Tendinte dupa ultima seara de Cluj Fashion Week

Cluj Fashion Week, editia intai, si-a inchis portile nu inainte insa, de a iesi pe podium colectiile prezentate de Kavathas Vangelos, din Grecia, Diana Nita, Cristhelen B, Claudia Castrase, Carmen Secareanu, Iris serban, Raluca Coman, Agnes Toma si Delight, din nou din Grecia.
Cluj Fashion Week, editia intai, si-a inchis portile nu inainte insa, de a iesi pe podium colectiile prezentate de Kavathas Vangelos, din Grecia, Diana Nita, Cristhelen B, Claudia Castrase, Carmen Secareanu, Iris serban, Raluca Coman, Agnes Toma si Delight, din nou din Grecia.

O sa incepem sa discutam despre colectiile designerilor romani care s-au aflat in prim-plan in ultima seara de festival. Iris Serban propune modele pentru siluetele ample, voaluri si imprimeuri neon. O colectie cuminte la fel ca si accesoriile puse la dispozitie de Mistic.

Spre deosebire de modelele propuse de Serban, Cristhelen B a adus in fata publicului o colectie caracterizata de liniile puternice, foarte bine accesorizata. In ceea ce priveste culorile, lucrurile stau foarte simplu: tonurile naturale au fost cuvantul de ordine al colectiei. Pantofii au fost cei care au creat legatura cu ideea festivalului de moda, acestia fiind realizati dupa stilul lui Alexander McQueen.

Claudia Castrase a mers pe o linie de inspiratie etnica, in care impletiturile si culorile naturale au fost elementele cheie. La capitolul croiala, Castrase a mers pe o linie lejera in care modele vaporoase au facut legea.

Kimonul si reinterpretarea lui au fost punctul de atractie ale colectiei propuse de Carmen Secareanu. Jocurile de volum, culorile aprinse si banurile au fost cele care au atras atentia publicului. O colectie primita foarte bine de public, dar care a pierdut destul de mult teren la capitolul accesorii.

Influente manga si elemente din arhitectura avangardista, cam asa s-ar putea caracteriza colectia cosmo-urbana propusa de Diana Nita. La capitolul materiale tanarul designer a folosit o combinatie intre materialele high-tech si cele traditionale. Din modele propuse de Diana Nita, ca si tendinta, nu au lipsit nici imprimeurile minimaliste.

Feminitatea in toata splendoarea ei a fost pusa in evidenta de colectia propusa de Raluca Coman. Jocul de falduri si volume, transparenta si un nou model de pantalon, reinterpretat, au reprezentat plusurile acestei colectii.

Agnes Toma a respectat o linie clasica, reusind o colectie bine realizata in care rochia de mireasa a fost vedeta. Din peisaj nu au lipsit influentele retro, taioarele din tafta si dantela, curele subtiri purtate peste rochia de seara.

Grecia, invitata serii


Din aceasta tara am avut, in ultima seara de festival, doua colectii. Prima, propusa de Delight, a fost o colectie simpla, curata, bazata in special pe combinatia dintre liniile arhitecturale si elementele fluide.

Cea de-a doua, propusa de Kavathas Vangelos a fost una inspirata din modele purtate in Grecia Antica. Mult alb, dar si crem si visiniu, piesele vestimentare au "beneficiat" din plin de elementele de drapaj si taieturile masculine, un trend in acest sezon.

Articol de Ileana Voicu Ghinea
Foto: Laura Balc
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • afacerea-mro.com pe 20 Apr 2010, 19:53
    castiga bani multi

    Eu tot nu inteleg de ce va straduiti atat de mult cu aceste maruntisuri. Daca vreti ca adevarat sa faceti bani pe ineternet si urmariti comisioane mari de 50 de lei de inscris, va recomand MRO. Este cel mai serios mlm al momentului, cu acte in regula. Pentru detalii si inscriere GRATUITA accesati site-ul urmator: afacerea-mro.com

    0
    1

  • claudia pe 20 Apr 2010, 11:21
    castiga bani usor pe net

    Poate nu va vine sa credeti, dar puteti face f simplu bani pe net in timp ce faceti ceea ce faceti de obicei pe site urile preferate. Cu un simplu toolbar si dand clickuri primiti 10 centi pe click. Inscrierea e gratis si se castiga cu adevarat nu ca pe alte site uri de facut bani. Nu am crezut nici eu pana nu am vazut. Incercati si voi nu va costa nimic : http://150638.powerbarclub.com

    1
    0

  • nicorette20 pe 20 Apr 2010, 09:37
    nici eu

    Intradevar. Si eu la orice ora as intra nu reusesc sa adun de cat 1, 2 puncte si astea de la prieteni.

    0
    1

  • tania_tup pe 19 Apr 2010, 21:43
    nu mai gasesc lumeacafelei

    acum tot mai greu reusesc sami cresc plantatia oare o fac intentionat sunt ultimele clipe de concurs?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod