Cosmina Englizian iti creioneaza rochia de mireasa perfecta

Creatoarea Cosmina Englizian aduce in fata publicului adevarate "obiecte de arta", la care a lucrat, impreuna cu echipa ei, timp de aproape un an de zile, data fiind aplicarea tip "broderie de cristal" pe majoritatea pieselor vestimentare.
Creatoarea Cosmina Englizian aduce in fata publicului adevarate "obiecte de arta", la care a lucrat, impreuna cu echipa ei, timp de aproape un an de zile, data fiind aplicarea tip "broderie de cristal" pe majoritatea pieselor vestimentare. Piesa de rezistenta a colectiei "White Dream Collection" este o rochie impodobita cu 55.000 cristale Swarovski, a carei valoare ajunge la 30.000 de euro.

Ce ne puteti spune despre White Dream Collection?


In primul rand, "White Dream Collection" este prima mea colectie de rochii de mirese - pretioasa, eleganta, accesorizata fin cu elemente de cristal si perle Swarovski. La aceasta colectie extrem de romantica si rafinata am muncit intens alaturi de echipa mea, timp de aproape un an de zile .

Care au fost materialele pe care le-ati folosit?


Am folosit diverse materiale, am combinat si accesorizat dantelele fine cu cristale si perle, foarte multa matase elastica, voal transparent, saten, chantung, duchesse, organza, precum si multe tipuri de dantela cum ar fi dantela chantily, dantela sparta, dantela accesorizata cu margele sau flori, tull plisat sau normal.

Am vazut foarte multe rochii cu aplicatii de cristale. Se poarta aceste modele?


Da, rochile cu aplicatii de cristale sunt in trend, iar mie personal imi place mult sa lucrez cu elemente de cristal sau perle, rochia devenind astfel mai pretioasa, o adevarata rochie-bijuterie. Deasemenea, este foarte important modul de aplicare si "cantitatea" de accesorii, proportia accesorizarii, pentru ca piesa sa fie echilibrata, sa nu dea impresia de "prea mult" sau, din contra, de prea putin, nefiind decat un pas intre... agonie si extaz... adica, intre kitch si un lucru pretios, cu adevarat frumos.

Multe rochii tip sirena si mai putine de printesa. Si-au pierdut acestea din urma farmecul?


Nu, nu si-au pierdut farmecul asa zisele "rochii de printesa". Din punctul meu de vedere, toate rochiile de mireasa sunt de "printesa", ele nefiind niste rochii obisnuite.

Iesite sau nu din tipare, depinde de cum se viseaza fiecare dintre noi! Unele vrem rochii cu volum, altele vrem ca rochiile sa fie vaporoase, stralucitoare, mai putin stralucitoare, unele iubim dantela, altele satenul... In aceasta colectie am incercat sa prind fiecare tipologie feminina, fiecare viitoare mireasa.

De asemenea, am vazut rochii pana la glezna, cu pantoful la vedere. Un nou trend?


Propun o rochie frumoasa, care sa nu aiba o trena prea lunga sau care macar sa fie datasabila, sa fie usoara... asa ai avantajul de a dansa toata noaptea, fara a fi incomodata de rochie sau de cei care ar topai pe ea...

La ce trebuie sa se gandeasca prima data, o femeie, atunci cand isi alege rochia de mireasa?


In primul rand, viitoarea mireasa trebuie sa se gandeasca ca trebuie sa-si adapteze rochia in functie de locatie. Adica, daca nunta este la "palat", rochia va trebui sa fie eleganta, sofisticata; daca nunta se vrea pe malul marii, in nisip, rochia trebuie sa fie cat mai simpla, mai vaporoasa, poate fi chiar mai scurta... Daca e o nunta campeneasca, atunci rochia ar trebui sa aiba influente etnice... si acestea sunt doar cateva exemple.

Care sunt trendurile in acest moment, in materie de rochii de miresa?


Despre trendurile pentru rochiile de mireasa, sunt foarte multe de spus... dar rochia ideala ar trebui sa scoata in evidenta feminitatea, stralucirea, eleganta purtatoarei. Este ziua la care viseza de cand deschide ochii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • narcisa pe 3 Mar 2010, 17:11
    frumoase rochii

    mie personal imi plac nespus de mult aceste rochii... sunt deosebite, ca niste adevarate bijuterii...ceva diferit de ceea ce se gaseste prin magazinele oraselor... sunt modele cu iz romantic, sic, dar nu se potriveste oricarei mirese... important este sa stii s-o porti, sa ai curajul sa exprimi un alt mesaj mai personalizat, sa te afirmi cu multa incredere, curaj, vointa...imi plac modelele respective deoarece te duce cu gandul la feminitate, sunt si placut accesorizate, departe de a fi numite paparude, iar materialele sunt din start calitative... a! si inca ceva de baza - trebuie sa dispui si de un buget mai mare deoarece o astfel de rochie nu corespunde buzunarului majoritatii femeilor din romania (nivelul de salarizare in tara este destul de scazut---)

    0
    0

  • andra pe 2 Mar 2010, 14:52
    VAND CEA MAI GLAMOROUS ROCHIE DE MIREASA BIEN SAVVY LA SPOSA!PRET DE CRIZA!

    Vand rochie Pronovias marca Bien Savvy Colectia La Sposa 2008, model Marsella, marime 40 la rochii de mireasa( adica 38 la haine), se potriveste la 1.70-1,76m, 52-60kg. am achizitionat-o din magazin la pretul de 6800lei (preturile sunt reale, puteti verifica la reprezentanta), anul acesta am vazut ca pretul chiar a crescut si niciodata nu este la reducere, ei mi-au explicat acest fenomen datorita faptului ca este un model foarte bine vandut, care se potriveste oricarei siluete; linkul rochiei de pe site-ul bien savvy http://www.biensavvy.ro/colectie.aspx?id_colectie=2&id_rochie=110&pas=4#aa , la pretul de 3500lei usor neg. Culoare ivory. Trena magnifica, cu sistem de prindere in 3 locuri cu nasturei transparenti. Descriere de pe site:Este o rochie somputoasa in care detaliile fine, drapajele, si broderiile se imbina armonios intr-o simfonie a frumusetii. Amestecul inovator de motive stilistice si designul exclusivist confera acestei tinute de mireasa puternice accente couture. Este abordata o estetica originala care combina voluptoasele falduri, cu pliseurile foarte largi, innobilate de pretioasa broderie cu accente imperiale. Linia bustului si a taliei sunt motivele stilistice de la care pleaca somptuoasa piesa vestimentara de mireasa. Imaterialul voal este punctat doar de broderia luxoasa care-i petrece marginile. Colectie:La Sposa 2008 Satin Sunt rochii aduse din Barcelona, lucrate manual, broderia este minutios alcatuita din margelute mici, paiete mici si cusaturi. Rochia sta infoiata chiar si fara crinolina, fiindca are un sistem de voaluri pe dedesubt(eu am preferat cu crinolina). Calitatea este indiscutabila, nu se compara cu nimic romanesc sau de pe Lipscani aduse din Niro si facute de chinezi, cine cunoaste brandul international Bien Savvy stie despre ce vorbesc. Nunta mea a avut loc in Sinaia, iar de Sarbatori am avut ocazia sa o duc la parinti in Bucuresti pentru a o duce la curatatorie la Marriot(in alta parte nu am incredere) si poate fi vazuta/probata in Bucuresti (dar chiar si Ploiesti,Brasov,Val.Prahovei daca este nevoie). Nu ezitati sa ma contactati pentru mai multe informatii si poze. 0726173782, 0766541403 nache_andra@yahoo.com Pot sa accept si plata in 2 rate daca nu se poate achita integral Curatata la cea mai profesionista curatatorie, la Marriot si ESTE CA NOUA, NU ARE ABSOLUT NICI UN DEFECT!Se poate proba in Bucuresti.

    0
    0

  • Geo pe 2 Mar 2010, 10:50
    white dream collection

    Nu toate rochiile sunt reusite dar nici urate cum spune cristina. Si ce daca numele colectiei se repeta? Continutul e relevant. Ce nu exista decat o Luciana, o Cristina, o Andreea? Suntem diferiti desi ne numim la fel precum este aceasta colectie.

    0
    0

  • cristina pe 2 Mar 2010, 09:40
    unde este specificul romanesc ????

    Imi pare rau ca va dazamagesc, dar sunt urate rau de tot aceste rochii pe care le propuneti. Parca ar fi caprele de Anul Nou! Pentru carnaval or fi bune O lipsa totala de inspiratie in moda ultimilor ani. Simplu, clasic, discret, fara zorzoane - iata eleganta desavarsita! Cautati creatorilor prin modele bunicutelor!

    0
    0

  • luciana pe 1 Mar 2010, 22:31
    haha ha white dream collection nume copiat

    white dream collection nume copiat la inceputul lui 2009, adica fotoshootingul a avut loc chiar in 2008 pentru white dream collection de la Casa Rochiilor de Mireasa, vezi www.whitewedding.ro. stiu ca am lucrat la ei. naspa sa copiezi asa si sa iesi in public cu articole.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod