. Imi pare rau ca am descoperit-o atat de tarziu, dar o sa incerc ...si chiar as dori sa va scriu peste un an...ca am reusit. V a multumesc pt suport

    0
    0

  • catalin pe 2 Aug 2009, 12:30
    vreau sa renunt la fumat

    foarte buna parerea despre articol

    1
    0

  • hooligan pe 2 Aug 2009, 00:08
    -

    cea mai buna metoda e sa spui simplu si usor .... NU

    2
    0

  • ika pe 29 Iul 2009, 22:34
    vreau sa ma las de fumat

    am 24 ani si sunt fumatoare de vreo 10ani.am multe certuri cu prietenul meu din cauza tiagrilor mai ales ca noi vrem sa ne casatorim si sa avem si un copil.nu stiu ce s fc?vreau s ama las de fumat.ce sfaturi imi oferiti

    0
    0

  • anca pe 16 Iul 2009, 09:28
    trebuie neaparat

    am incercat sa ma las de fumat dar nu pot din cauza asta am avut si niste certuri cu prietenul meu ca o sa ne despartim din cauza tigarii,dar nu stiu ce sa mai fac ca eu totusi vreau sa fie bine pentru amandoi.daca iau ceva de la farmacie si organismul meu nu suporta si imi fac si mai rau?nu stiu cum sa procedez!pe zi ce trece eu tot zic ca ma las si ca e ultima tigara pe care o fumez si asa continui de ceva timp!e nasol nu siu

    0
    0

  • cristina pe 13 Iul 2009, 17:39
    vreau dar nu pot

    e greu sa te lasi...mai ales knd fumezy de mult timp...eu vreau sa ma las dar nu pot ptr ca toty prietenii mei fumeaza si este prea mare tentatya.m-am saturat sa dau bani mereu pe tigari,sa vad k multy oameni mor din cauza tutunului...sper sa ma pot lasa de acest viciu prost

    0
    0

  • xxx pe 9 Iul 2009, 00:49
    super

    aveti dreptate.:D:D:D:D:D:D:D:D:

    0
    0

  • mumia3 pe 8 Iul 2009, 13:05
    puff

    am incercat am stat 3 zile fara sa fumezz dar simt ca inebunesc ma enervezz imi vine sa plec singur de acasa,ori ce vorba care se vorbeste imi face nervozire as vrea sa ma las dar nu pot eu cred ca ar fi o varianta sa stau la inchisoare vr luna sa nu am cum sa es si poate ami dispare aroma de tutun nicotina din corp si o sa ma las care ma poate ajuta pliss

    0
    0

  • george pe 5 Iul 2009, 22:35
    fumatul

    am incercat toate aceste motive sa ma las de fumat dar tot nu reusesc parca ceva ma indeamna sa fumez si cand ma hotarasc sa ma las de fumat in aproximativ 2 ore de la decizie imi vine sa mananc foarte mult dar tot cu gandul la tigare ! ce ar mai fi de facut in aceasta situatie ! imi doresc sa renunt la tigari dar din pacate imi lipseste ambitia de care cu siguranta am foarte mare nevoie ! va multumesc si astept daca se poate un raspuns! si o sa incerc in continuare sa sper ca voi renunta in cele din urma la tigari!

    0
    0

  • george pe 5 Iul 2009, 02:27
    cum sa fac

    sincer si eu incer sama las de fumat si este foarte greu mai ales cand sunt strsat aprind tygara si vreau sa ma las de fumat mai mult pentru prietena mea ea vrea sa ma las de fumat si eu imi doresc sa ma las de fumat numai pentru ea dar la nervi fumez si imi pare rau

    0
    0

  • ionut pe 3 Iul 2009, 14:53
    lasale panu te lasa viata

    SA TE LASI DE FUMAT NU ESTE GREU DACA AI AMBITIE POTI DAR DACA NU VREI INSEAMNA K TU NU ESTI SIGUR DACA VREI SA ITI MAI TRAIESTI VIATA ASA CUYM O AVEAI INAINTE SA TE APUCI DE FUMAT....PAREREA MEA ESTE SA VA LASATI DE FUMAT SI O SA AVETI O VIATA FRUMOASA

    1
    0

  • madam pe 26 Iun 2009, 19:55
    greu...dar nu imposibil!

    depinde de la om la om kt de greu poate fi sa te lasi de fumat...dar adevarul e ca e greu dar nu imposibil...de fapt redevii liber si te bucuri mai mult de viatza...plus multe alte beneficii...sper sa devin si eu din nou libera...

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod