Alergiile. De ce apar și cum poți scăpa de unele dintre ele?



Cum tratezi alergiile?

Alergiile pot provoca o multitudine de reacții în organism, de la unele minore la cele fatale, și se manifestă la nivelul pielii, ochilor, nasului, urechilor, laringelui, plămânilor și sistemului digestiv. Când simptomele sunt sistemice, starea generală este alterată și pot apărea și simptome cardio-vasculare, ce pot culmina cu stopul cardio-respirator.

De regulă, primul pas către tratarea alergiilor și îndepărtarea simptomelor este identificarea factorului declanșator.
În acest sens, se efectuează teste alergologice, cele mai comune fiind cele cutanate, serologice și hematologice (de sânge). Testele cutanate, cel mai frecvent utilizate, sunt, la rândul lor, de trei tipuri: pick, intradermic și patch.

Odată identificat alergenul, se recomandă evitarea acestuia. Spre exemplu, alergia la alune prespune evitarea tuturor produselor care conțin acest ingredient, chiar și în cantități mici (urme de alune). Apoi, este importantă administrarea unui tratament medicamentos, cu antihistaminice și decongestionante care pot fi prescrise atât pentru a preveni declanșarea răspunsului alergic, cât și pentru a-i ușura simptomele, cu precădere în cazurile în care contactul cu alergenul nu poate fi evitat.

Sub supravegherea medicului alergolog, pot fi puse în practică și soluții naturiste de tratare a alergiilor.
De pildă, suplimentele naturale pe bază de urzică sau goldenseal și-au dovedit eficacitatea în tratarea alergiilor, fiind produse cu efect tonic. Eficiente în cazul alergiilor s-au dovedit și condimentele, prin prisma faptului că ușurează respirația și fluidifică secrețiile nazale: ceapa, usturoiul, piperul roșu etc. sunt excelente în acest caz.

Nu în ultimul rând, brusturele s-a dovedit și el eficient, acționând ca un mediament antihistaminic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod